maanantai 30. tammikuuta 2017

Tukkapäivitystä


Dion tukkaprojekti etenee hiukan. En todellakaan odottanut, että se kuukaudessa olisi tehnyt yhtään mitään mutta nyt kuitenkin pohjavillaa on ilmestynyt inasen. Tai ainakin mä luulen niin! Onhan se saanutkin hevoskuurit Nutrolinia, 1-TDC kapseleita, sinkkiä, biotiinia ja Fitminin coat-lisäravinnetta. Turkki on kyllä upean kiiltävä muuten mutta sitä vaan on aika vähänlaisesti :PNoin muuten Dio ja Flow ovat olleet alkuvuoden, jälleen kerran, lihotuskuurilla. Flown sterkan jälkeen nipistin sen ruoasta ehkä noin 10% (tai alle) kun ajattelin sen olevan levossa eikä tarvitse niin paljoa ruokaa. No olis se tarvinnut koska meni laihtumaan. Dio taas on juossut metsissä ja lumessa Flown perässä joten sekin on taas tuollainen lähes-luuranko. Nyt ovat saaneet tovin isompia annoksia ja mukaan olen heittänyt messarista saatuja näyteruokia sport- ja penturuoista. Flow on saanut kylkiluiden päälle muutakin kuin nahkan mutta Dio on vielä hoikka. Siispä Dio on siirretty kolmeen ruokintakertaan. Käsittämätöntä, että shelttinartun kanssa joutuu painimaan tällaisen ongelman kanssa. Näinhän kävi tosin viime talvenakin joten ensi talvena täytyy ennakoida paremmin tuo lumessa kahlailun lisäämä energiantarve. Vaikka ei täällä just nyt ole lunta, on märässä umpimetsässä juokseminen vähän sama asia Diolle. Poluilla ei ole mitään järkeä kävellä kun ovat pelkkää jäätä mutta metsän puolella ei liukkautta huomaa.

Alkuviikosta käytiin paristi hiihtelemässä jäällä mutta sään lauhtumisen takia ei siellä voi enää harrastaa kuin vesihiihtoa... Tulispa vielä kunnon talvi, tää jäinen on-off talvi on kaikkein eniten sieltä ja syvältä.

Eilen käytiin pitkästä aikaa hallilla treenaamassa. Flowlle aloin opettamaan musta poispäin kävelyä sivusuunnassa. Tähän tarvittiin rimaa auttamaan Flowta kävelemään suoraan. Tässä taas huomasi, että kaikenlainen "auttaminen" saa Flown vähän epävarmaksi. Sille olisi kaikkein paras kun voisi oivaltaa asiat ihan itse mutta nyt ei aivot keksinyt tarpeeksi hyvää tapaa saada Flow tarjoamaan itse kyseistä liikettä. Katsotaan, saako tästä valmista liikettä. Tassu kuonon päälle-temppu näytti, ettei koskaan pidä luovuttaa ja joskus sitä aikaa vain kuluu :) Nyt Flow tekee sitä yllättävän varmasti myös matkan päästä.

Dio sai tehdä vähän rallya. Yhdistelin sen osaamia asioita ja saatiin tehtyä mm. oikealta puolelta eteen ja peruutus-kyltti. Dio ei osaa seistä käskystä joten sitä ei saa pysäytettyä tuossa edessä ja peruutus saattaa lähteä vähän mihin sattuu. Myös matka olisi tuollaisenaan liian lyhyt mutta koska Dio tarjoaa helposti maahanmenoa lopuksi, pyysin sen takaisin viereen ennen kuin ehtii heittäytyä maahan.Oikean puolen seuraamisessa Dio tavoittelee vielä palkkaa aikalailla mutta ehkäpä senkin saa häivytettyä pois ajan kanssa. Tehtiin myös täyskäännöksiä oikealla ja D on oppinut käyttämään hienosti takapäätään tuohonkin suuntaan. Välillä sen seuraamisasento hieman aukeaa joten siihen tarttis kiinnittää huomiota.Harmillista, ettei päästy lauantain rallykisoihin. Dio on parantanut tekemistään lyhyessä ajassa ihan hirmuisen paljon! Sen herneet ovat vihdoinkin kohdanneet toisensa <3

Valgan näyttelyn laputkin tulivat. Shelttejä on parikymmentä kipaletta paikalla molempina päivinä. Dion turkkitilanne nyt on mikä on mutta Hippi on kasvattanut ihan hirmuisen tukan taas. Tosin turkin tilanne ei ole Hipin suurin ongelma, se kun liputtaa sitä häntäänsä aika surutta. Eikä sitä saa enää millään konstilla alas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti