keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Treenin tapaista

No jopas on taas taukoa viime kirjoituksesta! Mitä me sit ollaan tehty? Ööö, ainakin yhdet superhuonot tokotreenit Hipin kanssa jossa mikään ei onnistunut. Tunnari ihan sieltä ja syvältä, ruudussa tarjosi reunamerkkien kiertoa vaikka kosketusalusta oli apuna, luoksetulon stopeissa ei päätä eikä häntää, seuraamisen perusasennot aivat hukassa. Kylläpäs jäi hyvä mieli näistä treeneistä 8) Tiedä sitten mistä tällainen kikkailu johtui, aina ei näköjään voi oikein onnistaa.

Lauantaina oltiin kisaamassa Purinalla. Eka rata tuntui tutustuessa vähän epäsopivalta enkä sitten keksinyt muita ohjauksia kuin takaaleikkauksia. Tuolta radalta saatiin 5 keinulta mutta voin sanoa ettei se jäänyt kyllä harmittamaan, niin epäsujuvaa menoa että alkoi naurattamaan. Takaaleikkaukset olivat sellaisia että jouduin välillä odottelemaan jotta koira pääsee edelle. Huomaa kyllä, että ratatekeminen on välillä hieman hakusessa kun pitkiä pätkiä on tehty kourallinen vuoden aikana.

Hyppärille en (luojan kiitos) ollut Hippiä ilmoittanut koska Purinan ulkoradalla meillä lentelee rimat. Koska hyppäri oli tässä välissä, odoteltiin toista rataa parisen tuntia. Toiselle radalle olin keksinyt jopa muitakin ohjauksia kuin takaaleikkaukset ja tämä rata tuntuikin hieman sujuvammalta. Keppien jälkeinen hyppy hypättiin kuitenkin sujuvasti väärinpäin joten tästä hylky, muuten ihan ok menoa. A:lta tosin Hippi hyppäsi hylyn jälkeen suht korkealta, tästä olisi jopa saattanut tulla virhe.

Sunnuntaina olin ottamassa taas verinäytteitä shelttien ulkoilupäivillä Luukissa. Näytteenotossa vierähti melkein pari tuntia ja sen ajan Hippi + Panda sompailivat sujuvasti ihmisvilinässä ruokaa pummien. Niillä oli siis varsin hauska päivä!

Kuva: Satu Tuominen


Flowkin pääsi shelttien kanssa juoksemaan, järkkyä mikä määrä kuolaa ja vaahtoa tosta eläimestä irtoaa kun se juoksee päättömänä! Tyypillä on kyljetkin ihan vaahtopalleroissa! Jotain vesikauhun tapaista kenties?

Kuvat: Satu TuominenVois kuvitella että Flow on paininut jonkun kanssa mutta ehei, se on vaan juossut rinkiänsä sheltit perässä.

Kuva: Satu Tuominen


Tästä näkee hienosti Pandan kynityt perskarvat. Leikkasin ne silloin kun Panda oli kipeä, en alkanut pesemään heikossa hapessa olevaa koiraa joten saa nyt näyttää hetken tuolta. Onneksi karvaa tulee uutta, sitten joskus. Sen aikaa Panda näyttää tolta. (Panda on muuten vanhentunut ihan hetkessä tosi paljon, ulkonäöltään siis)

Luukista ajoin hallille jossa vedin ensin oman tokoryhmän ja sitten vielä hetkeksi Flown omatoimi-agilitytreeneihin. Koska koirilla oli jo pitkä päivä takana, otettiin lähinnä 2x2-keppejä. Nyt alkaa selvästi mustavalkeen päässä naksahtelemaan asioita yhteen tän suhteen. Mulla oli kaks porttia suht lähellä toisiaan ja ajoittain touhu näytti jopa hieman pujottelulta. Ehkä mä en vielä hautaakaan tätä projektia!

Tänään sain raahattua omat kepukat pihalle (toinen treenikerta siis jo viikon sisään, vau!). Toistot olivat suurimmalta osin onnistuneita, portit olivat suunnilleen samalla etäisyydellä kuin sunnuntaina. Vielä pieni siirto ja kepit ovat suorassa. Oma heittokäsi oli välillä vähän myöhässä, tosin limaiseksi muuttunut pehmopallo ei ollut kaikkein paras vaihtoehto. Nyt mä jätin kepit autoon niin ei voi ainakaan vedota siihen ettei niitä jaksa roudata pihalle. Nyt jos olis ahkera ja treenais oikeasti silleen intensiivisesti niin ehkäpä Flow osaisi pujottelun vielä tämän vuoden puolella. Tai sitten ei.Flow sai hirmuisen soittorumban jälkeen paikan messarin koiratanssikisaan joten sitäkin lajia pitäis taas treenata. Haluaisin tehdä uuden ohjelman mutta musiikin etsiminenhän on aina yhtä riemukasta. Onhan tässä joo aikaa mutta mun treeni-innolla ei ehkä riittävästi uuteen ohjelmaan. Onneksi päästään lemmikkimessuille esiintymään marraskuun lopussa niin siellä olis hyvä mahis harjoitella uutta ohjelmaa JOS löytäisin musiikin ja saisin ohjelman rakennettua. Saattaa toki olla mission impossible. Ai niin, F on harjoitellut isoa laukkaympyräänsä myös toiseen suuntaan ettei vallan vastapäivään juokse. Vielä tarttis saada koiraa kauemmaksi mutta muuten tekee hienoa rinkiä.

Yhdet photot vielä loppuun, tyttöjen uudet passikuvat ;)


3 kommenttia:

 1. F tekee hienoja keppejä ! :) Ihanat noi uudet passikuvat.

  Laitteleppa videota teidän koiratanssi treenaamisesta :)

  VastaaPoista
 2. Hih, toivotaan että saataisiin nuo kepit joskus vielä kuntoon. Hieman on vielä matkaa oikeaan suoritukseen mutta ehkäpä joskus!

  Me ollaan treenattu koiratanssia niin vähän ja sekin on ollut sellaista pientä puuhastelua, ettei videolle ole eksynyt mitään todistusmateriaalia Täytyisi aktivoitua tämän suhteen :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä ne sieltä ajallaan tulee ;) Tsemppiä treeneihin !

  VastaaPoista