tiistai 23. huhtikuuta 2013

Nuppiterapiaa


Olipas mukavaa päästä taas hieman agiliitelemään Hipin kanssa, vähän vastapainoa viime aikojen kurjuudelle. Sunnuntaina oltiin epiksissä ja tänään ohjatuissa treeneissä. Jos ei oteta huomioon niitä kolmen viikon takaisia treenejä joissa Hippi loukkasi jalkansa viiden esteen jälkeen niin taukoa ohjatuista treeneistä on kertynyt lähes vuosi, joskus viime kesänä ollaan muistaakseni viimeksi oltu jonkun valvovan silmän alla. Enpä tosin ole Hipille treenipaikkaa tälle keväälle edes hakenut, yritetään bongailla tällaisia yksittäisiä tuurauskertoja. Tosin näinä muutamina kertoina jolloin ollaan päästy tauon jälkeen liitelemään, on Hipin kanssa meno tuntunut ihan superhyvältä, voisi sanoa jopa helpolta :) Varsin terapeuttista kaiken epäonnen jälkeen.

Sunnuntain epiksiin lähdin lähinnä katsomaan ettei Hipille tullut mitään "traumoja" A-esteestä, ohjaajalle kun ainakin tuli. Mua inhottaa että se este on pikkukoirillekin niin iso. Enkä mä sen puoleen tykkää keinustakaan, sekin on liian korkea minikoiralle ;) Anyway, Hippihän ei ole ihan sieltä pehmeimmästä päästä mutta silti tuollainen kipureaktio olisi voinut siihenkin jättää pienen varovaisuuden. Onneksi näin ei tapahtunut vaan A mentiin ilman sen kummempia hidasteluita, hyvähyvä. Tokavikalla esteellä onnistuin ohjaamaan kiellon kun hosuin oman liikkeen kanssa. Tuloksella ei tosin ollut ihan hirveästi merkitystä, tärkeämpää oli päästä testaamaan tuo A. Startin jälkeen mentiin vielä Vuokon kanssa kuvailemaan koiria pellolle.Aijai, mihin on jäänyt turvallisuusväli...


Hippi ja Hipin iso ego, kukaan ei perkele ota Hippiäisen frisbeetä!
Kaksi shelttiä ja kaksi kleinia lyömässä vetoa frisbeenvedon voittajasta, voin kertoa että siitä lähtee ääntä.
Hikinen Flow


Illalla vielä pienet tokotreenit Veikkolassa Leo-bortsun kera. Seuraamista häiriössä, kaukoja lumikasan päällä, jäävien asentoja kiertojen kautta. Flow myös harjoitteli itsekseen lepäämistä sivussa kun Leo teki, hyvin malttoi maata aloillaan vaikkei ollut kiinni missään. Treenien jälkeen päästettiin koirat vielä rallaamaan läheiselle hiekkakentälle.

Yksi kaverikuva piti toki ottaa kaahailun välissä


Tänään siis Saviojan Annen treenit Hipin kanssa. Ratana oli viikonloppuna Virossa ollut Anne Tammiksalun rata joka alkoi neljällä takaakierrolla esteillä 2-5. Ekalla vedolla tyssättiin esteelle nro 4 jonka itse hukkasin kokonaan. Tokalla vedolla Hippi juoksi A-putki-erottelussa putkeen kun vienti oli vähän vino ja A syvällä putken takana eikä se vaan nähnyt sitä. Kolmannella vedolla tehtiin nolla jonka jälkeen kokeiltiin muutamia erilaisia vaihtoehtoja. Takaakierto-persjätöt toimivat tosi hyvin, näitä pitäis oikeasti uskaltaa käyttää kisoissa paljon enemmän.

Flow pääsi myös halliin tokoilemaan. Tekee kyllä tosi hienosti töitä vaikka vieressä kaveri vääntää agilitya. Tein hyppyä, palkkailin alkuun pelkästä hypystä ja sitten stopista. Lopuksi tehtiin vielä liikkeenä. Pysyi hyvin seisomassa, tosin täytyi vielä vahvistaa pysymistä kehuilla mutta muuten hyppy alkaa olemaan valmis. Vielä toki täytyy liikkurihäiriö ottaa mukaan, nythän ei ole kukaan ollut meitä käskyttämässä ja sehän saattaa vaikka sekoittaa pientä mustavalkoista.
Tehtiin myös liikkeestä seisomisen loppua eli ohjaajan kävelyä edestakaisin. Kohtahan näitä tarvitsee enää yhdistellä :)
Hipin treenin pääätteeksi päästiin vielä tekemään liikkuroitua seuraamista, näitähän tarttisi tehdä nyt paljon koska itsekseen treenatessa ei tuollaista häiriötä tule lainkaan. Flow ei muuten ottanut liikkurista häiriötä mutta kun Tiina vaihtoi puolta niin että kulki Flown vasemmalla puolella niin silloin F vähän hämääntyi. Mutta nyt on taas ihan eri into treenata koska ilmoitin Flown oman seuran tokokokeeseen 25.5 8) Eihän meillä siis ole yksikään liike loppuun asti valmiina mutta onneksi palikoita on aika paljon kasassa, enää vaan niiden ahkeraa yhdistelyä ja lisäksi sitten paljon tuota häiriötreeniä plus kokeenomaista treeniä jota ei olla juurikaan tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti