torstai 20. huhtikuuta 2017

Kohti parempaa

Voi itku, mikä viikko ollut takana. Hippi oli ihan järkyn kipeä vielä tiistainakin joten siitä katsottiin rutkasti veri- ja virtsanäytteitä ultraamisen lisäksi. Ultrassa ei muuta poikkeavaa mutta haiman ympärillä näkyi kirkastumia, mitkä vahvistivat haimatulehdusepäilyä. Maksa- ja munuaisarvot, elektrolyytit, hematologia, proteiinit ja muut elinarvot olivat ihme ja kyllä kunnossa vaikka siinä vaiheessa Hippi oli ollut kaksi päivää käytännössä syömättä. Kvantitatiivinen cPL lähti ulkopuoliseen labraan. Hippi oli koko työpäivän tipassa ja sai läjäpäin lääkityksiä. Sille meni niin vatsahapposalpaajaa, pahoinvointilääkettä, kipulääkettä ja suolistoantibioottia. Ruokaa ei suostunut yhtään maistamaan vaikka mitä tarjosi. Oli oikeasti aika raastavaa katsoa kun Hippi työnsi nenän paistettuun kanafileeseen, seisoi siinä hetken ja sitten hoippui pois.

Taas tipassa...


Töissä eläinlääkäritkin olivat hieman kummissaan kun koira oli niin kipeä ja poissaoleva vaikka esim. veriarvot olivat kunnossa. Täydellinen ruokahaluttomuus oli myös äärimmäisen huolestuttavaa, etenkin kun sitä oli jatkunut jo kolme päivää. Jouduin edelleen pakkoruokkimaan sitä eli rasvatonta mössöruokaa poskihampaiden väliin ja luukku kiinni kunnes nielaisi ruoan. Onneksi sain vinkin Hipin puoliveljen omistajalta pahoinvointilääkkeestä, jota käytetään humaanipuolella sytostaattihoitojen aiheuttaman pahoinvoinnin hoitoon. Kävin hakemassa lääkettä apteekista ja koiralle ääntä kohti. Tiistai-iltana Hippi oli kiinnostuneempi ruoasta, tuli hieman innokkaampana keittiöön kanapaloja katsomaan ja ottikin yhden palan itse suuhunsa. Enempää ei uponnut joten jouduin taas avustamaan ruokailua.

Keskiviikkona Hippi pääsi Vuokon työpaikalle koska meillä oli kiireinen päivä enkä olisi ehtinyt hoitaa Hippiä sen vaatimalla tavalla. Vuokko ehti hyvin lääkitä ja ruokkia sitä monta kertaa päivässä. Sainkin kuulumisia pitkin päivää miten Hippi oli vähän maistellut kissanruoan hyytelöä mutta omaa ruokaansa ei ottanut kuin ruiskulla. No, ainakin se osoitti pientä edistymistä ruokahalussa. Työpäivän jälkeen Vuokko toi Hipin ja otti vaihdossa Flown ja Dion kylään koska nuo kaksi olivat olleet hieman heitteillä alkuviikon. Eivät olleet päässeet kunnon lenkeille, puhumattakaan muusta viihdyttämisestä. Eivät ne olleet siitä onneksi moksiskaan mutta ihanaa, että Vuokko tarjoutui kaksikkoa liikuttamaan niin sain keskittyä Hipin hoitamiseen. Keskiviikkona tuli myös cPL tulos, joka oli 477 eli haimatulehdus. Onhan Hipillä ollut haimatulehdus kahdesti aikaisemminkin, arvojen ollessa silloin yli 1000 mutta eivät ne olleet mitään tämänkertaisen oireilun rinnalla. Kävin myös rtg-kuvaamassa vatsa ja rintaontelon klinikan puolella mutta ei sieltä mitään kauhua (onneksi) hypännyt silmille.

Illalla Hippi otti ensimmäisen kerran halukkaasti muutamia kanapaloja! Hirmuisen väsynyt se oli edelleen ja ulkona lähinnä vain käveli hiljaksiin eteenpäin. Ihmekö tuo kun neljä päivää oli jo mennyt onnettomilla ruokahaluilla. Tänään aamulla Hippi söi ruokaa pari ruokalusikallista mielellään! Enempää ei mennyt mutta eipä sitä isoja määriä uskaltaisikaan antaa kerralla. Töissä ruokiksella annoin Hipille ruokaa ja silloin se söi ekaa kertaa "normaalisti"! Meinasi purra lusikan mennessään kun tarjoilin sille kana-kaurapuuro-raejuustomössöä. Ja ilme oli jo enemmän tuttua Hippiä <3

Töiden jälkeen kävin vielä hakemassa Flown ja Dion hoidosta. Oli kyllä oikeasti ihana asia, että Vuokko tarjoutui kaksikon ottamaan hoitoon, jäi yksi stressi pois kun olisi pitänyt vielä harmitella tyyppien "laiminlyöntiä" kun kaikki omat tehot menivät Hipin hoitamiseen. Kotona Hippi sai taas pienen aterian mutta oksensi sen äsken... Vaikka hyviä merkkejä on paljon, on Hippi vielä kovasti toipilaana. Saa edelleen pahoinvointilääkettä, Litalginia, vatsahapposalpaajaa ja suolistoantibioottia. Toivon niin kovasti, että pahin olisi nyt takana ja Hippi pääsisi toipumaan oikein todenteolla! Vaikka Hipillä on ollut suhteellisen tiukka ruokavalio tähän mennessä, täytyy jatkossa olla vieläkin tarkempi tuon ruoan rasvapitoisuuden kanssa. Olen jopa miettinyt, että siirtäisin sen nyt sitten kokonaan nappulalle... Tai sitten täytyy typistää vieläkin sen lihavaihtoehtoja ja olla niiden kanssa supertarkka. No, tätä täytyy vielä miettiä ja suunnitella.

VäsyHippi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti