sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Voihan *rumasana tähän*

Hipillä on taas ALAT-arvo koholla. Samalla tasolla kun kesällä, eli kolminkertainen. Kontrolloin ne eilen, toiveissa tietysti oli että kaikki olisi kunnossa koska olivathan arvot normaalit reilu kuukausi sitten kun ne viimeksi kontrolloin. Koirasta ei onneksi huomaa mitään erilaista, yhtä hullu se on kuin ennenkin. Huomenna otetaan taas lisää verinäytteitä ja ultrataan. Jatkotutkimuksiin sitten sisätauteihin erikoistuneelle eläinlääkärille. Huoh, toivottavasti syy löytyisi.

Epätietoisuus on kaikkein pahinta

Omat kisat jäivät nyt tältä päivältä välistä, kuin myös ensi viikonlopun tokot ja Janakkalan agilityt. Vaikka koira käyttäytyy normaalisti, en ikinä voisi vaatia siltä kisasuorituksia kun en voi satavarmasti tietää mikä sitä vaivaa. Syksy siis menee taukoillessa mutta hyvinpä tuo otus on sopeutunut agilitymattomaan elämään. Onneksi koiran elämään voi saada muutenkin sisältöä kuin viikottaisilla agilitytreeneillä tai kisareissuilla.


Anyway, nyt tutkitaan ja katsotaan mitä löytyy vai löytyykö syytä.

Torstaina Kirppu pääsi hammashoitoon. Meillä lyheni töissä yksi anestesia joten mummeli otettiin hammaskiven poistoon. Tämmöinen yllättävä toimenpide oli meikäläiselle parempi, eipä tarvinnut panikoida anestesian takia kuin hetken ;) Kirppu sai sydämen vajaatoiminnan takia morfiinia esilääkkeeksi. Voin vain kuvitella mitä pieniä pinkkejä elefantteja Kirppu näkikään opiaattipöllyissään, sen verran pöllämystynyt ilme sillä oli kun odotteli että esilääkitys oli puolisen tuntia vaikuttanut. Itse anestesia meni onneksi hyvin, verenpaineet pysyivät hyvinä vaikka pumppuvikaisella ne saattavat olla alhaisemmat. Kirppu sai hengitettävän anestesiakaasun lisäksi suoneen kipulääkeseosta hitaana tippana jonka ansiosta anestesian pystyi pitämään mahdollisimman kevyenä. Toinen ilonaihe oli ettei suusta löytynyt huonokuntoisia hampaita. Kaikki hampit röntgenkuvattiin sekä tarkastettiin ja legot olivat hyvässä kunnossa :) On kyllä hienoa että 14,5 vuotias saa pitää purukalustonsa, mahtavaa! Kirppu heräsi operaatiosta nopeasti ja itse sai huokaista helpotuksesta. Toki oli illan tokkurassa ja väsynyt mutta se sallittakoon tuon ikäiselle. Seuraavana päivänä oli lähes normaali. Nyt alkaa tehostettu hampaiden harjaus, hommasin sähköhammasharjankin että saa pidettyä legot loppuun asti yhtä hyvässä kunnossa.
Tänään saatiin nauttia auringonpaisteesta lähes koko päivän. Aamulla käytiin pitkällä lenkillä sänkipelloilla ja iltapäivällä eksyiltiin Meikossa Karo, Shokki ja Kriisi seurana. Oli niin ihana lenkki vaikka menikin vähän erilaista reittiä mitä olin suunnitellut. Luojan kiitos puhelimessa on edes jonkinsortin ohjelma jossa näkee mitä ympyrää on tällä kertaa pyörinyt...


Päässä roikkuu korsia mutta ei se haittaa, nätti se on silti <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti