sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Eka tuomariharjoittelu takana


Hipiltä tsekattiin torstaina taas verinäytteet. Haimatulehdusta mittaava arvo tulee ensi viikolla koska se näyte tutkitaan ulkopuolisessa labrassa. Maksa- ja munuaisarvot olivat kunnossa, mikä on loistava asia. Sappirakon poiston jälkeen ei Hipin ALAT ole ollut koholla, helpotus! Nyt täytyy vielä jännätä tuo cPL-tulosta. Hippi pääsi torstaina myös Hyytiäisen Marin käsittelyyn. Ei Hippi ollutkaan niin jumissa kuin mitä olin pelännyt, normijumit etuosassa mitä on melkein aina. Dio pääsi mukaan harjoittelemaan vain olemista. Flow on onneksi tähän hommaan hyvä opettaja joten muutaman minuutin vinkumisen jälkeen Dio pisti maate ja nukkui lattialla Hipin hoidon ajan.Tätä taitoa tarvitaan ja siitä olen Dioa paljon palkannut. Hipin hoito meni sutjakkaasti joten Mari ehti käydä myös Dion pikaisesti läpi. Onhan Diokin jäänyt välillä vähän isompien jalkoihin joten ihan hyvä, että palikat saatiin nyt paikoilleen.

Dion sisäsiisteys etenee erinomaisesti. Se osaa nyt pyytää ulos eikä sisälle ole moneen päivään tullut vahinkoja. Onhan tää edellyttänyt jatkuvaa pihalla ramppausta ja mulla on edelleen kello soimassa viideltä joka päivä jolloin käydään ensimmäinen ulkoilu ja sitten takaisin nukkumaan. Mutta onneksi tää kaikki on kannattanut. Eihän Dio edelleenkään osaa päivällä pitkiä pätkiä pidättämään joten ulkona ramppaamiset jatkuvat vielä määrittelemättömän ajan. Kuitenkin tää pahin pissaralli meni tällä(kin) kertaa yllättävän kivuttomasti! Dio on myös oppinut hyppäämään sänkyyn ja se nukkuukin siellä ison osan ajasta. Silti yöt se nukkuu sängyn vieressä pedissään missä on pennusta asti oppinut olemaan.

Kävi muuten melkoinen tuuri pari viikkoa sitten kun huomasin kaverin linkittäneen faceen M&M:n tarjouksen BOT-takeista. Takit olivat ihan tolkuttoman halpoja joten päätin tilata takin vaikkei siellä ihan oikeaa kokoa ollutkaan enää jäljellä. Flowlla on 55cm verkkoBOT mutta tilasin nyt 49cm normitakin. Saishan sen sit myytyä jos olisi ihan liian pieni. Eilen saapui tilaus ja hittolainen, takkihan oli kuin valettu Flowlle! Ja siis maksoi 22,80! Tää tarjous oli ollut kuulemma joku järjestelmävirhe eikä se ollut kuin muutaman tunnin voimassa mutta tällä kertaa oli onnea matkassa kun noi halvalla sai täysin sopivan BOTin Flowlle.

Eilen oli mun eka koiratanssin tuomariharjoittelu Salon KT-kisoissa. Olipahan jännä päivä, tuomaroidessa katseli ohjelmia ihan eri kantilta ja onhan tuo arvostelu aika rankkaa hommaa. Etenkin isossa luokassa jossa pitää kokoajan suhteuttaa pisteet myös muihin jotta koirakoiden keskinäinen järjestys pysyy linjassa. Olin päivän päätteeks aika puhki, sen verran intensiivisesti ohjelmiin piti keskittyä jottei mikään yksityiskohta livahtaisi ohi silmien. Virheiden havaitseminen tuntuu vastahakoiselta, tekisi mieli peittää silmät ja nähdä vain ne kaikki hyvät kohdat koska niitä on yleensä ohjelmissa kuitenkin paljon enemmän. Säännöt ja tuomarointiohjeet kuitenkin määräävät paljolti arvostelua mutta onneksi kokonaisuus on kuitenkin isossa roolissa eikä pienet virheet. Koirat olivat mukana häkissä ja Dio oli kyllä hirmu kiltisti, pihahdustakaan ei mökistä kuulunut koko päivänä. Päivä oli varmasti tosi tylsä mutta silti se malttoi vain lepäillä vaikka ympäriltä kuului musiikkia, ihmisten ja koirien ääniä. Kyllä siitä vielä hieno koira tulee :) Tai no, onhan se nyt jo.

Ensi viikonloppuna onkin jännää kun lähdetään Tanskaan kisaamaan ja näyttelyyn. Flow pääsee koiradanssaamaan ja Hippi misseilemään. Vuokko ottaa Flown matkaan jo keskiviikkona kun he lähtevät matkaan asuntoautolla Ruotsin läpi ajaen. Mä lennän sitten perjantaina Hipin kanssa suoraan Tanskaan. Dio pääsee Eralle kyläilemään ja leikkimään siskon kanssa. Jänskää päästä taas reissuun ja ulkomaille kisaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti