keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Pikatottistelua

Maanantaina Hippi kävi fyssarilla Espoon Eläinsairaalass, Kellmanin Riinalla. Pieni jumi löytyi lapojen takaa mutta se saatiin hyvin auki :)

Tänään tehtiin pienet tokosulkeiset jossa treenasin lähinnä luoksetulon pysäytystä takapalkalla. Takapalkkana oli minitennispallo jossa viilto joten sinne saa namin sisään. Toimii Hipillä älyhyvin :) Kun palloa painaa niin viilto leviää ja Hippi saa tonkia namin pallon sisältä. Näin Hippi ei saa kuitenkaan varastettua namia vaikka lähtisikin palkalle omin luvin. Tällä kertaa pysäytykset toimivatkin melko hyvin, kenties edistymistä? Hippi on kyllä niin hauska pieni tottelija sillä vaikka pallo oli ihan siinä takana, ei kertaakaan ottanut sitä ilman lupaa. Eikä kertaakaan hidastanut vauhtia tai ennakoinut pysäytystä vaikka otettiin 12 toistoa jossa pysäytin joka kerta! Käsittämätön otus! Se ei näköjään opi ennakoimaan vaikka asioista tekisi kuinka rutiininomaisia :D Nytkin heitin joka kerta pallon siihen taakse, viritin koiran tehtävään vihjesanalla, kutsuin ja pysäytin josta nopea vapautus palkalle. Ja joka kerta Hippi tuli samalla raivolla. Kenties on ikuinen optimisti, "jospa tällä kertaa saan juosta sivulle asti" :D No toisaalta, edellisten koirien kanssa on ennakointi ollut aina ongelmana. Luoksetulon pysäytyksiä on voinut treenata ehkä yhden kymmentä läpijuoksua kohden. Hipillä suhdeluku on toisinpäin, kymmenen pysäytystä ja ehkä se yksi suora luoksetulo :D Ja siis ihanaahan se on kun koiran kanssa voi oikeasti viilailla eikä tarvitse pelätä ennakointeja mutta aina tuo vaan jaksaa yllättää työmoraalillaan :) Kun kerta tehdään niin tehdään sitten samantien kunnolla!

Seuraamisessa keskityin temmonvaihtelujen vaihtoihin ja sivuaskeliin. Tämä alkaa olla melko hyvällä mallilla. Seuraamispaikka on todellakin oikeasti parantunut hirmuisesti. Ei edistä vaan työskentelee erittäin hyvällä paikalla. Sivuaskeleihin on tullut tarkkuutta ja ripeyttä. Jossain vaiheessa Hippi hieman hutiloi perusasennoissa askelien jälkeen mutta tällä hetkellä suoristaa itsensä hyvin oikealle paikalle. Juoksuosuuksissa on turhat hyppimiset jääneet vihdoinkin pois. Sitähän tuo pomppurotta joskus harrasti enemmänkin mutta nyt tajuaa pysyä maantasolla. Tuota seuraamista tarttis saada nyt videolle sillä mietityttää näkyykö Hipin lahkeen näpsiminen kuinka hyvin ulkopuolisille. Hippi kun seuraa suu auki niin sen hampaat tuntuvat aina välillä jalassa mutta en ole varma kääntääö se vain päätään niin että hampaat osuvat vai hamuaako oikeasti lahjetta. Kukaan ei ole tuosta ainakaan sanonut joten voi olla että se vain heiluttaa päätään jalkojen tahdissa ja ihan "vahingossa" vähän kaluaa jalkaa siinä samalla ;) Huomenna pitäisi ottaa kaikki liikkeet putkessa joten näkee hieman miten Hippi kestää pitkän pätkän ilman palkkaa ja kuinka vire vaihtelee eri liikkeiden välillä. Noudot nyt ainakin nostavat koiraa, etenkin hyppynouto. Hitsi vieköön, enää viikko kokeeseen ja vielä olis paljon harjoiteltavaa!! Paniikki!

Laitetaan vielä muutama kuva kun kuvausilmat ovat olleet suotuisat!

2 kommenttia:

  1. Toi Hipin komennuskuva on ihana "Mä haluuuuuuuun!" :D

    VastaaPoista
  2. Voi juma te ootte ahkeria treenajia, mä oon niin kade;) Ja toi vika Hipin kuva...luoja se on kaunis<3

    VastaaPoista