perjantai 7. toukokuuta 2010

Hyvät treenit, parempi mieli?

Vai huonot treenit ja ei niin hyvä mieli? Eilen siis otettiin voittaja-luokan liikkeet läpi kokeenomaisesti. Vedin ensin omat tokoryhmäni treenit jolloin Hippi venaili autossa into piukeena. Tämän jälkeen käytin sen pikku lenkillä ja virittelin sen muka-hyvään mielentilaan. Todennäköisesti käytin tähän liian vähän aikaa sillä koiruus kävi hippasen liian korkeilla kierroksilla! En kuitenkaan keskeyttänyt "koettamme" vaan tahkottiin se läpi kun kerran näin oltiin suunniteltu. Ensin seuraaminen. Hmmm, riekkulainen VINKUI seuraamisessa ja näpsi lahjetta! Liikkurina toiminut Vuokko vahvisti epäilyni että kyllä se ihan näyttää siltä miltä tuntuukin :P Ei nyt ihan puremalla pure mutta pitää suuta auki ja ihan-vaan-vahingossa haukkailee lahjetta. Tuossapa vinha tapa josta olisi kenties hyvä päästä eroon. Muutenkin seuraaminen oli hieman levotonta, kontakti pysyi kokoajan mutta esim käännökset eivät olleet tarkkoja. Keskittyminen ei todellakaan ollut ihan kympin arvoista. Noh, sitten liikkeestä istuminen. Tässä annoin edelleen käskyn vahvistettuna päänkäännöllä, en luota koiraan että se istahtaisi pelkästä käskystä. Eikä se välttämättä istuisikaan.
Luoksetulossa pysähtyi mutta valui seisomisessa hieman. Tätä täytyy nyt vaan ahkerasti treenata tuolla takapalkalla. Maahanmeno oli hyvä ja sivulletulo nopea. Ja ruutu, heh. Seuruutin kohti ruutua, samalla hokien Hipille "tarkennuskäskyä" jolla alkaisi etsiä ruutua katseellaan. Alkoi vaan ankara vinkuminen, muutaman kerran vilkaisi ruutua kohti jolloin oletin sen löytäneen ruudun. Katin villat, lähti käskystä painelemaan kuin naton ohjus 90 astetta vasemmalle!! Todella yllättävä reaktio, etten sanoisi :D Pyysin Hipin sivulle ja uudella käskyllä lähti painelemaan kohti ruutua. Juoksi keskeltä sisälle mutta sitten kaarsi oikealle ja ulos ruudusta... Taitaa olla parasta jättää vähäksi aikaa kaikki mahdolliset kiertämiset, selvästi lähti kiertämään merkkejä. Suunnitelmana ennen koetta treenata ruutua niin että laitan sinne Hipin pienen namitennispallon jotta paikka taas vahvistuisi. Eipä me ihan hirveesti olla ruutua tehty viime aikoina joten itseään saa, jälleen kerran ;), syyttää kun koira ei jotain osaa.

Metallinoudossa käytin Vuokon painavampaa kapulaa. Omaa metallia Hippi hakee hyvin ja nytkin oli nappaamassa kapulan samalla vauhdilla kun hiffasi sen painavan enemmän. Tiputti suustaan mutta nappasi sen heti uudestaan ja toi sitten hyvin. Ilmeisesti oli mitoittanut "nappaamisvoiman" meitin kapulalle sopivaksi ja yllättyi hieman painavammasta kapulasta. Onneksi kuitenkin korjasi erheensä itsenäisesti ilman uutta käskyä.

Tunnaria pelkäsin ottaa sillä ajattelin sen menevän plörinäksi koiran virtaisuuden takia. Siitä huolimatta päätin kokeilla. Kapulaa ei todellakaan kauaa ehdi hajustaa kädessä, sen verran että rustaa epätoivoisena jotain merkkiä siihen... Olisikohan syynä ollut nurmialusta, jossa ollaan alkuun tehty paljon yhden kapulan piilotusta, mutta Hippi teki aivan loistavan tunnarin!! Haisteli kaikki kapulat läpi ja nappasi varmasti omansa! Eikä edes siirrellyt kapuloita haistellessaan! Onneksi tämä liike onnistui näinkin hyvin sillä muutenhan harjoitus oli aika katastrofaalinen. Loppuun vielä kaukokäskyt jossa liikakierrokset aiheuttivat teputusta. Siis että koira ei voi olla seistessäänkään paikoillaan vaan etutassuja pitää teputtaa. Samoin istuessa, teputepu. Tätä ei esiinny matalammassa vireessä joten täytyy vaan ahkerasti harjoitella oikeaa mielentilaa...
Ei muuten ole oikeasti kauhean helppoa tuon sähköjäniksen kanssa :D Eikä tässä ennen koetta ehdi ihmeitä tekemään. Varsinkaan kun tämän päivän treenit skippasin vesisateen takia ;) Ilma oli niin sieltä ja syvältä ettei todellakaan oltu tarpeeksi reippaita treenaamaan. Samoin suunnitelmissa olleet AST:in epikset ja puomitreenit peruuntuivat, joku raja säänkestävyydelläkin. Päivät vähenee, koe lähenee ja tää kitisee säästä :D Ei kauheasti olis varaa rutista ja jättää treenaamatta mutta näin nyt kävi. Ja jos ens keskiviikkona sataa niin ehkä me ei kisata ollenkaan :D*Lisätääs tänne vielä tää hieno opetusvideo jossa Panda on mallina näyttämässä miten hampaiden harjaus sujuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti