maanantai 3. huhtikuuta 2017

Huhtikuuta pukkaa


Johan tässä ehdittiin huhtikuun puolelle vaikka tässä ehti pieni takatalvikin säikäyttää. Onneksi kevät puskee silti päälle ja kelit paranee kohinalla.In any minute pääsee luonnonvesiin uimaankin.


Maaliskuun vikana viikonloppuna olin arvostelemassa koiratanssin maajoukkuekarsintoja. VOI-koirakoita oli paikalla mahtavat 21 kappaletta, molemmat lajit yhteenlaskettuina, joten siinä oli pää kuumana koko päivän. Arvostelu on muutenkin haasteellista eikä ison luokan järjestyksessä pitäminen tee siitä yhtään helpompaa. Olin aivan puhki päivän päätteeksi. Paljon oli hienoja esityksiä, onnistumisia ja luovuutta tuotu näytille. Innolla odotan, millaiset joukkueet saadaan tälle vuodelle kasaan!

Tiistaina käytiin Uudenmaan kennelpiirin vuosikokouksessa pokkaamassa huomionosoitus viime vuoden SM-voitosta. Mahtavaa, että piiri näitä huonionosoituksia jakaa!Flow on treenaillut nyt front-variaatioita. Olen myös yrittänyt karsia hitaampia kääntymisiä pyytämällä perään parempaa yritystä josta vasta saa palkan. Joskus näköjään palkkailin kaikkia yrityksiä jolloin vauhti hieman hidastui. Nyt ollaan tehty vain hyvällä innolla reippaita kääntymisiä ja vain hyvistä saa palkan. Myös edessä kävelyyn on otettu vauhtia jolloin voisin itsekin juosta perässä. Tässä vielä mietinnässä, käytänkö vauhdikkaampaan menoon eri käskyä sillä kivahan ne olisi koiralle osata erottaa. Toistaiseksi on ollut sama käsky mutta mene-boostilla kun vauhtia on lisätty. Lisäiltiin myös pyörähdys mukaan siten, että matka vielä jatkuu ja sekin toimi. Tällä tavalla.

Toiseen suuntaan sivuaskeleet ovat edenneet hieman mutta tarvitsevat vielä "sivutuen" kepistä tms avuksi. Ehkä nää olis pitänyt opettaa koiralle ennen kuin tuo "vino" on muodostunut liian vahvaksi. Projekteja, projekteja. Onneksi jäät sulavat kentiltä kovaa vauhtia jolloin myös tekosyyt treenaamattomuudelle vähenevät. Sisällä noita on vähän vaikea treenata koska tarttis vähän enemmän mahdollisuutta etenemiseen jotta idea aukeaisi koiralle paremmin. Sisällä tilat riittää positioiden pieneen piperrykseen ja vaikkapa tassutemppujen hiomiseen mutta muuten on aika haastavaa sisällä treenata. Toki uusien liikkeiden opettelu tapahtuu aina sisällä mutta varsinkin suurin osa Flown liikkeistä kaipaa hieman enemmän tilaa.

Mutta nyt kun Flow on vihdoinkin keksinyt itselleen uuden musiikin, on treeni-into taas nostanut päätä. Nyt pääsee rakentamaan uutta ohjelmaa ja sitä kokeilemaan ja tuunaaman!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti