tiistai 8. joulukuuta 2015

Pohjoismaiden huipuimmat joukkueet!


Tän vuoden vikat koiratanssikisat kisailtu. PM-kisoissa on oma latauksensa, on aina hienoa olla edustusjoukkueessa huippuporukassa. Mä en ihan hirveästi ehtinyt SM-kisojen jälkeen treenailla Flown kanssa eikä se varmasti olisi ollut edes järkevää. Sen verran käytiin hallilla, että takaperin pujottelu saatiin hajotettua. Tää on kyllä tasan viimeinen ohjelma johon tuota liikettä käytän. Ainoa liike, jota F alkaa tosi helposti ennakoimaan, todennäköisesti johtuen omasta liikkeestä, käsimerkistä tms.

Perjantaina PM-rupeama alkoi harjoituksilla. En ehtinyt joukkueiden briiffinkiin kun olin anestesialuentoa kuuntelemassa. Treenivuorollamme kävin ohjelman alkua läpi ja isoa laukkaympyrää, siinä lähinnä pelkäsin Flown hyppäävän aitojen yli. Flowlla oli taas hirmunen hinku kehään, heti kun se näki aidat, yritti se livahtaa niiden sisäpuolelle. Ainakin tyypillä on positiivinen näkemys kisakehistä. Treenien jälkeen käveltiin hotellille hirveässä tuulessa ja vaakasateessa. Koiratkin kävelivät korvat luimussa miettien niitä onnekkaita joukkuelaisia jotka päätyivät siirtymään paikasta toiseen autolla ;) Hotellissa kämppiksenämme oli Flown paras kaveri Nova ja Sanna. Piiopiupali oli matkassa mukana sillä muuten olisi ollut haasteellista logistisesti saada ipana sunnuntaina mukaan kehään. Tosin D oli hieman raskas hotellilla kun bortsut olisivat halunneet nukkua mutta pienellä shetlantilaisella riitti virtaa riehumiseen.

Lauantaina kisat alkoivat avajaisilla klo 9:30 joten päästiin siirtymään hotellilta kisapaikalle varsin inhimilliseen aikaan. Olin arponut Flowlle lähtönumeron 1 ja koska joukkue arpoi Suomelle lähtönumeron 1, päästiin korkkaamaan kisat. PM-kisoissahan kisaa aina joukkueiden 1-koirat, sitten 2-koirat jne. Kisat alkoivat HTM:llä joten ehdin katselemaan suurimman osa esityksistä ennen kuin piti lähteä koiraa lämmittelemään. Koska puuhasin kisapaikalla kaikkea muuta kuin keskityin omaan suoritukseen, tuli lopulta hieman kiire kun 15min ennen vuoroamme huomasin, että vaatteet pitäisi vaihtaa, musa kuunnella, koira viritellä, palkat etsiä jne. Tarttis varmaan alkaa keskittymään olennaiseen kisoissa(kin). Suorituksemme oli ihan ok, ne takaperin pujottelut kosahtivat aika huolella mutta muuten Flow teki suht varmaa työtä. Saatiin kuitenkin yllättävän korkeat pisteet, 26,33 joten finaalipaikkaa sai alkaa jännittämään. Se etu ykkösenä starttaamisessa on, että ehti katsomaan suurimman osa ohjelmista. Välillä piti toki koira liikuttaa mutta muuten takatilan telkkarista oli hyvä katsoa esityksiä.

Joukkueiden ankkureiden pisteitä ei kerrottu kuin vasta aivan lopuksi joten joukkueiden sijoituksia sai jännätä loppuun asti, Suomella ja Ruotsilla oli tasaisen hyviä pisteitä kolmansien koirakoiden jälkeen. Lopulta kävi kuitenkin niin, että Suomi pokkasi kultaa niin HTM:ssä kuin freestylessäkin! Ja Flow oli sijalla 4 joten sillä päästiin finaaliin! Toista kertaa Flown kanssa maajoukkueessa ja toinen joukkuekulta plakkariin, mieletöntä :) Tästä kiitos kuuluu myös huikean hienoille joukkuekamuille, hyvä me! Pisteiden julkistamisen yhteydessä arvottiin myös lähtöpaikat seuraavan päivän finaaliin ja meikäläinen arpoi taas lähtöpaikan nro 1. Heh, tasaista työtä onnettaren kanssa.

Kisan jälkeen käveltiin taas hotellille hetkeksi lepäämään ennen joukkueiden illallista. Ilta oli hauska, ruoka hyvää ja seura vallan mainiota. Ruotsalaiset kiittelivät kovasti Suomen aloittamaa perinnettä, jossa isäntämaa nappaa voitot molemmista lajeista, samalla toivottivat muut maat tervetulleiksi Ruotsiin PM-kisoihin ensi vuonna. Illallisen jälkeen kokoonnuttiin vielä joukkueenjohtajan huoneeseen ottamaan lasilliset skumppaa menestyksen johdosta, hieno päätös upealle päivälle.

Sunnuntaina kisat alkoivat jälleen ihanan myöhään joten aamulla ei ollut mikään tulipalokiire. Kävelin taas kisapaikalle, tällä kertaa myös laukkua raahaten kun en jasanut reilun kilsan takia autoa siirtää messarista. HTM aloitti myös tänään joten ehdin rauhassa vaihtaa vaatteet ja tehdä tarvittavat valmistelut ennen omaa suoritusta. Olin päättänyt helpottaa hieman Flown ohjelmaa ja otin selkeämmät käsiohjaukset takaperin pujotteluihin mukaan. Tämä toimikin hyvin, niinkuin koko suoritus muutenkin. Jotenkin Flow jälleen kerran tsemppasi toiseen suoritukseen ja teki huomattavasti siistimmän ohjelman tänään! Olin ihan hirmuisen tyytyväinen koiraan, suoritus oli ihan super treenimäärään ja siihen nähden, että koko ohjelma oli ollut kasassa niin lyhyen aikaa! Flown halu tehdä oikein on kyllä oikeasti ihan tosi liikuttavaa ja olen tuosta ominaisuudesta niin kovin kiitollinen.

Oman suorituksen jälkeen pystyi taas katsomaan muiden ohjelmia. Hienoja suorituksia jokaiselta, kyllä Pohjoismaissa on kova taso! Ja mikä sen hienompaa kun saa olla itsekin osana tällaisia kisoja. Finalistien pisteet julkistettiin vasta palkintojenjaossa joten jännitys saatiin pysymään loppuun asti. HTM:ssä Suomelle tuli hienosti hopeaa Marin ja Indyn kavutessa kakkospallille. Freestylen puolella Flow jäi niukasti neljänneksi kolmen kymmenyksen erottaessa palkintosijasta mutta toisaalta olen niin onnellinen sijoittuneiden puolesta, ettei tuo jäänyt edes harmittamaan. Sitäpaitsi me voitettiin jäätävän hyvä fiilis! Suomelle tuli hopeaa MestariNovan ja Sannan ansiosta ja pronssillekin Suomesta Suski ja Brego. Hyvä tytöt, te ansaitsitte ruusukkeenne!

Samalla kun danssattiin Flown kanssa isossa kehässä, Dio kävi piipahtamassa Vuokon kanssa näyttelykehässä saaden EH:n. Tuomari löysi paljon huonoa Diosta mutta näin tällä kertaa.

Satu Tuominen oli napannut hienon kuvan pikkuPiupalista, kiitos!Flown suorituksia ei ole videolla mutta koiramessujen lähetyksistä löytyy kaikki suoritukset.
Lauantain Freestyle

Sunnuntain Freestyle finaali

Lauantain HTM

Sunnuntain HTM finaali

Olipas taas rankka mutta muuten niin antoisa viikonloppu! Maajoukkueessa oli huippuporukkaa, oli hienoa olla osa tuota sakkia :) Kiitos kaikille näistä ikimuistettavista päivistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti