tiistai 12. marraskuuta 2013

Ei lopu treenaaminen


Hippi on siitä veikeä otus, että mitä enemmän sen kanssa treenaa, sitä ihmeellisimpiä ongelmia ilmenee. Tällä hetkellä sen perusasennot ovat sellaisia että se istahtaa kyllä nopeasti mutta tassuttelee sitten etujaloillaan itsensä kenoon ulospäin. Huoh, oon varmaan ihan itse naksutellut sille tosta steppaamisesa. Palkkaan sen kyllä aina oman jalan vierestä mutta silti tällainen kenoasento on Hipille muodostunut. Viime perjantaina reissattiin Turkuun tavoitteena kisata ATT:n kisoissa. Pe-iltana käytiin taas Sannan ja Novan luona. Treenattiin pieni pätkä toko parkkipaikalla joka oli täys fiasko. Seuraaminen oli tosi levotonta, Hippi puri lahjetta ja perusasennot olivat luokattoman huonoja. Tavoitteena oli tehdä uudessa paikassa muutamia tunnaritoistoja mutta tämähän meni aivan reisille sillä Hippi otti taas kilometrin verran takapakkia. Toi vääriä haistelematta, nappasi kerran tuurilla omansa (haistelematta) ja oli muutenkin aivan kuutamolla sen suhteen mitä yritettiin tehdä. Harvoin on ollut näin epätoivoisia treenejä missä mikään ei onnistu.

Lauantai-aamuna oli siis tarkoitus lähteä kisoihin mutta aamulenkin jälkeen Hippi jäi hetkeksi venyttelyasentoon -> pakko olla maha kipeä. Se oli sitten siinä, emme lähteneet kisaamaan. Hippi oli muuten normaali oma itsensä eikä se olisi takuulla pistänyt hetkeäkään hanttiin jos sen radalle olisin vienyt mutta en vaan halua kisata jos olisi pienintäkään epäilyä että koira ei ole kunnossa. Onhan se veemäistä ajella Turkuun pyörähtämään mutta no can do, onneksi nähtiin edes Sannaa ja Noppista että ei ihan hukkareissua tullut. Hipille ei selvästikään sovi nuo tietyt raakaruokapötköt joita hätäpäissäni ostin kun kunnon lihat loppui. Ovat selvästi liian luupitoisia Hipille, kakatkin ovat olleet pientä kovaa pipanaa. Nyt kun sain taas varastoihin normitavaraa, on Hippi ollut täysin normaali.

Sunnuntaina ajelin Tampereelle treenaamaan ja kouluttamaan. Mulla oli Flowlle osittain tehtynä HTM-ohjelma johon tarttin muutamia ideoita loppuun. Sallan kanssa saatiinkin homma pakettiin joten nyt ei tartte enää kuin treenata. Positioita ohjelmassa on kolme, pituutta kappaleella 2 ja risat joten jatkossa sitä pystyy tuunaamaan jos vaikka opettais joskus muutaman uuden position. Hippi sai kikkailla kaikkea mahdollista ilman sen suurempia suunnitelmia. Oon kallistunut sen puoleen etten taida virallisiin kisoihin sen kanssa enää mennä. Harrastaa voi ilman kisojakin eikä Hippi eläkkeelle lajista ehdi, sen verran hauskaa sen kanssa on touhuta ja opettaa uusia asioita.

Tänään olin reipas ja kävin töiden jälkeen sateessa ottamassa pienet tokotreenit läheisellä kentällä. Tulitikkutunnareita ollaan tehty kotona ja ne onneksi ovat sujuneet viime perjantain katastrofitreenien jälkeen. Tänään palkkailin ruudun oikeasta paikasta, perusasennoista seuraamisessa ja kaukokäskyjen vaihdoista. Sunnuntain koe tulee taas vähän liian äkkiä. Sillähän ei luonnollisesti ole mitään merkitystä että olen treenannut liian vähän ja suunnittelemattomasti. Eikä meille varmaan tule koskaan tilannetta että olisi varma olo tokokokeeseen mennessä. Huomenna mennään tekemään kokeenomainen treeni hallille ja sitten se on taas herran (tai siis Hipin) haltuun mitä kokeessa tulee tapahtumaan.

Flow tekee juoksua. Merkkailee tositosi paljon. Kerroin sille, että olisi tasan viikko aikaa aloittaa, muuten jää messarin kisat väliin. Se nyt olis tyypillistä meidän tuuria, sen kerran kun mahtuisi mukaan niin tulee jotain muuta estettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti