tiistai 26. marraskuuta 2013

Täyden kympin messupuurtaja


Jopas oli hektinen viikonloppu Lemmikkimessuilla. Mulla oli taas lusikaa vähän joka sopassa joten sen mukaan pyöriteltiin minuuttiaikatauluja. Ehkäpä seuraavalla kerralla hieman vähemmän aktiviteetteja ;) Hippi oli lupautunut taas Etelä-Suomen shelttien ständille temppuilemaan. Esityksiä oli tunnein välein yhteensä viisi kipaletta per päivä. Tämän lisäksi oli sagin agilitynäytös EO-joukkuekisatyyliin sekä koiratanssinäytökset. Tosin perjantaina messujen edustaja soitti että eivät olleet saanut kuin sellaista näyttelymattoa joka on liukas ja mahdollisesti polttaa tassuja. No great. Koska olin anyway menossa paikan päälle, lupauduin tulla kokeilemaan tuota mattoa niin että voisin vielä kieltäytyä jos tuntuu tosi huonolta.

Lauantaina olin hyvissä ajoin messarissa joten menin ekana katsastamaan maton. Sagin porukka olikin keksinyt laittaa kaksi kerrosta mattoja päällekkäin niin että kumipohja oli ylöspäin joten pohjasta tuli siedettävä. Hippi kokeili pohjaa ja oppi nopeasti liikkumaan sillä. Lauantain ekaan agilitynäytökseen ei tiimitoverini Outi ehtinyt omien kisojen takia joten päästiin kuokkimaan toiseen joukkueeseen joilta puuttui sattumalta yksi koira aamun näytöksestä. Näytös käytiin siis yksillä esteillä mutta jokainen seurasi omaa rataansa. Kun eka koirakko oli maalissa, lähti toinen koirakko eri nurkasta liikkeelle ja tämän tullessa maaliin, kolmas suoritti oman ratansa. Tää on kyllä hauska systeemi ja onneksi meidän radalla oli keinu sillä Hippi kävi ihan hirmuisilla kierroksilla ja saatiin hyviä keinusuorituksia! Meidän joukkueen kaikki koirat tekivät nollat joten ekan näytöksen voitto plakkariin ;)

Ennen seuraavaa agilitynäytöstä pääsi Hippi esittelemään temppujaan. Joka kerta oli käytävällä ihmismuuri temppuja katsomassa mutta ei tuollaiset pikkuseikat jaksa Hippiä hetkauttaa. Ympäristö suljetaan kaiken ulkopuolelle kun Hippi hyppää duunikuplaan.
Toiseen agilitynäytökseen Hippi sai seuraksi Outin sheltit Ainon ja Eetun. Outi oli niin reipas että juoksi 1 ja 3 etapit kun me rallateltiin 2 osuus. Hippi nakutteli näissä näytöksissä pelkkiä nollia. Heh, esteitähän ei ollut kuin se 10 mutta toki tuo pohja, ihan vieressä ollut yleisö ja yleinen hälinä olisi voinut vaikuttaa. Hyvää treeniä silti.

Päivän vikana ohjelmanumerona oli koiratanssinäytös. Olin ajatellut passata Hipin tanssit, sillä kun oli ollut jo ihan tarpeeksi ohjelmaa päivän aikana. Edellisenä päivänä perui kuitenkin kolme koiraa joten tättähääräkin pääsi esiintymään. Mun nakkina oli myös juontaa esitys joten pakko oli laittaa omat koirat loppuun peräkkäin. Ensin meni Flow. Tää tyyppi on kyllä aika mieletön. Mun oli tarkoitus palkata sitä kesken esitysen mutta se oli niin järjettömän innokkaalla ja vauhdikkaalla tuulella ettei sellaista palkkakohtaa oikein ilmaantunut :D Se palkkaantui jo pelkästään tekemisestä niin paljon että ei voinut kuin nauraa sen intoa katsellessa! Ja mikä vauhti sille on tullut! Olen aina sanonut että se on Hipin rinnalla sellainen diesel mutta tämä vertaus ei enää pidä mitenkään päin paikkaa. Flowsta on tullut turbo. Ja mikä asenne sillä on työskentelyyn. Ei fuskaa tai ennakoi vaan tekee kellontarkkaa työtä käskyjä tarkasti kuunnellen vaikka varmasti osaa jo ohjelman etu- ja takaperin.

Hippi yllätti myös. Kaiken touhuilun jälkeen esitti hienon esityksen ja sai ansaitut aplodit yleisöltä. En käsitä tuon(kaan) koiran intoa tehdä töitä. Se on vaan aina valmis. Kun vain hihkaan että mentäiskö niin se on salamana käsi lipalla vaikka se olisi oikeasti aika väsynyt. On kyllä ollut onni saada tällaiset koirat joiden mielestä meikäläisen kanssa tekeminen on siisteintä ikinä.

Sunnuntaina oli edessä sama setti. Hippi oli ladannut akut yöllä ja esityksiä paukutettiin samalla innolla. Agilitynäytöksissä Hippi teki taas pelkkiä nollia vaikka rataakin muutettiin vikaan esitykseen. Päivän päätti taas koiratanssinäytös. Otin molemmat koirat mukaan, Hippikin pääsi napsimaan nameja kehään.
Tässä Flown esitys, oon vaan niin iloinen tosta asenteesta. Sehän se kuitenkin on tärkeintä :)Hippi teki nyt hieman enemmän vänkyröiden mutta annettakoon se hänelle anteeksi, takana oli jo ihan hirmuinen urakka! KLIK
Tuo esitys on vielä keskeneräinen ja alussa oli vain noiden temppujen kokeilua. Tosin tämä ohjelma on ollut meillä ennenkin käytössä mutta nyt se olisi hieman tuunausta vailla.

Onneksi joka viikonloppu ei oo näin vauhdikasta, vois vaikka väsy muuten iskeä!

2 kommenttia:

  1. Eiköhän ohjaajallakin ole jotain tekemistä sen kanssa, että koirat ovat niin innokkaita työskentelemään. ;) Superkoirat ja superohjaaja!

    VastaaPoista
  2. Innokkaita ja taitavia koiria Sinulla!

    VastaaPoista