maanantai 1. huhtikuuta 2013

LiitoHippi is back!

Pääsiäinen Turussa oli koirille oikein puuhaviikonloppu. Lauantaina ajeltiin aamusta Turkuun isoveljen tytön kanssa. Lauantaipäivä vierähti nopeasti Sannan ja Novan seurassa. Käytiin lenkillä, treenailtiin koiratanssia ja parannettiin jälleen kerran maailmaa. Flow oli niiin onnellinen kun sai juosta ja painia Noppiksen kanssa, se on kyllä ehdottomasti yksi Flown parhaista frendeistä. Mietittiin yhdessä Flown ohjelmaan lisäosia jos vaikka vanhaan ohjelmaan lisäisi sen puuttuvan pätkän jonka nyt olin mixannut poies. Hipin kanssa treenailin vanhaan ohjelmaan uutta alkua mutta siinä on ongelmana se että Hippi on ehtinyt tekemään jo kaiken suunnitellun ennen kuin musiikki on kauhean pitkälle edennyt. Täytyy siis kehitellä lisää tekemistä. Hippi on välillä vähän turhankin säpäkkä eikä se tosin osaakkaan tehdä asioita hitaasti. Liukas kenttä tuotti omia ongelmia mutta muuten treeni oli varsin antoisa. Hippi haukahteli muutamia kertoja mutta en jaksa siitä stressata, vähemmällä pääsee kun ei anna sen enää häiritä. Siinähän haukkuu, ei se meidän maailmaa kaada, ainoastaan tuomareiden.

Flow on saanut kivasti säpäkkyyttä liikkeisiin, ei se toki Hipin vauhtiin ikinä pääse mutta muuten se alkaa olemaan jo kohtuullisen vauhdikas asioissa jotka se osaa. Sen asenne alkaa olemaan päivä päivältä enemmän Hippiäisen tyylinen, tykkään! Nyt sen kanssa pitäis vaan treenata enemmän, etenkin tokoa jos sille meinaa ne alokasluokan liikkeet syöttää ennen joukkueSM:iä. Eikä tässä periaatteessa mikään kiire ole mutta tunnen toki itseni ja tiedän etten ole kauhean ahkera treenaaja varsinkaan jos on liukasta tai muuten vain paskaa keliä ulkona tai sata muuta tekosyytä. Lenkillä Flown kanssa tulee jotain aina tehtyä, siinä on samalla sitä häiriötä kun kolme shelttiä pyörii ympärillä.

Eilen oli Hipin jouluaatto vol.2 kun päästiin pitkän kisatauon jälkeen taas tositoimiin ATT:n kisoihin. Viimeksi ollaan myös kisattu juurikin tuolla ATT:n hallissa, heinäkuussa MM-karsinnoissa. Hippi oli hieman innokkaalla päällä kun toin sen halliin sisälle ja se tajusi mikä jutun juju on. Voisi jopa sanoa sen olleen aavistuksen rasittava. Hippi oli ilmoitettu kahdelle radalle joita molempia tuomaroi Heidi Viitaniemi. Radat olivat kivoja, ei liian vaikeita näin tauon jäljiltä. Eka rata oli oikein hauska agilityrata. Renkaan jälkeen oli vähän kuolleen kulman hyppy joista olen usein saanut Hipin juoksemaan ohi. Nyt kuitenkin ajattelin etten ala siinä yliohjaamaan eikä Hipillä ollut siinä ongelmia. Toisen putken jälkeen oli kiire persjättöön ja rataantutustuessa mietinkin että jos Hippiä joutuu yhtään saattamaan putkelle niin voipi tulla oikeasti kiirus. Radalla Hippi kuitenkin irtosi putkeen tukka putkella eikä jatkon kannalta tullut pienintäkään ongelmaa. Keppien jälkeen oli takaakierto jonka tein ihan meidän varmalla pyörityksellä ja persjätöllä, niissä kun Hippi on erityisen hyvä. Seuraava hyppy oli vielä ok mutta sitten jouduin vähän onkimaan numerolle 15 ja sen jälkeen jotenkin unohdin seuraavan takaakierron. No Hippi ei sitä huomannut että hyppäsi hypyn ennen puomia väärinpäin joten jatkettiin siitä iloisesti matkaa. Puomilla ei tehnyt mitään 2on2offeja mutta olin niin tyytyväinen alkuradasta että oli vähän pakko palkata koiraa kehuilla :) Maalissa oli niin hyvä fiilis. Yhtä pientä omaa lipsahdusta huolimatta rata rullasi ihan superhyvin. Meno oli kaikenkaikkiaan helppoa!

Hyppäri oli myös hauskan näköinen, pari hankalampaa kohtaa kuten mutkaputki jossa hieman kuolleen kulman sisäänmenot, ne kun ei ole Hipille ihan niitä helpoimpia. Ekan putken jälkeen tuli taas itselle hetkellinen black out että kääk kummalta puolelta seuraava hyppy tehtiinkään. Kepeille jäi hyvin pujottelemaan vaikka itse jättäydyin hieman jälkeen jotta pääsin tekemään persjättöä seuraavan hypyn jälkeen. Sinne "hankalaan" putkeenkin pääsin hyvin ohjaamaan kun jätin Hipin taas suorittamaan pyöritystä. Tuo helpottaa niin paljon että koiraa voi jättää tekemään esteitä eikä tarvitse jäädä varmistelemaan vaan voi liikkua jo kohti seuraavaa estettä. Loppuun saatiin vielä yksi pyöritys tehtyä, ei varmasti se nopein vaihtoehto mutta ehdottomasti helpoin :P Mitäpä niitä vaikeita tekemään kun helpoillakin pääsee. Lopputuloksena nolla :) Mä olin ihan turhaan miettinyt että mikähän katastrofi on kun tauolta tullaan yksillä treeneillä kisoihin mutta vielä mitä, Hippihän oli ihan super! Meni sinne minne näytettiin, irtosi kun pyydettiin, hyppäsi hyvin eikä estevarmuuskaan ollut unohtunut mihinkään. Itellä taisi olla suurimmat ongelmat asennoitua ratatyöskentelyyn mutta eiköhän sekin taas helpotu kun pääsee tekemään. Vaikka tämä tauko oli toisaalta jopa mukavaa niin kyllä se oli silti kiva päästä taas kisaamaan. Hippi sijoittui toiseksi kaksi sadasosaa voittajalle hävinneenä, tiukkaa oli.

Videoiden kanssa meinasi tulla ongelmia kun kameran usb-portti on ilmeisesti jotenkin sököytynyt. Onneksi pikkuveljeni sai tiedostot kaivettua ulos mutta taitaa olla edessä uuden videokameran hankinta, plääh...Onneksi tää viikko on lomaa, pääsee ehkä jopa Flownkin kanssa treenailemaan hallille. Perjantaina sitten viimeistään kun on Nina Mannerin tokokoulutus.

1 kommentti:

  1. Täällä yksi blogisi vakiolukija. Hienoa katsella tuota Hippiä, siinä on tekemisen riemua. Hieno koira!

    VastaaPoista