tiistai 30. lokakuuta 2012

Vielä vähän tutkittavaa

Alkuun, Hippiäisen tilanne on edelleen ennallaan, ei edelleenkään oireile (luojan kiitos) mucocelea. Sain hyviä vastauksia eri sisätautien erikoisosaajilta, etenkin Mairi Speet Herttoniemen Eläinlääkäriasemalta osasi kertoa sairaudesta kattavasti. Hän on väitellyt dobbereiden maksasairauksista joten tuntee kyseisen elimen erittäin hyvin. Päätinkin että menen hänelle kontrolliultraan. Mairi Speet myös kirjoitti että joillain yksilöillä on taustalla ollut sairaus esim kilpirauhasen vajaatoiminta tai cushing aiheuttanut mucocelen joten nuo täytyy vielä tutkia. Tänään lähti kilpirauhastestit ja jahka töihin saadaan pistoksena lihakseen annettavaa lisämunuaista stimuloivaa hormonia niin cushingista kertova ACTH-testi saadaan tehtyä. Hippi ei ole todellakaan ihan cushing-koiran oloinen mutta nää täytyy nyt kuitenkin kaikki poissulkea. Leikkaushoito on edelleen se seuraava askel jos koira alkaa oireilemaan. Peukut, tassut, varpaat ja kaikki mahdolliset tapit pystyyn että Hippi välttäisi tuon operaation.Flow-pentu täytti yhdeksän kuukautta reilu viikko sitten ja kehitti sen kunniaksi ekat juoksunsa. Snif, mun pentu ei oo enää pentu vaan (lähestulkoon) aikuinen.


Flow ei ole ollut missään ryhmässä treenaamassa joten nämä juoksut eivät meidän elämään onneksi juurikaan vaikuta. Ovatpa sitten ohi jos joskus tästä vaikka reipastuisi tuon treenaamisen kanssa. Flow on päässyt pieniä tokotreenejä tekemään Hipin ohella mutta aika pientä puuhastelua tuo vielä on. Oon vähän arka ton seuraamisen kanssa varsinkin silloin kun treenaan itse. Tosi vaikea nähdä että kulkeeko suorassa. Tuntuu siltä mutta onhan tolla selkää vaikka kuinka paljon olla ties millä mutkalla. Sen tiedän että se painaa aika paljon seuratessa mutta se ei mua haittaa, mä mieluusti haluan sellaisen oikein energisen näköisen seuraamisen. Tiedän ettei se ole kovin toivottavaa tokossa mutta ei paljon haittaa. En halua sellaista matkalaukkuseuraamista koska se näyttää pöljältä. Mieluummin omaan silmään kivan näköistä ja vähän vähemmän pisteitä tuomareilta. Ja se nyt ei todellakaan ole sanottua että mä tolle kivan näköisen seuraamisen edes saan mutta se olisi toiveissa.

Unohdin varmaan viime postauksessa kertoa kun olin Tampereella kouluttamassa koiratanssiporukalle temppuja ja omat koirat tietysti mukana demoilemassa. Hippi oli omaan tapaansa pelkkää tulta ja tappuraa kun pääsi näyttämään taitojaan mutta Flow yllätti olemalla niin järkevä ja kiltti. Mulla ei ole sille vielä häkkiä joten otin sille sen oman pedin mukaan jossa se norkoili ja katseli muiden treenejä koko päivän. Välillä pääsi itse tekemään jotain pientä ja sitten meni taas odottelemaan petiinsä vuoroaan. Ei häiriintynyt lainkaan siitä että muut koirat tekevät muutaman metrin päässä omia juttujaan vaan seurasi kiltisti koulutuksia pedistään.
Kuva: Liisa-Ida Sorsa

Siitä(kin) Flow on ihan super ettei se tehdessään häiriinny lähestulkoon mistään. Vieraat koirat eivät haittaa koska tekeminen on niin huippujuttu. Ja se on ihana asenne koiralla :) Ehkä mä saan tosta edes osaksi niin mahtavan työmyyrän mitä Hippi on! Oon naksutellut Flowlle nyt muutamia uusia asioita mm nenäkosketusta ja nyt huomaa kuinka paljon nopeammin se alkaa hoksaamaan mikä on haluttu asia. Peruuttamista ollaan myös tehty mutta siinä menee vielä tovi että saan matkaa pidennettyä. Peruuttaa vauhdilla muutaman metrin mutta siitä eteenpäin joutuu vielä auttamaan. Pikkuhiljaa vaan eteenpäin. Eikun taaksepäin siis!

Ihanaa kun oli muutama aurinkoinen päivä niin että ehdin muutamia syyskuvia ottamaan, pilvisyys ja sadekuurot kun ovat olleet tänäkin syksynä kova sana...

Mummeli on ollut niin pirtsakkana <3
Pandan kanssa olisi kiva mennä johonkin näyttelyihin mutta se on nyt kyllä niin kalju että jopa mulle iskee jonkinlainen sensuuri millaisen koiran voi kehään viedä :D Se ei näytä tässä NIIN pahalle mutta oikeasti pohjavillaa ei vaan ole. Kaipa se tietää mitä on tekemässä kun pudottaa villat talven alla.
Pienet pakkaset piristivät kyllä kummasti. Ei kuraisia koiria peltolenkinkään jälkeen, luksusta kaiken kuralilluilun jälkeen!Loppuun vielä söpöstelykuvia Flow-penn... eikun Flow-melkein-jo-täysi-ikäisestä. Mulla on ihan tosi vaaleanpunaiset lasit päässä mutta mä niin tykkään siitä miltä Flow näyttää :)
Viksu ja vilmaattinen

Eikä tässä vielä kaikki. Vielä muutama Hippikuva koska Hippi on Hippi.
Hipilläkin on tuollainen hieman sporttisempi tukkamalli tällä hetkellä kun ultraamisen takia masukarvatkin on ajeltu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti