perjantai 14. toukokuuta 2010

Toko VOI2 ja agility 2xhyl

Tässä meitin kahden päivän saldo. Ei mikään kummoinen tuloksellisesti mutta hassua kyllä, mä oon ihan älyttömän tyytyväinen :) Eilen oltiin siis ekaa kertaa voittaja-luokassa, Hämeenlinnassa Pörstin Hannelen tuomaroimassa kokeessa. Mentiin asenteella että katsotaan mitä kaikkea pitää vielä treenata. Ja toki treenattavaa vielä on mutta hyvä asia oli se että mitään uutta ja ihmeellistä ei tapahtunut. Ne liikkeet jotka Hippi osaa, onnistuivat ja ne mitkä eivät oikein toimi vielä treeneissä kunnolla, eivät olleet taianomaisesti parantuneet koesuoritukseenkaan. Koe tehtiin kahdessa osassa ja se sopi meille. Vaikka Hippi teki hyvällä sykkeellä töitä alusta loppuun, oli kuitenkin kiva että pääsi välillä palkkaamaan.

Ekassa sessiossa aloitettiin ruudulla. Ruutu oli kehän takareunalla ja keskellä. Hippi bongasi kyllä ruudun ja lähti pinkomaan sinne vauhdilla, meni hyvin sisälle mutta kaarsi samantien vasemmasta reunasta ulos! Annoin kyllä seiso-käskyn heti kun Hippi ylitti ruudun etureunan muttei totellut heti ja niinpä ajautui ulkopuolelle seisomaan. Yritin vielä ohjata takaisin mutta siinä vaiheessa Hippi oli bongannut jo luoksetulon merkit joten lähti painamaan sinne. Tästä siis nolla mutta hieman paremmalla tuurilla oltaisiin saatu pisteitä. Tämä siis tehotreeniin. Ruudun lähetysmerkiltä alkoi seuraaminen ja Hippi nytkähtikin hieman ruutua kohti lähdettäessä liikkeelle. Muuten seurasi ihan ok, parissa kohdassa pudotti katseensa eteenpäin mutta muuten kontakti ja paikka pysyi. Seuraaminen oli yllättävän lyhyt, mm. hidasta kävelyä oli vain muutama askel! Pisteitä saimme 7,5 joka jäi hieman ihmetyttämään mutta tämä oli tuomarin sana ja Pörstihän ei paljon pisteitä selittele kehässä ;)

Luoksetulo oli sellainen mitä on ollut treeneissäkin. Pysähtyi kyllä seisomaan mutta tuli pari mittaa eteenpäin. Maahanmenoa en ollut ihan hirveästi treenannut koska ainahan se on ripeästi pudonnut. No, nyt kun ollaan treenattu paljon tuota seisomista niin Hippipä päätti tarjota vielä toisen seisomisen jolloin jouduin antamaan toisen käskyn. Ja kun perusasentokin oli luokattoman huono -> vino kuin mikä, oli toisaalta tästä saatu 6 taas sitten hieman yläkanttiin! Viimeiseksi teimme hyppynoudon joka oli hieno :) Tästä saimmekin 10 pistettä.

Seuraavassa osiossa oli ekana tunnari. Tätä hieman pelkäsin koska Hippi on aina tulta ja tappuraa kun pääsee hommiin joten pelkäsin sen olevan taas hieman liian korkeassa vireessä etsiäkseen kunnolla. Mitä vielä, hyvin tarkasti nuuski rivin molempiin suuntiin läpi ja nappasi varmasti omansa! Työvoitto ja 10 tuomarilta :) Olin niiiin iloinen, niin paljon tuon eteen on tehty töitä ja monta kertaa on tehnyt mieli luovuttaa! Ja Hippi on siitä ihana että kun se on jonkun asian oppinut, se tekee sen todella tunnollisesti jatkossakin :) Tietty aina voi sattua ja tapahtua vaikka mitä mutta nyt näyttää hyvältä. Seuraavaksi siirryimme liikkeestä istumiseen ja olin kehunut Hippiä niin paljon että se komensi haukkumalla muutaman kerran paikkaa vaihtaessa. Pörsti on tunnettu siitä että inhoaa haukkumista joten se tiesi sitä että yhteistyöpisteet tulisivat laskemaan. Istuminen onnistui hyvin vaikkakin käänsin hieman päätäni koiraa kohden käskyä antaessa. Ajattelin että mieluummin muutaman pisteen menetys kuin nolla. Tuomari ei tätä kuitenkaan havainnut joten tästäkin 10!

Metallinoudossa oli järjestävän seuran kapula taas hieman painavampi kuin mitä meidän oma. Videolta näkyi että Hippi hieman nytkähti kun heitin kapulan mutta onneksi ei varastanut. Juoksi ripeästi kapulalle, nappasi suuhun ja huomasi että oli painavampi. Pyöritteli hetken kapulaa ja meinasi palata ilman sitä. Pysähtyi kuitenkin melkei samantien ja ilman eri käskyä lähti takaisin kapulalle ja nappasi mukaansa. Taisi tietää ettei takaisin ole tulemista ilman kapulaa ;D Tästä saimme 8 pistettä. Viimeisenä oli kaukokäskyt. Vaihdot olivat ripeitä mutta istu-seiso ja seiso-istu vaihdoissa tuli eteenpäin. Tuo istu-seiso vaihdon tekee yleensä niin että peruuttaa takajalat taaksepäin ja etutassut pysyvät paikoillaan mutta nyt oli jostain syystä liian innoissaan vaikka oli jo tehnyt pitkän pätkän hommia. Siitä hutiloiva ylösnousu. Yritin vielä sanoa että peruylös kun huomasin hännän heiluvan siihen malliin että järki ei välttämättä toimi muttei siitä ollut apua. seiso-istu vaihdon ongelma on tiedossa, Hippi kun kerää takamuksensa alle eikä niiaa taaksepäin istumaan. Tämä taitaa olla sellainen asia jota en edes aio muuttaa... Tuo tapa istahtaa on kuitenkin Hipillä jo niin vahvana. Kaukoista 7.

Loppuun oli vielä paikallamakuu joka meni Hipin osalta hyvin vaikka vierestä lähti beauceron hiippailemaan omistajan luokse. Hippi putosi nopeasti maahan, makasi hievahtamatta ja rauhassa paikoillaan ja lopussa nousi tikkana perusasentoon -> 10. Yhteistyöstä saimme 7 pistettä, tuomari sanoi haukkumisen pudottavan sitä roimasti. Lopputuloksena 235 pistettä ja 2-tulos jolla sijoituimme kolmanneksi. Hirmu tyytyväinen olen kokonaisuuteen, 4 kymppiä oli enemmän mitä uskalsin ajatella vaikka tiesin Hipillä olevan tiettyjä vahvuuksia. Ja jos tuo ruutu olisi onnistunut, olisimme saaneet ykköstuloksen :) Mutta sitä on turha jossitella vaan trenikentän kautta seuraaviin kokeisiin!

Tässä vielä video kokeesta, liikkeet ovat siinä järjestyksessä mitä ovat arvostelupaperissa :) Sadulle miljoonasti kiitoksia matkaseurasta ja kuvaamisesta :)Tänään oltiin melkein kahden kuukauden kisatauon jälkeen agiliitelemässä. Forssassa oli kivat pikkukisat jossa tuomarina toimi Marjo Heino. Radat olivat mukavan haastavia. Ekalla radalla oli tietysti pääpaino taas puomissa joka oli neljäs este. Ja hyvin oli muistissa mitä siellä kannattaa tehdä ellei halua kannettuna pois radalta! Vauhtia olisi voinut olla enemmän alastulolla mutta siitä en jaksa olla nyt ihan kauhean huolissani, ravaa kuitenkin alas asti eikä himmaile sen kummemmin. Toinen "treenikohde" oli keinu. Hippi kun on muutamissa kisoissa esittänyt hieman kyseenalaisia keinusuorituksia. Nyt kuitenkin odotti kiltisti loppuun asti. Tässä kun jäin varmistelemaan keinun suoritusta, tulikin seuraavaksi hieman kiire kun suoran putken jälkeen piti ehtiä ohjaamaan hyppy. Ja kun molemmat lähdetään pysähdyksestä liikkeelle, toinen meistä kiihdyttää huomattavasti nopeammin liikkeelle ja se en ole minä :D Hippi ehti pyörähtää kerran ennen hyppyä... Toisaalta jos olisin voinut jättää Hipin suorittamaan yksin keinua ja ottaa hieman etumatkaa, olisi jatko ollut helpompi. Eli estevarmuus kunniaan.
Keppien jälkeisen elämän ajattelin ottaa riskillä ja lähettää Hipin putkelle sekä jäädä itse toiselle puolelle. Ohjaus oli kuitenkin niin avuton huiskaus ettei Hippi irronnut putkeen vaan juoksi takaisin keppien läpi. Tästä siis hyl. Loppurata ok paitsi että taputin käsiäni ja kehuin Hippiä ennen vikaa hyppyä jolloin se katsoi mua ja pudotti riman.

Toinen rata oli hyppäri ja se olikin varsin suoraviivainen, ainakin osittain. Pitkä hyppysuora jolla koira sai vähän vauhtia ja sitten taas ohjaamista. Suoria putkia parikin peräkkäin joten taas sai pistellä tossua toisen eteen. Rata alkoi hyvin kunnes puolessa välissä olin leikkaamassa putkella, Hippi ei vaan ollut selvästikään lukenut kunnolla huiskausta nro2 joten se kurvasikin putken toiseen päähän joka oli ihan kuolleessa kulmassa :D Tästä jatkettiin onnellisesti rataa. Noita nyt sattuu, toisille vähemmän ja meille enemmän. Kepeille jätin Hipin pujottelemaan yksin jotta pystyin jäämään sen verran taakse että kun lähetin Hipin putkeen, sain hyvin etumatkaa ohjata seuraavaan putkeen ja sen jälkeiselle hypylle. Tuolle Hypylle Hippi irtosi sen verran hyvin että ehdin taas ottamaan etumatkaa suoralla putkella ja ehdin jopa tekemään persjätön sen jälkeen!

Molemmilta radoilta jäi hyvä mieli, koira kuitenkin pääsääntöisesti oli hyvin kuulolla ja puomin kontakti oli hyvä. Sunnuntaina on seuraavat kisat, siellä jatketaan. Nyt kun tämä kevät ollaan keskitytty puomiin, on seuraava tehtävä keskittyä kahteen asiaan eli puomiin JA tekemään hyvä rata :D

Tässä vielä video molemmista radoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti