sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Kisaviikonloppu


Eilen korkattiin tän vuoden koiratanssikisat Janakkalassa. Kyseessä oli samalla maajoukkueen karsintakisat joten Flowkin pääsi juoksuisena mukaan. Flown vuoro oli vasta ihan viimeisenä joten tultiin vähän myöhempään paikalle. Freestylen alokasluokka oli silloin jo mennyt ja avoin oli just alkanut joten pääsin kuitenkin näkemään suurimman osan ohjelmista. Ensin kisasi siis freestyle ja sitten vasta HTM ja Flow meni näistä ihan vikana. Jos HTM olisi aloittanut, olisi Flow vaan mennyt luokkansa vikana, nyt kaikki FS voi koirakot joutuivat odottelemaan Flown suoritusta HTM-luokan ajan jotta saatiin palkinnot jaettua. No, tällä kertaa näin.

Dio pääsi alkuun halliin ja pentu olikin onnesta soikeana kiipeilemässä kaikkien syliin. On se kyllä ihanan avoin ja reipas tapaus! Jaksaa keskittyä hirmu hyvin namin kanssa ja leikkii innolla vaikka häiriötä on ympärillä. Eihän se tosin mitään osaa vielä, paitsi pyöriä, mutta tarjoaa heti katsekontaktia kun ottaa namit esiin. Hieno kakara.

Hippi oli myös ilmoitettu mukaan HTM:n alokasluokkaan. Mentiin samalla ohjelmalla kuin viimeksi koska en ole uuttakaan tehnyt. Toin Hipin hyvissä ajoin halliin jotta sain hieman hinkattua positioita sen kanssa mutta silti (tai siitä johtuen) tyyppi oli hyvin virtaisalla ja äänekkäällä tuulella. Ohjelma oli hieman kaksijakoinen. Alku meni älyttömän hyvin eikä Hippi edes hyppinyt tai näpsinyt lahjetta pahemmin. Sitten tuli hätäistä ja huolimatonta käskytystä johon Hipillä meni hermo. Tämän jälkeen sainkin suullista palautetta loppuohjelman ajan. No, sellainen se Hippi on :) Pisteitä tästä saimme teknisistä 78,33 ja taiteellisista 74,00, yhteensä 152,33. Ihan olivat esityksen näköiset pisteet.


Flow joutui juoksun takia odottelemaan autossa pitkän tovin, halliin kun sen sai tuoda vasta kun viimeinen HTM-kisaaja oli kisannut. Mälsää. Flow kun on yleensä aika innoissaan kaikista ihmisistä ja koirista kun pääsee kisapaikalle. Sitä varten ollaan yleensä suht ajoissa kisapaikoilla jotta se pääsee purkamaan hirmuisen tervehtemistarpeensa. Kävin lenkillä Flown kanssa ja sitten halliin jossa meillä oli pari minuuttia aikaa hypätä suoritusmoodiin. Flowreppana oli tietysti onnensa kukkuloilla kun se vihdoinkin pääsi näkemään kaikki tutut joten hieman jännittävin mielin lähdin kehään sen kanssa. Tällä kerralla näkyikin se, että jopa kaikkein kiltein ja tunnollisin pieni bordercollie tarvitsisi pienen itsensä kasaamishetken ennen vaativaa suoritusta. Flow oli parissa kohdassa hyvin hämillään eikä sen ajatukset olleet ihan kympillä aina mukana. Muutama tosi selkeä virhe tuli ja takana tehtävissä sivuaskeleissa näin sivusilmästä miten Flow jäätyi joten käännyin äkkiä ympäri auttaakseni sen yli tästä aivoblokista. Tästä johtuen unohdin itse hetkellisesti ohjelman joten jouduin soveltamaan pyörähdykset ihan väärissä paikoissa. Rämmittiin ohjelma läpi jotenkuten ja harvoin olen ollut noin onnellinen siitä, että suorituksemme loppuu. Kyllä harmitti tän jälkeen. Ei koiran tekeminen vaan se, että pistin sen tuollaiseen tilanteeseen joka oli sille niin kovin vaikea. Flow ei oo koskaan jämähtänyt kisoissa ja nyt se oli sen verran hämillään, ettei pystynyt suoriutumaan osaamistaan asioista. Olisi pitänyt pitää oman koiran puolia ja vaatia sille edemmän aikaa valmistautua omaan suoritukseen. Nyt pitää vain treenata hetki helppoja juttuja jotta Flow saa taas pakkansa kasaan.

Pisteiden ilmestyessä olin todella hämmentynyt. Flow sai 181,34 pistettä sertin kera ja voitti luokan. Ohjelmassa oli selkeitä virheitä (joita tosin yritin muokkailla parhaani mukaan) joten olisin odottanut, että ne näkyisi pisteissä. Harmittaa, että harmittaa. Pitäis olla vaan tyytyväinen siihen, että koira kuitenkin teki kokoajan jotain, pääsi jumituksista yli ja jatkoi ohjelmaa hyvällä sykkeellä. Enkä mä Flowhun tietenkään ole pettynyt vaan siihen tilanteeseen. Nää oli nyt tällaiset kisat.Tänään Hippi pääsi kirmailemaan agilitya parin radan verran Lohjalle. Olin ilmoittanut hyppärillekin mutta pienten aamusäätöjen jälkeen totesin ettei ihan ehditä ajoissa paikalle joten jätettiin se suosiolla välistä. Ekalla radalla Hippi pudotti ensin yhden riman tiukassa käännöksessä ja sitten tuli keinusta läpi. Tämän jälkeen tehtiin keinu uudestaan ja pois radalta. On se jännä kun ilman treenaamista ei nuo estesuoritukset pysy ihan niin puhtaana. Toisella radalla tuli heti 2 rima alas. Jotenkin ei tuo pohja tuntunut olevan ihan paras mahdollinen Hipille tai sitten tauko tekee oman tehtävänsä. Tällä radalla sekoiltiin hylky ihan omien ohjausvirheiden ansiosta mutta keinu oli hyvä ;) Hippi myös kääntyili parissa lähetyksissä vääriin suuntiin joten sen ajatustenlukumoodikin on hieman ruosteessa, mun huitaisuilla ei varmasti ollut asian kanssa mitään tekemistä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti