sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Vaihteeksi videoo


Taas on yksi viikko pennun elämää takana. Diolle tapahtui monta jännää juttua. Töissä se pääsi suurimmaksi osaksi ajasta keittiöön muiden koirien kanssa. Pentu osasi olla tosi fiksusti muun lauman kanssa, muutama vinkaisu kuului kun oli ehkä mennyt liian paljon härveltämän jonkun luokse. Tossa saa pentu paljon oppia siitä miten isossa laumassa toimitaan.

Dio ottamassa päikkäreitä erilaisissa porukoissa.


Keskiviikkona ja lauantaina kävin Dion kanssa Sellossa seikkailemassa. Siellä oli sembalot menossa ja paljon ihmisiä hyörimässä. Dio on ihan kotonaan tuollaisessa hälinässä, viipottaa häntä pystyssä ihmisvilinässä, tervehtii suurella riemulla vieraita ihmisiä ja pystyi keskittymään muutamien temppujen tekoon erinomaisesti.

Sisäsiisteys on ihan ok mallilla, toki ylläreitä tulee vielä sisälle mutta yllättävän hyvin Dio on ulos oppinut tekemään. Muutaman kerran on jopa vinkunut hätäänsä mutta muuten käy kyllä aika eleettömästi paperilla jos en tarpeeksi ennakoi tilanteita. Ei siis näe vielä mitään eroa, miksi sisälle ei voisi tarpeitaan tehdä. No, eiköhän tuo opi.
ulkona on saanut juosta aika paljon Hipin ja Flown kanssa mutta varsinkin Flown kanssa rallaamista pitää vähän vältellä, on aika addiktoitunut mustavalkeen touhujen perään. Tuijottaa sitä ihan transsissa eikä aina kuule edes nimeään kun oikein jää kytikselle. On myös edelleen hyvin itsenäinen joten metsässä olen yrittänyt mennä piiloon aina kun harhautuu omille teilleen tai jämähtää ihan täysin Flown pauloihin, huudan vain Flown olemaan paikoillaan ja menen Hipin kanssa piiloon. Tämän ansiosta on hieman enemmän alkanut pitää mua silmällä.

Hippi on alkanut leikkimään Dion kanssa tosi paljon! Jotenkin liikuttavaa ajatella, että Hippi ei oo leikkinyt oikein koskaan kenenkään kanssa ja nyt 9 vuotiaana on saanut vihdoin mieleistään leikkiseuraa :´)

Tänään koko porukka pääsi hallille treenaamaan. Diolle oon naksutellut tuota peruuttamista kotona ja nyt se pystyy tekemään sitä hyvin muuallakin. Matka on vielä aika lyhyt mutta eiköhän se siitä ajan kanssa pitene. Kun oli oppinut peruuttamaan, oppi tosi nopeasti tuon jalkojen välistä peruuttamisen. Muuta se sitten ei oikein osaakaan. Mutta siitä on tulossa samanlainen pomppurotta kuin Hipistäkin!

Unohdin kosketuskepin kotiin joten Flow sai treenata vain fronttia ja siinä kumartamista. Eteenpäinkävely ei kyllä yhtään vielä luonnistu ilman targettiapua. Tää olis tarkoitus ottaa seuraavaan ohjelmaamme mutta saattaa olla liian iso pala haukattavaksi. Sivuaskeleissa harjoiteltiin pysähdyksiä, nopeaa liikkumista ja napakkaa stoppia. Toimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti