torstai 24. toukokuuta 2018

Ihanaa kevättä

Jopas on ollut mielettömän upea kevät! Ihanaa, kun on kunnon vuodenajat eikä sellaista tasaisen harmaata ja sateista "syksyä" kokoajan! Lämpimät kelit tarkoittavat, että nyt uidaan! Ja paljon. Olen jopa itsekin käynyt useampaan otteeseen pulikoimassa kun vedet ovat suunnilleen tarpeeksi lämpimät.Kuviin valikoitunut varsinaisia pärskimiskuvia mutta kyllä sheltitkin osaavat ihan oikeasti uida, Flown perään rynnätessä näyttää meno välillä vähän amatöörimäiseltä.

Lämpimien kelien takia tein myös päätöksen ajella Hipin nakupetteriksi. Sillä oli sisälläkin kuuma järjettömän puuhkansa kanssa ja jos kävimme illalla uimassa, oli iho vielä aamullakin kostean nahkea. Turha koiraa on kiusata kun trimmerillä saa aikaiseksi melkoisen helpotuksen. Hippi on ollut nyt äärimmäisen villi. Uusi, viileämpi olotila kelpaa sille siis paremmin kuin mainiosti. Dio pudotti pohjavillansa joten se pärjäilee vallan mainiosti oman turkkinsa kanssa mutta sterkattu pohjavillahirviö ei kuumista keleistä liiemmin nauttinut.Nyt huomaa hyvin miten iso kokoero tyypeillä on! Hippi on vain näyttänyt isommalta kun se on ollut sellainen käpylehmä turkkinsa kanssa.


Itseasiassa Hippi mitattiin tänään hallilla, ihan mielenkiinnosta. Kolme mittausta ja jokaisella kerralla 30,5cm! Mä oon aina luullut, että se on ollut 33cm mutta varmasti ikäkin on tehnyt tehtävänsä. Sehän on nyt ihan kääpiökokoa.

VilliKikkiOlen ollut taas monina viikonloppuina kouluttelemassa joten omien koirien treenit ovat olleet vähän vähemmällä. Toki koulutuspäivistä saa aina itsekin pienen piristysruiskeen kun näkee muiden koirissa edistymistä mutta kyllähän nuo lohkaisevat ison osan vapaa-ajasta. Silti kouluttaminen on kovin antoisaa puuhaa.

Ollaan me silti jotain saatu aikaiseksikin, Flow hiffas spin-tempun nyt ihan kunnolla ja siitä on saatu kosketuskeppi häivytettyä kokonaan. Välillä miettii vielä, että kumpaan suuntaan pitikään lähteä mutta yllättävän hyvin kyllä kuuntelee. Tässäkin liikkeessä tärkeää oli häivyttää kosketuskeppi mahdollisimman nopeasti. Heti kun kepin avulla sai liikettä aikaiseksi, aloin nostamaan liikkeelle lähdön jälkeen keppiä ylöspäin ja naksautin kun Flow jatkoi liikettä. Tämän jälkeen nostin keppiä aina vain ylemmäs ja kannustin Flowta pitämään liikkeen yllä.


Toisen tassun ristiminen on myös edistynyt, targetin häivytys on työn alla ja ehkä liikkeelle saa kohta nimenkin annettua. Hitaasti mutta varmasti uudet asiat edistyvät. Tai aina välillä tulee sellainen hyppäisy kun pitää pieniä taukoja välillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti