sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Kysymyksiä ja vastauksia

Eilen satoi lunta ja aurinko paistoi! Huippua!
Saatiin paimenlaumalta (tuolta muuten löytyy ehkä maailman kauneimmat monirotuiset koirat!) 11 kysymyksen haaste ja näin vapaapäivinä ehtii niihin vastailla, kiitos haasteesta!

1. Kuinka hoidat koirasi turkkia?

Noooh, totuushan on se, että olen hieman laiska turkinhoitaja. Harjaan nuo läpi ehkä kerran kuussa. Paitsi Flowta en harjaa oikeastaan koskaan. Nyt kun siltä lähtee karvat, nypin irtotöyhtöt ulkona irti ja siinä se melkein on. Flown turkki on ehkä maailman helpoin hoitaa. Shelteille voisi toki näyttää harjaa useamminkin, häntä ja perskarvat pääsevät ajoittain tekemään rastoja pitkän harjausvälin takia. Ehkä yritän tässä aktivoitua.

2. Missä sinulla olisi parantamisen varaa koiranpitoa ajatellen?
Yllä tuli jo yksi parannusehdotus. Muuten voisin treenata koiriani aktiivisemmin, välillä tulee usean viikkojen pätkiä jolloin en tee yhtikäs mitään muuta kuin kiikutan koirat metsään juoksemaan. Toki nämä tauot tekevät varmasti koirillekin hyvää mutta silti voisin jotain pientä tehdä joka päivä. Varsinkin Dion kanssa, sillä kun on vaikka ja mitä vielä opittavaa! Eipä sen kanssa mihinkään kiire ole mutta olisi sen kanssa silti voinut tehdä aktiivisemmin asioita.

3, Mihin koirantarvikemerkkiin olet erityisen tyytyväinen?

E ole mitenkään merkkiuskollinen mutta säännöllisesti käytössä ovat Rauh-puruluut, Vetericyn, Nutrolin ja Taikamuonan lihat. Noihin olen ehkä eniten tykästynyt.

4. Onko koirillasi jokin tietty varusteväri?

Itse pidän lilasta/violetista joten sen värisiä kamppeita on mahdollisuuksien mukaan kertynyt. Väri ei ole kuitenkaan ensisijainen kriteeri mutta jos on valinnanvaraa, valitsen mieluusti edeltämainitun värisiä varusteita.

5. Jännitätkö kisoissa? Jos, niin kuinka hillitset jännityksesi?
En ole mikään kisajännittäjä. Kaikenmaailman kilpailuita on jo niin paljon takana, että pahin jännittäminen on hiipunut matkan varrella. Tänä vuonna jännitin yksissä kisoissa, toukokuun koiratanssikisoissa joissa Flowlla oli mahdollisuus valioitua. Nämä olivat myös melkein ainoat kisat missä meillä oli tulostavoite ja tämä vaikutti näköjään heti meikäläisenkin korvien väliin! Normisti lähdetään tekemään omaa suoritusta ja jälkeenpäin katellaan mihin se riittää, tuossa kisassa tavoitteena oli serti. Jatkamme siis hyväksi havaitulla tavalla, ei tulostavoitteita vaan testataan kisoissa osaamisemme tasoa.

6. Oletko varusteurheilija?

En. Omaan todella vähän mitään järkeviä varusteita.

7. Onko koirallasi parannettavaa rakenteessa, mitä?

Hipille toivoisin aavistuksen parempaa etuosaa, sillä on hieman niukat etukulmaukset ja tämä esim. jumittaa sitä helpommin. Muuten olen tyytyväinen sen kompaktiin rakenteeseen.
Flow on hieman pitkäselkäinen ja senkin etuosa voisi olla paremmin kulmautunut.
Dio on mielestäni varsin tasapainoinen tapaus, tykkään sen ääriviivoista. Mulle se menee läpi vallan hyvin tuollaisenaan!


8. Kuinka hyvä olet mielestäsi analysoimaan koiran luonnetta?

Mä olen ylipäätään huono analysoimaan yhtään mitään.

9. Mikä on suosikkiasiasi koirasi ulkonäössä?

Korvien väli ;) No jos ihan pelkästään ulkonäköä arvioi niin jokaisella on kaunis pää.

10. Perustele, miksi ottaisit mieluummin joko pennun tai aikuisen koiran?

Otan ehdottomasti mieluummin pennun sillä haluan pilata koirani ihan itse :P Toki jos olisi koira, jonka elämää olisin voinut seurata pidemmän aikaa, voisin harkita aikuisen koiran ottamista.

11. Millaisia koiriin liittyviä kanavoita seuraat somessa?

Seuraan lähinnä blogeja, sellaisia hauskasti kirjoitettuja.

Olen edelleen maailman huonoin jatkamaan haasteita joten en tälläkään kertaa haasta ketään :)

Mulla oli koko viime viikko lomaa, tuli muuten tarpeeseen! Ehdittiin siis lenkkeillä paljon valoisassa ja jopa treenata. Tosin viime sunnuntaina ajoin naulaan, joka rikkoi renkaan. Vararenkaalla mennään kunnes ensi viikolla tulevat tilatut renkaat. Pidemmät matkat ovat siis jääneet mm. suunnittelemani Turun reissu. Pöh.
Jouluaatto vierähti isäni luona. Koirilla riitti puuhaa, sillä kylässä oli myös isoveljeni vehnäterrieri. Käytiin pitkällä lenkillä koko porukan kanssa, Vuokon ja koirien kera, kunnon 8 koiran lauma metsässä viilettämässä!


Flow on treenannut peräti kahtena päivänä HTM:ää!

Flown keskittymis-ilme.


Työn alla olevat uudet positiot (selän takana spine ja oikealla puolella naama muhun päin heel) edistyvät ookoosti. Heel-positiossa F osaa jo aika hyvin suoristaa itsensä kun kääntyilen paikallani. Tosin aina välillä kippaa itsensä kokonaan ympäri oikean puolen seuraamiseen. Olen palkannut tässä positiossa selän takaa joten käden häivyttämisessä menee varmasti oma aikansa. Ainakin siihen pisteeseen, että pystyn pitämään oikeaa kättä esim. suorana sivulla. Mutta kaikki aikanaan.

Hippi on treenannut rallitokoa. Tosin kisaaminen odottelee ulkokisoja mutta eiköhän voittajaluokka vielä saada rämmittyä läpi. Edelleen haastetta tuottaa tuon otuksen säpäkät liikkeet, se kun ehtii tehdä miljoona asiaa ennen kun allekirjoittanut on ehtinyt ensimmäistäkään rekisteröidä joten -10 virheitä tulee helposti. Varsinkin oikealla Hippi korjaa tosi herkästi perusasennot huvikseen ja sehän tietää pistemenetyksiä. Missähän vaiheessa Hippi alkaa rauhoittumaan ja käyttäytymään ikäistensä lailla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti