sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Virrat pois

Niin koirilta kuin omistajaltakin, huh mikä viikonloppu. Perjantaina Flown tokot, la ja su PetExpossa ja tänään vielä aamulla agilitykisat Hipin kanssa.

Jos aloitetaan aikajärjestyksessä niin ekana vuorossa siis perjantaiset Mannerin Ninan tokotreenit. Flow halusi kokeilla kokeenomaista treeniä koska pienet palaset alkavat muistuttamaan jo ehjiä kokonaisuuksia. Tässä tuli huomattia se että kun ollaan treenattu joko yksin tai sitten jossain kisoissa missä on ihan tolkuttomasti häiriötä niin Flown mielestä oli todella omituista kun kentällä oli yksi ylimääräinen ihminen ruutua keräämässä pois. Olen myös tehnyt aika nopeatemposia treenejä joten Flowlla myös helposti herpaantui hieman huomio jos perusasennossa piti istua pidempään ennen liikkeen aloitusta. Tämä on kyllä jäänyt ihan kokonaan treenaamatta joten se nyt tehotreeniin! Liikkeestä jäävät on Flow oppinut nyt ihan tosi nopeasti :) Teki hienon maahanmenon pienellä pään käännöllä mutta Nina sanoi ettei sitä huomannut joten todennäköisesti tuomaritkaan ei huomaa. No, ehkä tuon pään käännönkin saa pois kun liike viilaantuu lopulliseen muotoon. Liikkeestä seisominen hyvä. Luoksetulo otettiin niin että Nina piti taas kiinni, perusasento hyvä nopeammasta vauhdistakin. Hyppy oli muuten hieno mutta korjasi kerran etujalkoja kun menin sen viereen. Noin periaatteessa ALO-liikkeet alkaa siis olemaan kasassa, nyt vain nuo liikkeiden aloitukset tehotreeniin. Ai niin, otettiin paikallamakuukin lopuksi. Flown eka paikallamakuu muiden kuin Hipin ja Pandan vieressä. Kerran meinasi heilauttaa häntää vieressä maanneelle Håpille mutta muuten oli tosi rauhallisesti.
Treeneistä vein Pandan Vuokolle hoitoon sillä se tuskin olisi halunnut PetExpo-messuille kun siellä oli samaan aikaan lapsimessut ja oli odotettavaa että kaikenmaailman kääpiöitä pyörisi ympärillä enemmän kun laki sallii. Panda kun ei ihan hirveästi lapsista välitä, saattaa hyvässä lykyssä jopa vähän pureskella.

Lauantaina mentiin kymmeneksi messariin. Kävin eka kuvauttamassa koirat Showhaun johonkin kuvakisaan. Sitten alkoivat Hipin esitykset, aina tasatunnein veti temppurepertuaarinsa innokkaille katsojille. Kummasti yleisöä aina kasaantui pientä temppuilijaa katsomaan. Hippiä ei ihmismuuri paljoa haitannut, kerta toisensa jälkeen esitti yhtä innokkaasti osaamansa asiat. Liukas lattia hieman häiritsi, apuvälineinä olleet purkit liukuivat alta vauhdikkaan puuhastelijan touhutessa menemään. Flow pääsi väliajoilla kiertelemään messualueella ja treenaamaan liikkeiden aloituksia. Palkkasin siitä että vihjesanan jälkeen piti kontaktin yllä. Hassua, että tuollainen messuympäristö ei sitten olekaan mikään häiriö mutta yksi ihminen kentällä on :)

Tänään oli aamusta heti kahdeksalta oman seuran agilitykisat. Olin ilmoittanut Hipin kahteen ekaan starttiin jotta päästäisiin sieltä lähtemään ajoissa kohti PetExpoa. Tuomarina oli Johanna Nyberg ja radat olivat tosi mukavat. Harmi vaan että mun videokamerassa oli joku härö eikä radat tulleet nauhalle mutta ekalta radalta nolla ja 2 sija kolme kymmenystä Sonicille hävinneenä. Musta tuntui pitkin rataa että ehdin yllättävän paljon Hipin edelle mutta ei se ajassa kuitenkaan sitten ollut hidas. Ehkä sitä tauon jälkeen on luotto koiran estevarmuuteen kohdillaan ja sitä voi jättää huoletta suorittelemaan esteitä itsekseen. Toka rata oli hylky ihan viimeisillä esteillä kun Hippi juoksi pituuden ohi ja siitä seuraavalle hypylle. Luonnollisesti en tätä itse huomannut koska en katsonut koiraa. Milloinkohan sitä oppisi? Ei nääs ollut eka kerta tällainen esteen ohitus koska en pitänyt katsetta koirassa. Tällä radalla Hippi tömähti päin A-estettä, en nähnyt tilannetta koska olin toisella puolella mutta kuului kopsahdus ja Hippi räpiköi A:n yli :( Oli hieman kaarrattanut ennen A:ta joten linja taisi olla vähän huono ja sitten ehkä meni askeleet vähän sekaisin. Harmittaa aina kun jotain tuollaista käy.

Jäähkälenkillä Hippi kuitenkin liikkui normaalisti joten toivottavasti ei loukannut itseään A:lla. Lenkin jälkeen lähdettiin taas kohti messaria. Tänäänkin Hipillä oli tasatunnein temppuesitykset. Täytyy kyllä sanoa että melkoisen urakan Hippi vielä kisojen jälkeen veti, loppuun asti temppuili samalla draivilla. Viisi temppuesitystä per päivä messuhälinässä ja parit agilitystartit, siitä on Hipin viikonloppu tehty.

Kotimatkalla autossa oli väsynyttä porukkaa, Panda napattiin mukaan Puolarmaarista jossa käytiin vielä pieni lenkki mutta kotiin päästyä on koirat vain nukkuneet. Huomenna saavat jäädä kotio työpäivän ajaksi lataamaan akkuja puuhaviikonlopun jälkeen. Onhan tuo messuympäristö jo itsessäänkin ihan tosi rankka kokemus, saati sitten että siellä malttaa keskittyä tekemään hommia. Tosin Flow on extrahyvä siinä että nukkuu missä tahansa silloin kun väsyttää. Kuten tässä, shelttiständin vankilassa kaikessa hulinassa teini ottaa kauneusunet aivan koomassa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti