sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Muutama sananen

Mitäpä näistä viime aikojen kokeista pitkiä pätkiä kirjoittamaan. Yhteistä niillä kaikilla on se että tavalla tai toisella ovat menneet railakkaasti vituilleen. Ensin oli ne koiratanssin SM-kisat. HTM:ssä Hippi sijoittui sijalle seitsemän yhdeksästä koirasta. Tuomarit eivät juurikaan tykänneet esityksestä. Etenkin yhtä tuomaria (Heli Nousiainen) häiritsi jo viitasta lähtien kaikki. Hyihyi, koira hyppi kolme kertaa, siksi noottia venkoilusta. Ihan tarkalleen en tiedä mikä kaikki lasketaan venkoiluksi. Anyway, esityksemme oli siis täynnä epätarkkoja seuraamisasentoja ja ne seuraamisasennot jotka onnistuivat, olivat väljiä.
Freestylessä Hippi oli ihme jäkittäjä. Ehkä kaksi esitystä oli liikaa. Kieltäytyi tekemästä hyvinkin osaamiaan asioita ja sooloili omiaan. Tämän jälkeen harmitti koiran toimimattomuus, ei ole tuollaista aasivaihdetta ennen laittanutkaan päälle. Sijoituksemme oli sama 7/9 kuin edellisessäkin luokassa. Eipä saanut esitys ihmeellisiä pisteitä, enkä tästä esityksestä niitä osannut odottaakaan. Jokainen tuomari muisti myös huomauttaa että koira haukkui, peräti neljä kertaa. Vinkki vitonen kaikille jotka miettivät koiratanssia harrastuksena: Jos koirasi haukkuu, kannattaa laji unohtaa. Haukkuminen on kuitenkin selvästi yksi suurimmista synneistä lajin keskuudessa.

Alkuun ajattelin olla lataamatta esityksiä nettiin mutta toisaalta, johan niiden kanssa ollaan noloiltu kisapaikalla joten ehkä ne voi tänne blogiin laittaa. Täältä niitä ei kovin moni löydä.

Tässä Heelwork to music-esitys
Lähettäjä 2010-10-15


Ja tässä Freestyle
Lähettäjä 2010-10-16


Se niistä kisoista.

Koska HTM + freestyle oli vienyt arvokasta treeniaikaa, oli harjoittelu seuraavan viikonlopun tokokisoihin jäänyt todella vähälle. Huono ratkaisu. Edeltävällä viikolla otin lähinnä tunnaria ja apupalkalla luoksetulon pysäytyksiä. Koe meni vähän niinkuin odottaa saattoi, ei kovin hyvin. Alku oli jo lupaava kun kisapaikalle saavuttaessa huomasin kisakirjan ja rokotustodistusten jääneen jotenkin kummallisesti kotiin. Onneksi olin niin paljon etuajassa että ehdin piipahtaa kotona pikaisesti.

Liikkeet tehtiin kahdessa osassa sekoitetussa järjestyksessä. Ensin paikallamakuu josta 10, hyvä ja rauhallinen suoritus. Hippi oli kolmnten suoritusvuorossa ja ihan hyvin sain sen viriteltyä kehään. Ekana hyppynouto joka on suht varma liike. Tästä 10. Ja sitten alkoi alamäki :D Ruudun bongasi hienosti mutta kiesus minkä rääkäisyn päästi sinne lähtiessään... Tälle(kin) tarttis tehdä jotain. Pinkoi hienosti keskelle ruutua jossa pysähtyi hysin käskystä ja meni suht nopeasti maahan. Sitten en tiedä mitä tapahtui koska en katsonut koiraa. Jotain se säikähti, joko lintua (joita hallissa oli paljon) tai sitten sen päälle tippui vettä. Kuitenkin hypähti ympäri ja jäi hyvin hämillään seisomaan paikoilleen, tiesi ettei olisi saanut nousta mutta jotain siellä oli häiritsevää. Tuli hienosti kutsusta sivulle, treeneissä arpoi monesti väärälle puolelle. Kaukoissa en ole lukenut sääntökirjaa vaan olen antanut itseni ymmärtää että vihtoväli on 3 sekuntia. On siis 5 sekuntia joka tuntui ikuisuudelta. Ma-sei vaihdossa ensin arpoi asennon ja lopuksi valahti maahan. En enää korjannut. Tästä 7. Liikkeestä istuminen 7,5, jouduin hiemn avittamaan ja katsomaan koiraa käskyn aikana. Mieluummin pistevähennyksiä kuin 0. Tämän jälkeen ulos kehästä, koiralle hyvä palkka ja hetkeksi autoon odottamaan seuraavaa osiota.

Toinen osio aloitettiin seuraamisella. Hieman yliviritystä ilmassa sillä Hippi edisti aika pahasti ja muutama perusasento meinasi unohtua. Pisteitä 8. Luoksetulosta 0 sillä pysähdykset valuivat, huoh. Metallinoudost 9, kiljaisi lähtiessään. Tunnari 0, oli tekevinään hyvin töitä nenällään mutta silti bongasi väärän kapulan. Kokonaisvaikutus jostain syystä 9. No, jos jostain pitää olla iloinen niin siitä että koira teki hirmu iloisesti töitä koko kokeen ajan. Ehkä mä alan oikeasti vaan hokemaan tota kun ei tulosta synny mistään. Pääasia että koiralla on kivaa. Siinä me ollaan ainakin hyviä.

Tässä videomateriaalia kokeesta


Nyt ollaan treenitauolla. Kaikesta. Ajattelin että muutaman viikon nollaus olisi tuonut treeni-intoa mutta yllättävän vähän on hinkua tehdä yhtikäs mitään.

Kirpun kuulumisia sen verran että otin siitä viime viikolla verinäytteen, maksa- ja munuaisrvoja yms perussettiä jotta näkee missä mennään. On kuitenkin syönyt tuota sydänlääkettä kesästä joten halusin nähdä ettei siitä ole aiheutunut mitään. Onneksi kaikki arvot olivat normaalit :)
2 kommenttia:

  1. Silloin kun ei huvita niin on ihan hyvä pitää vaikka vähän pidempikin tauko. Tauko tekee aina hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa iloista tekemistä kaikissa videoissa!! Ja toi Hipin häntä on niiiin liikkis kun se heiluu koko ajan<3 Ihme nipo-tuomareita ollut teillä...!! Mut oon niin samaa mieltä sun kanssa, pääasia että koiralla on hauskaa, kaikkea muuta pystyy kyllä treenamaan!! Treeni-intoa ja rapsutukset tyttöriolle!!

    VastaaPoista