maanantai 28. lokakuuta 2013

Pieni tulitikkutyttö


Hippi sai tänään kaupasta tuliaisina laatikollisen tulitikkuja joilla aletaan treenaamaan tunnaria. En ole ennen kotona tunnaria tehnyt mutta nyt ajattelin aloittaa sheltin kiusaamisen ihan uudella tavalla. Lenkillä tehtiin käpytunnaria joka onnistuikin jokaisella toistolla mutta nää tulitikut olivat astetta haasteellisemmat. Pari ekaa toistoa oli hyvät, toki hetki meni ennen kuin Hippi tajusi että tää on periaatteessa ihan tuttu juttu. Vaihtelin tikkujen määrää ja yhdellä toistolla Hippi taas onnistui seisomaan omansa päällä, ei löytänyt ja sitten tuli turhautuminen ja tikkujen napsiminen alkoi. Tästä huomautin jolloin Hipin nenä meni kiinni ja nosteli varmaan jokaista tikkua. En antanut tehdä loppuun asti vaan pistin jäähylle sohvalle makaamaan. Pidettiin pieni tauko ja uusi yritys. Siirteli vääriä mutta löysi kuitenkin aina omansa. Hippi selvästi kiihtyy toistoista (tai palkan odottamisesta) eikä keskity enää tekemiseen. Ehkä sen kanssa pitäisi tehdä toistoja pidempien taukojen kanssa, tätä täytyy testata huomenna tai ylihuomenna. Tässä muutama videopätkä niistä viimeisistä toistoista. Kamera hävitti jostain syystä ne oikein hyvät suoritukset kun siirsin tiedostoja koneelle, grrr.Käytiin treenaamassa loppuviikosta Sennin kanssa tokoa, Hippi pääsi tekemään ruutua, tunnaria ja seuraamista. Ruudussa on nyt kosketusalusta auttamassa oikean paikan löytämisessä mutta silti Hippi teki sellaisen ison kaarteen seis-käskyn jälkeen. Täähän on ollut vähän ongelmana kun Hippi on helposti kaartanut ulos ruudusta. Jossain vaiheessa alkoi käymään ilmi että vuosia käyttämättömänä ollut kosketusalusta ei ollutkaan enää niin itsestäänselvä Hipille joten naksuttelin sitten pelkkää kosketusalustaa... Tunnarissa taisi tehdä ihan hyviä toistoja, vikana oli iso kasa vieraita kapuloita ja silloin haisteli oikeasti pitkään ja hartaasti kunnes löysi omansa. Plääh, toi tunnari on kyllä sellaista ylä- ja alamäkeä Hipin kanssa! Enpä tiedä saako siitä koskaan varmaa.
Flow sai tehdä liikkuroitua seuraamista. Flowlla on oikein nättiä seuraamista ja nyt alkaa sellaista reippaampaa asennettakin esiintymään. Maassa olleet merkitkään eivät häirinneet tosin kaikkea häiriötreeniä pitäisi tehdä paljon enemmän. Noudossa otettin vauhtinoutoa Senniltä lainatulla kapulalla. Flow-paralla kun ei ole edes omaa puista kapulaa vaan se on opetellut noudon metallilla. Nyt täytyy käydä ostamassa sille oma kapula koska kaipa sinne avo-luokkaan tarvitsee joskus mennä.

Sunnuntaina oli taas omatoimisillisalaattitreenit. Nää on kyllä hauskoja treenejä missä ehditään treenata kaikki mahdolliset lajit läpi :D Me ehdittiin tehdä rataa Flown kanssa. Toista kertaa näin "pitkä" 10 esteen rata, kyllä nyt uskaltaa lähteä mölleilemään :PFlow menee kovaa joten sen kanssa onkin vielä kovasti hommaa että siitä saa superhyper-estevarman otuksen, muuten tulee onkelmia.
Puomin kontaktinaksuttelut jatkuivat. Pistin Flown hyppäämään kontaktialueen alkuun jostai sai kipaista 2on2off-asentoon. Hölmö otus teki helposti 1on2off1in-air-kontakteja koska tarjosi samaan aikaan myös toisen takajalan nostoa. Sellaisia ei kyllä olis kellään muulla...
Seuraamistreenejä jatkettiin oikealla puolella häiriössä ja eri temmoilla. Sivuaskeleet alkavat hahmottua ainakin vasemmalla puolella mutta myös oikealla puolella. Pitäisi vaan opettaa sen sivuttaiskävely edessäkin varmemmaksi jotta nuo sivuaskeleet olisivat ylipäätään paremmin hallussa.
Hippikin teki pienen liikkuroidun seuraamisen mutta keuli ja kikkaili niin paljon että mun oli pakko antaa vähän noottia pienen tukistuksen kera. Tämän jälkeen alkoi keskittyä tekemiseen ja pääsin palkkaamaan ruhtinaallisesti. Ravistettava ennen käyttöä siis. Onneksi Hippi ei ota itseensä vaikka joutuisi (harvoin) hieman kovemminkin sanomaan, yrittää kahta kauheammin ja yleensä älli tulee myös kuvioihin mukaan. Perusasennot alkoivat löytymään eikä edistämistäkään enää ilmennyt. Tunnarissa teki yhdellä toistolla taas ihan mitä sattuu, haki sumeilematta kapuloita ilman tietoakaan nenän käytöstä. Näistä väärin haetuista keskeytin ja kerroin että nyt teet kyllä päin pjärsettä. Pari kertaa jouduin keskeyttämään eikä Hippi enää siinä mielentilassa aikonutkaan tehdä nenällä töitä joten koira jäähylle. Pienen tauon jälkeen olin aivan varma että tässä tää nyt taas oli mutta sitten otettiin vielä yksi toisto. Tämä olikin sitten lähes täydellinen suoritus joten oli kiva päästä palkkaamaan koira vielä kunnolla. Toistan itseäni mutta voihan tunnari ja sen epätoivoisuus!

2 kommenttia:

  1. Ihana osuva otsikko ja ihana pieni tulitikku tyttö :) Tota en olekaan koskaan kokeillut Sanin kanssa, täytynee testata..näytti niin hauskalle :D

    VastaaPoista
  2. Tästä saa hyvää vaihtelua tunnaritreeneihin ja sähköjäniskin joutuu vähän keskittymään hommiinsa!

    VastaaPoista