lauantai 14. tammikuuta 2017

Piupalin ratatreenit


Keskiviikkona oli Dion rallyratatreenit. Hetken mietin, että näähän taitaa olla Dion ekat ohjatut treenit mutta kävihän se muutamissa Sennin agilitytreeneissä alle vuoden ikäisenä. Alo-ryhmässä oli kolme koiraa ja Dio näistä viimeinen. Tehtiin tällaista rataa:Paljon seuraamista spiraalien muodossa. Ei siis helppoa Piiolle. Treenit oli Veikkolassa, uudessa Tassutin-hallissa. Varsin hieno ja siisti halli mutta vähän pienehkö. Rallyrataa mahduttiin kuitenkin tekemään ihan ookoosti. Dio oli vikana suorittamassa ja odotteli vuoroaan varsin lungisti.


Olin ajatellut tehdä palkattomana oman suorituksemme, se kun on Diolle vielä haastavaa. Dio kuitenkin yllätti iloisesti tehden ihan äärettömän hyvin! Koska koulutusta piti tuomari Jaana Karppinen, saatiin radasta myös kisanomainen arvostelu. Jouduin uusimaan tuon spiraalin oikealle koska Diolla meni hihna jalan alle ja kun yritin sitä vauhdissa koukkia pois, kierrettiin törppöjä vähän ylimääräisiä kertoja. Ei sitä voi kahteen asiaan keskittyä samaan aikaan :P. Liikkeestä maahanmeno oli hieman viko joten siitä -1. Muuten Dio teki virheetöntä työtä! Se keskittyi tosi hienosti hommiin vaikka rata oli aika ahdas ja kylttejä tuli nopeaan tahtiin. Kontakti sillä piti koko radan ajan eikä se ollut kylteistä tai merkeistä kiinnostunut vaikkei niiden kanssa ole ihan kauheasti treenannut.

Tämä hidas eteneminen Piupalin kanssa alkaa tuottaa hedelmää. Se on tarvinnut tämän ajan mutta nyt se kestää selkeästi jo pidempää palkattomuutta ja useiden liikkeiden yhdistelemistä. Dion työskentelykuplan rakentaminen on kestänyt kauemmin kuin muilla mutta eipä näitä voi todellakaan vertailla keskenään. Jos jokaista yksilöä yrittää survoa samaan muottiin, menee takuulla jossain vaiheessa metsään. Toivottavasti saan tämän kehityksen pidettyä noususuunnassa!

Oman ratasuorituksen jälkeen tehtiin vielä koiran kiertämistä palkan kanssa, tässä kun Diolla pää pyöri kuin pöllöllä. Täytynee ottaa vaikka etupalkka käyttöön. Tai siis ensin opettaa Diolle etupalkka, ei taida sitä osata... Tein myös lähtörutiinien kanssa kaksi ekaa kylttiä ja palkkasin sen jälkeen. Näitä ratatreenejä on tuolla Veikkolassa keskiviikkoisin joten täytyy yrittää ainakin Dion kanssa päästä käymään niissä. Tällaisista treeneistä on sille varmasti kaikkein eniten hyötyä tällä hetkellä!

Sain muuten itselleni kuvia Fitmin- ja Buddyguardkuvauksista. Kuvaajana näissä Kim Öhman.

Hipin ilme on tässä vaan niin priceless. Huono tarjoilu ja tyhjä kuppi on yhtäkuin närkästyneen näköinen shetlantilainen.
Uusimmassa kouluaisessa oli muuten tyypit päässeet julisteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti