sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Temppuja kouluttamassa


Ihana, aurinkoinen viikonloppu! Harmi vaan, että se loppui aivan liian lyhyeen. Eilinen päivä tosin vierähti sisätiloissa kun olin kouluttamassa temppuja DT-areenalla Akaassa. Mulla oli neljä ryhmää koulutettavana joten päivästä tuli aika pitkä, etenkin kun jäin vielä koulutusten jälkeen treenaamaan omat koirat. Koulutettavat koirakot olivat tosi kivoja. Tuollaisia pareja on kiva kouluttaa kun näkee, että molemmat nauttivat ja yhteistyö pelaa. Varsinkin cairneista ja yhdestä tiibetinterrieristä koostunut ryhmä oli ihan tosi hyvä, niiden koirien työskentelyintoa oli niin kiva katsoa. Ihanaa, kun ihmiset innostuvat temppuilemaan koiriensa kanssa, mikäs sen parempi tapa viettää aikaa koiransa kanssa. Käytiin läpi perustemppuja ja joitain vaikeimpiakin ja ihan käsittämättömän nopeasti koirat hoksivat uusia asioita :)

Dio vietti päivän häkissä. Pääsi aina tuntien välissä käymään ulkona mutta oli ihan äärettömän kiltisti ja suurimmalta osin hiljaakin häkissään. Muutama yksittäinen haukku tuli kun kehuin Hippiä tai Flowta niiden demotessa temppuja. Dio pääsi myös pyörähtämään kentällä eikä ottanut vieraista koirista yhtään häiriötä vaan keskittyi nameihin ihan kympillä. Tämä on mennyt lyhyessä ajassa hirmuisen harppauksen eteenpäin. On tainnut Dio keksiä, että tekeminen onkin ihan tosi hauska juttu. Meillä on työn alla peruuttamisen sheippaus ja sitäkin pystyi tarjoamaan tuolla vaikka häiriötä oli tietysti paaaljon enemmän kuin kotona! Eihän se toki peruuta kuin muutamia askeleita vasta mutta pienestä tämä(kin) aloitetaan.

Flow treenasi uutta temppua, tai vähän modifioitua temppua, eli edessä kävelyä. Front-asento alkaa olla tosi vahvana ja kääntyy nyt hienosti ihan suoraan oikeaan asentoon ilman kosketuskeppiä tai muuta visuaalista targetti-apua! Kosketuskepin otin avuksi tuohon kävelyyn, sen kanssa osaa mennä hienosti mutta ilman sitä ei luonnollisesti ymmärrä vielä ideaa. Kokeilin tätä myös etupalkalla mutta siinä Flowlle tulee vähän ryysäämistä palkalle joten tehdään ainakin nyt toistaiseksi niin, että heitän palkan Flown eteen kun se tekee hyvin. Treenattiin front-asennossa myös kumartamista mutta se olikin haasteellista. Flown koirvat vaan heiluivat taaksepäin kun se yritti kuumeisesti tajuta kuulemaansa mutta mitään toimintaa ei tapahtunut. Siispä menin sitten koiran viereen ja lähdin siitä pyytämään kumarrusta ja sitten vain pikkuhiljaa vaikeutin omaa paikkaani kunnes pääsin taakse seisomaan ja Flowlla lamppu syttyi. Tämän jälkeen tekikin hyvin nopeita kumarruksia. Tässä taas huomasi, että temppu EI ole koiralle sama jos omaa sijoittumistaan muuttaa radikaalisti. Näitä eri variaatioita vaan täytyy muistaa treenata kaikkien liikkeiden ja temppujen kanssa.

Tänään oli pitkästä aikaa ihan vaan vapaapäivä ilman menoja. Sen kunniaksi aurinkokin paistoi joten vietettiin pari tuntia pellolla kameran kanssa.Yhteiskuvat ovat hieman haastavia tuollaisen natiaisen kanssa joka ei osaa odottaa. Ja jonka mielestä kuvaaminen on ihan sieltä.

Dion mielipide poseeraamisesta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti