maanantai 23. marraskuuta 2015

Milläs tän olis arvannut


(Kuva: Salla Kuikka)


Kun kello soi lauantaina 3:30, ajattelin olevani vähintään hullu. Lähteä tuohon aikaan kisaamaan Jyväskylään. Sääkin oli matkalla surkea, isoja räiskäleitä satoi eikä teitä ollut lanattu. Perille päästiin kuitenkin ehjin nahoin. Kisapaikkana Paviljonki oli hieno, kehä oli iso ja kunnollisilla aidoilla ympäröity. Kävin heti aamusta tutustumassa Flown kanssa kehään ja kokeiltiin lähinnä sitä laukkaympyrää sillä pelkäsin Flown hyppäävän aitojen yli juostessaan. Se kun lähtee hyvin herkästi suurentamaan juoksurataansa...

Flown vuoro oli yhdeksäntenä joten ehdin hyvin kävelyttää koiraa ja katsella hieman muidenkin suorituksia. Itseäni ei jännittänyt lainkaan, kaikki mahdollinen jännitys oli varmaankin varissut loskaisen 4-tien varteen kun yritimme pysyä tiellä.
Ohjelman alku meni hieman reisille, Flow lähti jostain syystä pyörimään kuin hyrrä eikä eteenpäin kävelystä tullut mitään. Tämä tuli hieman puskista joten en oikein osannut auttaa sitä millään lailla. Saatiin kuitenkin juonesta taas kiinni ja loppu meni suurimmalta osin suunnitelmien mukaan. Ei voi kun antaa taas pointsit koiralle, se teki ihan hitsin hienosti töitä ja yritti kyllä parhaansa mukaan ymmärtää ohjausta! Alun sähellys nyt oli mitä oli mutta eipä meillä ollut oikein ohjelmaakaan noin kuukausi sitten joten ihan ihmeitä ei voi vaatia. Treenattiin se mitä ehdittiin ja lopputuloksena oli ihan toimiva kokonaisuus. Pienistä sählingeistä huolimatta olin kovin tyytyväinen päivän suoritukseen.Oman vuoron jälkeen käytiin lenkillä ja sitten oli hyvää aikaa katsoa HTM-kilpailua. Tässä kisassa nähtiinkin huisin hienoja suorituksia, kyllä "pelkästä" seuraamisestakin saa rakennettua niin upeita ohjelmia kun koirakko osaa asiansa. Iskipä jopa pieni HTM-innostus taas. Jahka nuo PM-kisat ovat ohi, aletaan hinkkaamaan positioita!

Kisojen jälkeen odoteltiin tovi pisteiden laskujen tarkistusta ja lopulta palkintojen jakoa. Pisteitä ei missään vaiheessa oltu kerrottu joten kaikki sijoitukset olivat pelkkiä kysymysmerkkejä. Ensin jaettiin freestylen palkinnot. Kirjoja jaeltiin pois ja lopulta oli jo neljäskin sija kerrottu eikä Flow ollut vieläkään saanut kirjaansa, oltiin siis palkinnoilla! Lopulta kävi niin, että Flow voitti toisen Suomen mestaruutensa tällä uudella ohjelmalla! Myönnän, tuli vähän puskista sillä ohjelmamme ei kuitenkaan ollut virheetön. Kärkikolmikko oli neljän pisteen sisällä joten kilpailu oli tiukka.

(kuva: Salla Kuikka)


Tämä ohjelmamme on hieman erilainen kuin aikaisemmat joten olin iloinen, että se kelpasi myös tuomareille. Mitään isoja muutoksia en siihen tee ennen PM-kisoja, lähinnä yritän treenata sitä alkua varmemmaksi. Flow saa lepäillä ja taukoilla nyt muutamia päiviä, tehdään metsälenkkejä ja ihmetellään. Toivon vaan, että tuo Flown iloinen tekeminen jatkuu vielä Messarissakin.Dio jäi Eran kanssa Jyväskylään sillä se kävi pyörähtämässä sunnuntaina näyttelykehässä. Piupali sai EH:n, pieniä virheitä löytyi mutta niitä nyt riittää itse kullakin :) Pääasia oli, että Dio oli käyttäytynyt oikein reippaasti, ehkä pieni ripaus itsesuojeluvaistoa olisi paikoillaan sillä tyyppi oli yrittänyt tervehtiä kaikkia ihmisiä ja koiria.

Mikä muuten on todennäköisyys, että Hippi pudottaa KAIKEN karvansa nyt kun se on ilmoitettu isoon näyttelyyn? Todella suuri, sillä Hippi alkaa olla aika kapisen näköinen. Se ei ole tiputtanut moneen vuoteen turkkiansa mutta nyt lähtee ihan kaikki! Pääsee silti kehään kun Ruotsiin asti lähdetään :P

4 kommenttia:

 1. Onnea hurjasti vielä tätäkin kautta! Olitte superhienoja, sä ja Flow :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, etenkin kannustusplakaatit toivat lisäpotkua meille!

   Poista
 2. http://paimenlauma.blogspot.fi/2015/12/11-ette-arvaa-mita.html Haaste teille.

  VastaaPoista