sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Tuttu ja turvallinen 0 ja hyl


Aloitetaas kuulumiset viikolta. Keskiviikkona Hippi kävi lihashuollossa Hammarenin Annan luona. Tällä kertaa päästiin vähällä, jumit olivat pieniä ja aukesivat helposti. Koska hoito meni nopeammin, sai Panda myös pikakäsittelyn. Vaikka Panda on hyvin toipunut, on siltä silti hävinnyt lihaksia ja se on muutenkin sellainen vähän "kärsineen" näköinen. Nytkin jumeja oli mutta Anna sai niitä hyvin auki. Toivottavasti Panda saisi pian lihaksiaan takaisin vaikka se voikin toki olla hankalampi urakka iäkkään koiran kanssa. Illalla otin vielä Hipistä kontrolliverinäytteet, hysteerinen minä halusi jälleen kerran katsoa mitä maksa-arvot olivat. Onneksi kaikki oli viitearvoissa joten tämän suhteen sai taas huokaista helpotuksesta :)

Perjantaina ajeltiin taas Turkuun. Illalla kävin treenailemassa Sannan ja Novan kanssa. Tai no, ei se kauhean suunnitelmallista treenaamista ollut, kunhan puuhasteltiin jotain. Flow oli ihan hurjan säpäkkänä, ei häviä vauhdissa enää käytännössä lainkaan Hipille. Ihanaa, että siitä alkaa kuoriutumaan tuollainen samanlainen sähikäinen! Hippi näytti jälleen kerran miten helpot asiat ovat sille vaikeita, kuten esim pyöri ja odota kauempana. Vaikeat asiat taas ovat sille ihan pala kakkua. Ei mitään ongelmaa erotella kaikki erilaiset kahden jalan temput vaikka välimatkaa on paljon. On se outo. Yritin hahmotella ohjelman alkuun jotain uutta, sen front-tempun haluaisin alkuun jotta Hippi malttaa tehdä sen kunnolla. Front ja kumarrus voisi nyt ainakin toimia.

Eilen kisattiin tän vuoden ekat mattokisat ATT:n hallissa. Tuon hallin pohja sopii Hipille kyllä tosi hyvin, on aina liikkunut siellä ihan superhyvin. Tuomarina oli nyt Pertti Siimes ja joka radalla oli rimat tapissa. Hippi ei ole pitkiin aikoihin hypännyt 35cm hyppyjä joten vähän mietitytti miten niiden kanssa käy.
Eka rata oli hauska agility-rata. Alun puomilla Hippi sai mennä edellä mutta eihän se kisoissa osaa mennä kontaktille itsekseen, siksi puoomi oli melko hidas. Hippi ei ollut kauhean alhaalla kun vapautin. Saa nähdä, alkaako jäämään nyt kisoissa kontaktilla ylemmäs. Olin suunnitellut ennätysmäärän persjättöjä radalle sillä valssit olisivat todennäköisesti päätyneet taas koiran eteen. Muurin jälkeen joutui hieman kalastelemaan Hippiä oikealle hypylle. Keinu oli valitettavan huono. Viime kerralla käyttöön otettu paikka-käsky oli siis selvästi menettänyt kerrasta tehonsa ;) Tästä suorituksesta olisi varsin hyvin voinut antaa virheen mutta jostain syystä näin ei käynyt. A:n alla olevan putken jälkeen meinasi tulla kiire saada koira oikealle puolelle hyppyä, tässä tuli aikas monta hylkyä kun koirat hyppäsivät sujahtivat putkesta väärälle puolelle hyppyä. Ei ollut kaukana Hipinkään livahdus mutta onneksi oli tuuria mukana. Näin pääsimme nollalla maaliin. Lopputuloksissa Hippi sijoittui kolmanneksi!

Hyppyradasta tykkäsin kovasti. Olin sinnekin ehtinyt miettiä monet persjätöt, niitä pyrin nyt käyttämään kisoissa vähän joka paikassa. Tosin tällä radalla persjättö koitui myös meidän kohtaloksi kun en katsonut Hippiä vaan annoin sen juosta kahden hypyn ohi. No, tää oli vähän sellainen kaikki tai ei mitään-rata ja meille tällä kertaa ei mitään. Mutta tähän rataan olin muuten oikein tyytyväinen! Tämä tulostaso oli taas tätä tuttua 0 ja hyl-meininkiä, sopii selvästi meille.Hallille tuli käymään myös Flown Kaiku-veli ja sisarukset tunnistivatkin heti toisensa kun autojen välissä törmäsimme! Ihanaa, miten hyvin nää kaks tulee edelleenkin toimeen. Käytiin myös vähän matkan päässä olevilla pelloilla päästämässä kaksikko juoksemaan. Hitsi että harmitti kun kamera oli kotona! Toivottavasti sisarukset pääsevät taas pian treffaamaan toisensa, sitä riekkumista ja painia on hauska seurata :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti