lauantai 5. lokakuuta 2013

Tahtojen taistelua keinulla


Hipillä oli keinu-teema tänään kisoissa omassa hallissa. Eihän sillä ole koskaan ollut mikään megahyvä keinu ja muutamia virheitä ollaan siitä saatu kuten esim viime kisoista. Periaatteessa Hippi on saanut aina hypätä pois pamahduksesta mutta jos olen antanut odota-käskyn, pitäisi sinne jäädä odottelemaan kunnes jotain muuta sanotaan. Vedätystä Hippi on harvemmin kestänyt vaan on saattanut silloin hypätä vähän hätäisesti pois. Mä kun en keinusta tykkää, ei me sitä juurikaan treenata.

Allan Matsson oli tehnyt tänään ihan hauskat radat. Eka rata alkoi kolmella takaakierrolla. Alkuun mietin takaakierto-valsseja mutta totesin että tulen olemaan mitä todennäköisimmin ainakin puolet ajasta koiran tiellä joten päädyimme lopulta takaakiertoon, pyöritykseen ja takaakierto-persjättöön. Nämä toimivat ihan ok, tosin tuo persjättö ennen A:ta oli hieman myöhässä. Noita mun tarttis treenata (sitten kun joskus menis treenaamaan) koska jostain syystä en oikein luota siihen että Hippi hyppää estettä. Tosin en mä tiedä miks se EI hyppäisi. Anyway, näillä mentiin. Puomi oli sellainen joita me nykyään tehdään, Hippi juoksee sinne päin ja sitten se saa luvan tulla mukaan. Kepeille ihan typerä ryntäys perään ja Hippi katsoi parhaaksi siirtyä alta pois. Olis pitänyt malttaa sen verran että koira on oikeasti kepeillä ja sitten lähteä perää. Muistetaas tämä seuraavalla kerralla. Keppien jälkeisen hypyn päätin ottaa oikean siivekkeen kautta koska putki oli siinä hollilla jos toista puolta olisi miettinyt. Tästä tuli tietysti taas hieman pyöritystä mutta niistähän me tykätään. Keinulla olin ajatellut pysäyttää koska oli jo virhe alla. Sanoin seis-käskyn jota Hippi ei mukamas ollut koskaan kuullutkaan vaan hyppäsi tuttuun tapaansa pamauksesta. Tästä pieni tuskastunut käsien levittely ja asian ihmettely koiralle. En ottanut keinua uudestaan vaan jatkettiin maaliin. Okserin jälkeen olisi ollut putki mutta Hippi esitti hienon irtoamisen vikalle hypylle.Luokkajärjestys kisoissa oli harvinainen mini-medi-maksi joten jäähkälenkin jälkeen ehdittiin hyvin Vuokon kanssa treenata nuoriso-osastolle (Flow&Jos) vähän juttua. Flow pääsi tekemään isojen laukkaympyröidensä molempia suuntia ja niiden erottelua. Hyvin vaihtaa suuntaa pyörähdyksen jälkeen vaikka tuo vastapäivään pinkominen on ollut sillä niin addiktoitunutta touhua.

Toka rata oli vähän vähemmän takaakiertoja sisältävä. Alussa pelkäsin että juoksen putken vieressä olevia hyppyjä päin kun siinä oli esteiden välissä aika pieni väli mistä mennä. En luottanut tässä tilanteessa Hipin leieröintitaitoihin kun ei niitä olla tehty ehkä noin pariin vuoteen joten varman päälle mentiin tässä(kin). Puomilla pikainen pysähdys, siitä takaakierto-valssi joka oli just niin koiran tiellä kun olettaa saattoi. Keppien jälkeisten takaakiertojen jälkeen oli jättää koira irtoilemaan itseksiin putkeen koska siinä tuli melkoisen kiire persjättöön putken jälkeen. Keinulla tuli sellainen napakahko PAIKKA-käsky että luupäinen shelttikin katsoi parhaaksi jäädä odottelemaan kiltisti vapautuskäskyä 8) Keinun jälkeen taas epämääräinen valssi joka pysäytti koiran sujuvan etenemisen kohtuullisen tehokkaasti. Mä lopetan noiden takaakierto-valssien teon än yy tee nyt.
A:n jälkeen piti vähän katsoa renkaan suoritusta koska vauhtisuorilla on Hipin sihti ollut joskus hukassa ja se on hypännyt ohi. Nyt kuitenkin suoriutui mallikkaasti ja irtosi hienosti vikalle hypylle. Tältä radalta siis nolla, sijoitus 5. Keinulla tuhraantui vähän aikaa mutta ei ollut ehkä ihan meidän sujuvimpia ratoja muutenkaan.
Huomenna ollaankin jännän äärellä kun Hippi menee MH-kuvaukseen. Toivottavasti saan kuvauksen nauhalle, on jännä nähdä miten Hippi tällaisessa tilanteessa toimii!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti