sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kirpsakkaa syksyä

Näin käy kun on pieni Kikkiäinen. Eikä ollut edes eka kerta.


Muutama ilahduttavan aurinkoinen syyspäivä ilmaantui viime viikolle joten pääsi taas pitkästä aikaa napsimaan uusia kuvia.

Pandakin virtaisana


Tää on ehkä pöllöin kuva Flowsta ikinä, voiko koira oikeasti olla noin hämmästyneen näköinen :D "Siis OMG, mikä tuo on??"


Toinen vähän nätimpi kuva Flowsta jottei ihan hölmön näköiseksi aleta luulemaan.


Frisbee-riemua
Flow on treenannut nyt suhteellisen ahkerasti oikealla puolella seuraamista. Oon sitä aikaisemminkin tehnyt mutta nyt ollaan alettu viilaamaan sitä oikeasti. Flow hakeutuu siihen hyvin ja paikkaki pitää suht mukavasti. Käännöksissä pysyy suorana suurimmalta osin joten kyllä tää tästä. Eri temmoista ollaan harjoiteltu hidasta kävelyä ja hidasta juoksua normikävelyn lisäksi. Vauhdissa pitää olla vielä käsi apuna joten siitä pitää seuraavaksi päästä eroon. Jalkojen välissä seuraaminen on ollut myös työn alla. Siinä ei tarvitse enää käsiapua vaan pitää paikkansa hyvin, palkkaamisen kanssa saa olla tarkkana ettei ehdi istumaan pysähdyksissä, tarjoaisi sitä kovin mielellään. Katsotaan, jos ensi vuoden puolella kokeiltaisiin HTM-kisoja F:n kanssa.

Hipin kanssa oon yrittänyt treenata erilaisia vaihtoehtoja ohjelman alkuun. Viimeksi vaan unohti kokonaan mitä on kumartaminen. Osaa kyllä tehdä sen hyvin front-asennossa seisten mutta nyt ei pystynyt lainkaan. Härväs omiaan häntä heiluen eikä yksinkertaisesti muistanut kumartamisliikettä lopulta edes mun edessä. Haluaisin että se jumppais kumartamis- ja seisomisliikettä nokka menosuuntaan mun edessä. Tänään kokeiltiin uudestaan hallilla ja nyt onnistui paremmin vaikka muut koirat pörräsivät ympärillä häiriönä. Jotkut asiat vain plopsahtavat pienen shetlantilaisen päästä kunnes ne asennetaan sinne takaisin.

Perjantaina oli Flowlla Sirken tokokoulutus. Valittiin liikkeiksi seuraamista ja luoksetulon pysäytystä. Viimeksi mainitsin meidän ongelmaksi ajoittaisen matalan vireen tokossa mutta nyt oli ainakin ihan eri meininki. Sirke kehui Flown seuraamista teknisesti hyväksi joten otettiin hieman häiriötä mukaan. Onneksi hallissa oli ihmisiä rakentamassa rataa joten ei muuta kuin sinne väliin seuraamaan. Putkien ohitukset olivat hieman vaikeita mutta Sirke ohjeisti huomauttamaan asiasta jolloin koiralle tulee selkeämmäksi mitä saa tehdä ja mitä ei. Flow vastasikin hyvin nootteihin tsemppaamalla vielä paremmin. Flown kanssa pitää tehdä paljon enemmän tällaisessa kunnon häiriössä juttuja. Varsinkin nuo putket olivat aika vaikeita mutta lopulta päästiin seuraamaan niidenkin välissä varsin mainiosti.
Luoksetulon pysäytyksessä ohjeiksi pallopalkka ja voimakas vartaloapu alkuun. tein tätä kiertojen kautta ja saatiinkin muutamia hienoja liukujarrutuksia aikaan. Tässä huomasi miten vaikeaa voi pallon heittäminen olla. Joko heitin väärään aikaan tai vinoon tai muuten vain huonosti. Hankalaa! Hinkattiin myös luoksetulon loppua missä Flow välillä vähän kaartaa ihan loppuosan. Nyt kuitenkin tuli suht suoraan. Silloin aikaisemmin mietin jopa sitä että olisin vaihtanut suoraan sivulletulon selän takaa kiertämiseen mutta ehkäpä sille ei nyt ole tarvetta. Ainakaan vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti