maanantai 6. huhtikuuta 2015

Palasista isommiksi kokonaisuuksiksi


Temppujen ja liikkeiden opettaminen on välillä kuin korttitalon rakentamista. Kun aloittaa alemmista perusteista, on päälle helppo kasata uusia kerroksia. Usein koiran taidot ruokkivat toisia ja jotkut vaikeammat liikkeet ovatkin helppoja kun koira on ensin oppinut kyseistä liikettä edeltävät taidot. Dion kanssa aloitin takapäänkäyttötemput peruuttamisesta. Muutamat ensimmäiset toistot autoin kädellä mutta sen jälkeen odotin, että Dio tarjoaa peruuttamista. Kun peruuttamisen palasteli aivan minimaalisiksi osiksi (alkaen koiran "nojaamisesta" taaksepäin), hoksasi Dio idean suht nopeasti. Kun koira oli oppinut liikkumaan taaksepäin, otin seuraavaksi jalkojen välistä peruuttamisen. Tämä on suht helppo temppu auttaa ja houkutella joten saatiin nopeasti toinen kerros rakennettua. Nyt ollaan harjoiteltu viimeiseksi takaperin pujottelua. Tässä oli samoja elementtejä kun tuossa jalkojen välistä peruuttamisella joten pienellä vaivalla alkoi molemmat puolet valmistumaan. Koska temput ovat olleet tietynlaista jatkumoa, pienillä muutoksilla, on nämä olleet helpohkoja opettaa vähäisillä toistomäärillä. Eihän ne tietenkään valmiita vielä ole mutta Dio toistaa ne hyvin pienillä käsiavuilla. Vielä en ole edes käskyä yhdistänyt, se olisi seuraavaksi ohjelmassa.

Tänään olin reipas ja raahasin ihan koiranruokatynnyrinkin pihalle jotta sain treenattua kunnolla Flown kanssa esineen kiertoa peruuttaen. Tämä on ollut, ja on edelleen, aika vaikea temppu Flowlle joten se vaatii kyllä treeniä. Flow helposti kiihdyttää liian nopeasti kun on tulossa mua kohti eikä osaa vielä kunnolla kääntää takapäätään oikeaan suuntaan. Tässä on varmasti vaikeutena se, että tuo kääntöliike on hyvin samanlainen kun jalkojen välistä peruuttamisella eikä Flow osaa vielä kunnolla näitä erottaa. Pitäisi enemmän tehdä tuota pelkkää esineen etuosan kääntöä koska se selvästi on tuon liikkeen vaikein osa. Flowlla lähtee välillä tuo kaari myös hieman liikaa ulospäin joten ihan kristallinkirkkaana liikkeen ideaa en mustavalkoiselle ole saanut vielä esiteltyä.

Treenasin muuten Flown kanssa front-asentoa ja Hippi oli maassa odottelemassa omaa vuoroaan. Yleensä treenatessa toinen makoilee vähän matkan päässä ja tämä toimiikin ihan hyvin. Videolta näkyikin miten Hippi päättikin kikkailla vähän omiaan selän takana :D On se välillä hömelö <3

Flown edessä kävely on nyt edennyt muutamiin askeliin. Välillä on menossa hieman sivuun mutta ainakin nyt olen palkannut kaikki askeleet koska ne ovat olleet niin vaikeat ilman kosketuskepin apua. Tosin tässä pitää olla tosi tarkkana, että Flown pää on varmasti suorassa ja katse eteenpäin ennen kun alkaa askelia pyytämään. Nää kaks uutta temppua olis tarkoitus saada uuteen ohjelmaan kuukauden päästä. Voi olla, että on hieman liian vaativaa joten ohjelmaa täytyy sitten muokata jos nämä osoittautuvat liian haasteellisiksi.

Tässä pieni pätkä päivän treeneistä. Diolla perusasentoa ja takaperin pujottelua, Hippi sitäsuntätä-kikkailua ja Flow harjoitteli uusia temppujaan.Tänään muuten lähti toinen alaleuan keskimmäisistä tikareista, yksi kerrallaan ne vähenee! Hahaa! Uudet hampaat pilkistävät jo, onneksi ne ovat hieman tylpempää mallia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti