keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Hammasahdistusta


Lauantaina kurkin taas koirien leegoja ja kauhukseni huomasin, että Flowlla oli oikelta ylä P4-hammas murtunut kärjestään! Murtuma oli tosi röpelöinen ja terävä ja siitä oli paha sanoa, oliko ydinkanava paljastunut.


Olin katsonut hampaat viimeksi alkuviikosta joten hampaan oli täytynyt murtua päivää tai paria aikaisemmin. Koirat saivat sonninsudit torstaina joten se voi olla syypää tai sitten metsässä on karsittu oksia ja puunjuuria vähän turhan rajusti. Olin viikonlopun Turussa joten maltoin ihmeen hyvin odotella maanantaihin asti jotta pääsin työpaikalleni hammasta kuvaamaan. Olin itse yrittänyt tutkia hammasta eikä Flow tuntunut aristavan sitä lainkaan. Toisaalta F on niin kiltti ja tutkimiseen tottunut, että ei se pienistä olisi hätkähtänytkään. Yläleuan hampaiden kuvaaminen hereillä ei ole helpoin mahdollinen homma mutta onneksi Flow on juurikin niin kiltti, että tässäkin painoi leuan kiltisti tyynylle, piti pyyherullaa suussa (jottei filmi vahingossakaan vahingoitu) ja oli hievahtamatta paikoillaan kuvaamisen ajan. Eipä tää olis yksin onnistunutkaan jos koiruus olisi päättänyt olla astetta hankalampi.Kuvastakaan ei varmuudella voinut sanoa, oliko ydin esillä joten tänään Flow pääsi pienille päiväunille jotta hammasta saatiin kunnolla tutkittua. Flow on niin lunki tyyppi, että se sai ihan miniannoksen rauhoitusainetta mutta se riitti sille varsin hyvin jotta sain sen kanyloitua. Eläinlääkäri tutki hammasta pitkään mutta murtuma oli oikeasti tosi hankala tulkita koska koetin ei selkeästi uponnut mihinkään. Ydin kuulsi murtumapinnasta joten päädyttiin hiomaan murtuma tasaisemmaksi ja suojaamaan murtumapinta juoksevalla kiillesidosmuovilla. Hammas kuvataan kolmen kuukauden päästä uudestaan siltä varalta, että se kuitenkin on ottanut vauriosta itseensä. Olisi ihan hirmuisen sääli poistattaa hammas mutta P4-hampaan juurihoitoon en kyllä lähde. Toki jos kortollirtg-kuvissa näkyy jotain tulehdusreaktiota niin sittenhän homma on selkee ja hammas lähtee mutta toivottavasti tämä hoito auttaa ja Flow saa pitää hampaansa.

Päiväunilta herätetty kaveri.


Flow on ollut tosi pitkään töttöröö ja nukkunut koko illan. Se on selvästi tosi herkkä kaikille lääkeaineille ja reagoi pieniin määriin. Eiköhän se silti ole jo huomenna oma itsensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti