keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Seuramestari Hippi


Flown mölliagilitydebyytin selostus tulee pari päivää myöhässä kun eioomukaolluttaaskaanaikaakirjoittaa. Superdupermöllirata oli onneksi ihanan helppo tällaisille noh, supermölleille. Tosin mietin rataa katsoessa että Flown kanssa ei olla koskaan vaihdettu noin montaa kertaa puolta, mitähän mahtaa tuumia kun ohjaaja on putkien jälkeen aina eri puolella. Rimat olivat 40:ssä joten koira pääsi mukavahkoon vauhtiin sujuvalla radalla. Otin reteesti kaksi starttia koska uskoin viisaan koirani oppivan ekasta kerrasta radan oikean suoritusjärjestyksen. Lähdössä jätin Flown aika pitkälle jonka jälkeen totesin ettei se varmaan tuollaisen välimatkan jälkeen osaa nostaa sitä tassua joten en edes yrittänyt kun se istui muutenkin niin hievahtamatta ja ryhdikkäästi. Täytyy tuota treenata vielä paljon varmemmaksi erilaisten matkojen kanssa. 2 hypyn rima tuli alas ja sen jälkeen tehtiin muutamia esteitä ilman virheitä. Suoran putken jälkeistä putkea ei Flow lukinnut vaan tuli mun liikkeen mukana ohi. Tämän jälkeen radan ainoassa ohjattavassa kohdassa Flow kaahotti yhden esteen ohi jota sähläiltiin kuntoon hetki. Loppu meni hienosti. Flowhan teki rataa kuin vanha tekijä! Tosin ei ymmärrettävästi osaa vielä tulkita mun HippiHuitaisuja mutta kyllä se ne vielä oppii lukemaan. Toisella yrityksellä sinkaisi toiseen putkeen mun selän takaa mutta sentäs oikeaan päähän. Muuten meni sujuvasti paitsi vikalla putkella yritin taas huithaistha jolloin Flow pyöri hetken paikoillaan hämmentyneenä. Tämän takia jäin väärälle puolelle kuin mitä olin suunnitellut jolloin F pudotti tokavikan riman eikä tiennyt minne mennä. 5 tulokseksi. Olipas hauskaa ja nyt tuli ihan uutta intoa treenata puuttuvat (eli kaikki muut paitsi hypyt ja putki) esteet kuntoon. Olin tosi iloinen siitä miten F käyttäytyi kisatilanteessa, odotti osaamallaan tavalla lähdössä ja teki rataa paremmin kuin olisin osannut odottaa. Kyllä siitä vielä kelpo agilitykoirakin tulee!

Kisoissa oli hurjasti startteja (255!) joten minikilpailevien alkuun vierähti useampi tunti. Kävin siinä odotellessa juoksuttamassa koiria ja kaupassa joten Hippi oli jo hieman kypsä odottamiseen kun sen vuoro vihdoinkin tuli. Kolmantena esteenä oli keinu jonka Hippi juoksi näppärästi läpi. Otettiin siis keinu uudelleen ja jatkettiin matkaa. Ekan puomin jälkeisellä putkihässäkällä onnistuin olemaan hienosti Hipin tiellä ja videolta katsottuna se kohta näyttää just niin tyhmältä kuin se radalla tuntui. Koira oli pitkään hukassa koska se hillui mun takana ja yritti arpoa mistä sinne putkeen pääsee :D.

Hippikin pääsi toistamiseen radalle ja nyt alun keinu oli huomattavasti hallitumpi. Ennustan, että meille tulee ongelmia tuon kisapuomin kanssa koska Hippi on nyt keksinyt ettei siellä tarvitse viihtyä loppuun asti. Tältä radalta tuli nolla ja putkihässäkkäkin meni sujuvammin erilaisen ohjauksen kanssa. Tällä suorituksella Hipistä myös leivottiin KKK:n seuramestari mineissä. Hippi ei ollut ihan parhaimmillaan enää kuuden tunnin odottelun jälkeen mutta teki silti ihan kelpo suorituksen.

Tässä molempien molemmat radatMaanantaina oltiin tokoilemassa Sennin ja bortsujen kanssa. Päivällä keli näytti todella huonolta mutta onneksi sade laantui ja lopulta sää oli mitä mukavin! Hippi aloitti tunnarilla, haisteli jonon hyvin, nosti omansa mutta sitten pudotti ja jatkoi haistelua. Jostain syystä otti sitten väärän josta sanoin sille. Mentiin yhdessä kapuloiden viereen ja tässä Hippi malttoi jatkaa työskentelyään ja otti omansa. Ruudussa tehtiin taas kosketusalustalla oikean paikan hakemista pitkältä matkalta. Ekalla toistolla rämäytti vähän reteesti alustalle jolloin liukui ulos ruudusta. Sen jälkeen muutamat oikein hyvät toistot missä pysähtyi kiltisti käskystä. Sitten tauko. Flow teki myös hieman ruutua lelupalkalla. Juokse hyvällä vauhdilla ruutuun kun pidän sitä lantiosta kiinni ja vedän vähän taasepäin samalla hetsaten lelulle. Flowlle tulee pieni kiukku vetovastuksesta ja lähtee heti kovalla vauhdilla liikenteeseen. Tällä samalla tyylillä olen saanut peruutukseenkin vauhtia kun pidän kaulasta kiinni, vedän vähän itseeni päin, hetsaan mennään pakki-käskyllä ja sitten päästän irti jolloin F peruuttaa niin kovaa kuin vaan pääsee.

Hippi pääsi vielä toistamiseen tekemään tunnaria ja tämä toisto olikin ihan superhyvä! Tulitikkuleikkien jälkeen se ei ole nyt siirrellyt muita kapuloita vaan oikeasti haistellut! Pessimistinä veikkaan, että jossain vaiheessa mennään taas takapakkia mutta ainakin nyt näyttää hyvältä. Liikkuroidussa seuraamisessa otettiin paljon käännöksia ja perusasentoja. Tällä hetkellä Hippi yli-tekee noita pysähdyksiä käännöksista. Se istahtaa kyllä perusasentoon mutta sitten sen etupää tepastelee vielä jonkin matkaa ja koira on ulospäin kierossa. Huoh, Hipin kanssa treenaaminen ei ainakaan ole tylsää, aina se keksii jonkun uuden älyvapaan viritelmän liikkeistä. Tai sitten olen naksutellut sille vahingossa tosta steppaamisesta, Hipillä kun on aina muurahaisia tassuissa eikä sen etujalat vaan voi pysyä aloillaan. Treenit siis jatkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti