sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Treenintäyteinen viikonloppu

Pidettiin Hipin kanssa tehostttu tokotreeni-viikonloppu :) Lauantaina omat treenit ja sunnuntaina valmennusryhmän treenit. Lauantaina keskityin lähinnä seuraamiseen ja paikkaan. Jälleen kerran. Tosin työ tuottaa tulosta sillä Hipin seuraamispaikka on selvästi parantunut! Ei enää edistä, ainakaan siinä määrin mitä aikaisemmin. Käännökset vasemmalle onnistuu kunnolla suunnilleen fifty-sixty... Välillä kääntyy upeasti takapäätään käyttäen, välillä fuskaa tekemällä etuosakäännöksen. Tässä siis vielä työsarkaa. Juoksussa seuraa tarkasti, myös käännökset. Hitaassa ennakoi pysähdystä mutta sitä ollaan ehkä vähiten treenattu. Liikkeestä istuminen on vielä hieman epävarma, jää herkästi seisomaan. Tein myös ruutua mutta jostain syystä omituiset ruutumerkit hieman hämmensivät Hippiä, meni kyllä ruutuun mutta kiersi taas sivusta.

Päivällä olimme myös Eran kanssa treenaamassa hieman agilitya. Väsäsin pienen muutaman esteen radan johon tuli tiukka keppikulma ja kolme peräkkäistä välistävetoa. Ehkä harjoittelen niitä kuitenkin vaikka ne ovatkin harvinaisen mälsiä :D Nyt Hippi alkaa jo toimimaan niissä pienellä vaivalla, tavoitteena opettaa koira tekemään ne lähes itse jotta ohjaajan ei tarvitse miettiä miten päin juostaan milloinkin :P Kiitos Era treeniseurasta!

Tänään oli siis Viitasen Sirken koulutusta, saatiin taas hyviä vinkkejä luoksetulon pysäytyksiin jotka ovat edelleen hieman vaiheessa. Nyt tehtiin alkuun suoraa vapautusta takapalkalle joka saikin Hipin pysähtymään hyvin täpäkästi. Tässä saa tehdä kyllä pitkään töitä sen takia että olen katsonut sormien läpi huonoja pysäytyksiä. Sirkeltä saimme myös uusia vinkkejä ruudun treenaukseen ja lähinnä sen paikan korostamiseen. El laitoin Hipin valmiiksi ruudun ulkopuolelle seisomaan ja laitoin palkan ruutuun, tästä ohjasin Hipin oikealle paikalle mistä sai palkan. Tämä treeni siihen jos koira suustä tai toisesta ajautuu väärään paikkaan. Kaikkea tällaista pitäisi tajuta treenata mutta eipä tule kaikki asiat mieleen ilman että joku fiksumpi ne sanoo :D Muuten Sirke kehui Hipin ruutua, juoksee nopeasti suoraan ruutuun, pysähtyy käskystä ja siitä nopeasti maahan, odottaa rauhassa kutsua josta pinkaisee liikkeelle ja siitä hienosti seuraamaan :) Keväälle on jo muutamat kokeet alustavasti katsottu, enää tarttis päästä niihin mukaan.

Illalla oltiin vielä omissa agilitytreeneissä. Hipillä oli melkoinen puuhapäivä mutta onneksi jaksaa touhuta. Tehtiin rataa jossa oli paljon ohivientejä, putkijarrutuksia ja monta muuta kinkkistä kohtaa. Hippi meni älyhyvin, olen muutaman kerran harjoitellut suorilla putkilla jarruttaa vauhtia ennen sisäänmenoa ja nyt ne toimi erinomaisesti vaikka puomi oli tyrkyllä putken jälkeen. Hipin meno alkaa taas muistuttamaan viime syksyä jolloin moni asia kolahti paikoilleen ja teimme paljon hyviä ratoja. Nyt kun pääsisi vielä kisaamaan että näkisi oikeasti millä tolalla yhteistyömme on tällä hetkellä.

Loppuun vielä pieni kevättervehdys tytöiltä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti