torstai 4. huhtikuuta 2013

Bring it on!

Mitäpä sitä lomalla muuta kuin juoksisi eläinlääkäreissä. Tänään ohjelmassa silmävaivat joten suuntana Mevet. Panda oli eilen illalla/yöllä aivan todella omituinen. Iltalenkille lähtiessäni ihmettelin miksi Panda ryömii portaat vaikka se normaalisti juoksee ne vauhdilla. Sisälle tultaessa Panda käyttäytyi edelleen varsin omituisesti, se oli aivan pöllämystyneen näköinen ja musta näytti sille ettei se nähnyt kunnolla. Kun juttelin Pandalle, se katseli eteenpäin eikä pystynyt ottamaan katsekontaktia. Ei myöskään reagoinut kun laitoin käden taskuun tai olin heittävinäni namia. Ei todellakaan normaalia! Tässä vaiheessa näytti oikeasti siltä ettei Panda näe kunnolla tai ollenkaan. Koska kello oli tässä vaiheessa jo yksi yöllä, nostin Pandan sänkyyn jonne se meni nukkumaan. Se ei vaikuttanut muuten kipeältä joten päätin odottaa aamuun ja sitten jollekin silmäeläinlääkärille.

Aamulla totesin että silmäeläinlääkärit näyttivätkin olevan lomalla joten soitin Mevettiin ja sieltä saatiin aika Lotta Axelssonille joka ei ole vielä valmis silmäeläinlääkäri mutta paljon niitä tutkinut. Panda oli tosin aamulla jo normaali ja hetken aikaa oli jo vainoharhainen olo ettei sillä yöllä mitään ollutkaan.

Eläinlääkärissä silmät tutkittiin ensin normaalisti ja sitten laitettiin laajentavat tipat jotta nähtiin silmänpohjat. Mitään epänormaalia ei löytynyt, ainoastaan samentumaa linsseissä (nukleoskleroosi) joka on tyypillistä vanhoilla koirilla. "Vastaanotolla kävelee normaalisti, ei vaikuta sokealta. Uhkausvaste olemassaoleva, joskin heikko. Pupillarefleksit suora ja epäsuora olemassaolevat. Naamahermotus ja eturaajojen asentotunto normaalit. Fundukset ok. Suonet ovat hennot, mutta kuitenkin normaalin rajoissa. Oikeassa pystyy seuraamaan suonista kolme haaraa, vasemmassa varmuudella kaksi. Näköhermonpäät normaalit. Aivan ääri periferiassa tummempia ja vaaleampia alueita, mutta nämä mielestäni normaalin variaatioita. Ei merkkejä pra:sta tai sheltti retinopatiasta. Linsseissä voimakas nukleoskleroosi, muutoin linssit ok. Oikeassa yksi pigmenttipiste etukapselilla ja yksi pieni tiivistymä aneriorisessa korteksissa. Kumpikaan ei ole nähtävissä indirektillä. Paine vasemmassa 16mmHg ja oikeassa 5mmHg, ei merkkejä iriitistä tms. Seurailisin tilannetta ja etenisin jatkotutkimuksiin mikäli tilanne uusii."

Koska silmät oli kunnossa, jäljelle jäänee vaihtoehto että yöllinen kohtaus oli kuitenkin jonkinlainen vestibulaarinen häiriö tai jotain muuta aivoperäistä :( Nyt täytyy seurailla tuleeko näitä jatkossa ja sitten lisätutkimuksiin. Sanotaanko näin, että mulle riittäis nämä koirien ongelmat nyt.

Hippi on ollut nyt levossa pari päivää eikä oireile jalkaansa lainkaan. Jotain hyvääkin siis. Tosin se alkaa olemaan taas hieman sietämätön kun joutuu olemaan hihnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti