maanantai 24. kesäkuuta 2013

Rankka juhannus takana

Ainakin koirien mielestä, sen verran koomassa on koko porukka. Lomailu on väsyttävää puuhaa! Torstaina kävin aamulla Vuokon kanssa hallilla näyttämässä Hipille vähän esteitä. Tein pientä pyöritystä, puomin kontaktia ja keppien hakemista esteiden välistä. Män hyvin. Flow teki ensin vähän tokoa. Seuraamista liikkuroituna ja jääviä käskytettynä niin että jatkoin seuraamista ja annoin itse käskyn vasta useamman liikkurin käskyn jälkeen. Nyt ei juurikaan ennakoinut liikkurin käskyistä, palkkailin paljon siitä että jatkoi hyvää seuraamista. Luoksetuloa en ole tehnyt pitkiin aikoihin liikkeenä koska vauhti ei ole ollut aina ihan toivotunlainen. Nyt kuitenkin tuli hyvää laukkaa ja suht suoraan, muista treeneistä on siis ollut apua. Tokon jälkeen pieni pätkä agiliitelyä. Hallilla oli valmiina hyppyjä sellaisessa sopivassa melkein-viuhka-muodostelmassa jossa pääsi tekemään pelkkää perus-etenemistä. Flow napsii nyt jo noita hyppyjä melko hyvin, korkeudet vaihtelivat 40 ja 50 välillä. Yhden hypyn takana oli puomi vähän matkan päässä ja tämä jotenkin hämäsi Flowta sillä juoksi siitä alta joka kerta kunnes laitettiin toinen rima ristikoksi, sitten vasta hyppäsi. Ei vaan hahmottanut sitä hyppyä kun samanvärinen puomi näkyi takana. Nuori ja kokematon koira voi keksiä kaikenlaisia kikkailuja.

Hallilta lähdin ajelemaan kohti Turkua jossa ensimmäinen etappi oli Kupittaalla treenit Johanna ja Kinnan kanssa. Kolmisen tuntia vierähti temppujen parissa, tosin suurin osa ajasta meni jutteluun ja pähkäilyyn. Flow teki lähinnä tuota ohjaajan ympäri peruuttamista, yritin muuttaa liikkumista lelupalkan avulla. Peruuttaa tosi helposti takamus alhaalla jolloin temppu näyttää vähän hankalalta, ennakoi kovasti jostain syystä perusasentoon palaamista vaikka olen yrittänyt palkata niin että F vielä seisoo. Heittelin nyt palloa eteenpäin heti kun kierros oli valmis ja aika hyvin alkoi liikkumaan enemmän seisaallaan.

Hipin kanssa treenasin selän takana tehtäviä liikkeitä. Aion muuttaa sen ohjelmaa hieman, vaikeutan ja vaihdan muutaman tempun sillä Hippi tekee nykyään jo suht hyvin takanakin asioita, ilman kontaktia. Toki kisoissa voi olla sitten eri meininki mutta yrittänyttä ei laiteta. Hippi tekee näissä tavan treeneissä tosi hyvässä vireessä, innokkaasti ja vinkumatta. Mikähän olis se ratkaiseva asia jolla tuon saisi siirrettyä kisoihinkin.

Kupittaalta siirryttiin kohteeseen numero kaksi eli Sanna ja Novan luo. Ensin treenattiin ;) Hippi ja Flow nukkuivat autossa kun pähkäiltiin Novan uuden ohjelman muutamaa kysymysmerkkiä. Siitä on tulossa kyllä superhieno ja Nova pääsee loistamaan taidoillaan :) Uskomattoman hyvin H ja F jaksoivat vielä tehdä pienet treenit vaikka päivä oli pitkä ja tekemistä oli jo melkoisesti takana!

Perjantaina oli vuorossa perinteiset agilitykisat Tuorlassa. Päivä oli kuuma ja koiria oli paljon joten tuolla menikin näppärästi lähes koko päivä. Onneksi läheiseen pieneen lutakkoon pääsi uittamaan koiria. Eka rata oli agilityrata jonka tuomaroi Seppo Savikko ja joku tuomariharjoittelija jonka nimeä en juuri nyt muista. Rata oli varsin mukava, sopivasti luukutusta ja muutama ohjausta vaativa kohta. Hippi starttasi onneksi jo neljäntenä joten mun ei tarvinnut juurikaan odottaa vuoroani, luksusta. Meidän suoritus alkoi ihan hyvin kunnes päästiin 8-esteelle, takaakierto jossa Hippi hyppäsi mun jalkoihin kun olin tietysti sen edessä. Sain muutamien mutkien kautta huidottua Hipin oikealle esteelle ja luuli siinä vaiheessa että saimme virheen kosketuksesta. Tämän jälkeen oli taas suoraa luukutusta kunnes piti taas ihan OHJATA, ennen puomia oleva hyppy oli takaakiertona ja taas Hippi pyöri ympyrää kun ei tajunnut mun epämääräisiä ohjeita. Puomi oli hidas enkä edes vaatinut 2on2offia koska en vaan jaksa niitä enää stressata. Saa mun puolesta jäädä siihen reunalle. Maalissa nauratti koko rata, miten voi olla että meiltä onnistuu tällä hetkellä vain tuollainen suora luukutus ja kaikki ohjausta vaativat kohdat pyöritään ihan hukassa :D Ollaanhan me tosi rikkonaisesti päästy kisaamaan tyylillä kisat ja taas taukoa joten ehkä jos vaan pääsisi kisailemaan niin alkaisi taas muistumaan mieleen miten tuota koiraa oikein viedään.

Hypyprata oli Bob Griffinin käsialaa, oikein hauska rata! Alussa oli pieniä teknisiä ongelmia saada Hippi 4-esteen takaakiertoon sillä putki oli siinä ikäänkuin tyrkyllä. Aika moni koira sinne sujahti ja Hippikin katsoi sinne mutta päätyi kuuntelemaan napakkaa TÄNNE-käskyä. Renkaan jälkeinen valssi ei oikein mennyt koiran tietoisuuteen vaan Hippi piti onkia aika pitkältä seuraavalle esteelle. Toisen putken jälkeinen valssi tuli aavistuksen väärään paikkaan joten Hippi juoksi 10-esteen ohi. En jäänyt korjaamaan vaan jatkettiin siitä kuin mitään ei olis tapahtunutkaan. Loppurata rullasi ongelmitta, tästä radasta jäi oikein hyvä fiilis :)
Tuloksista kävi sitten ilmi että Hippi oli voittanut suureksi hämmästyksekseni agilityradan 71 koiran joukosta! Enpä olisi ikinä uskonut niiden takkuilujen jälkeen mutta joskus näköjään näinkin päin.

Tässäpä nämä radat


Tässä Tuomisen Satun ottaman ihana kuva pujottelevasta nakuKikistä :)


Ja Irene Vinhan nappaama kuva Hipistä palkintojenjaossa. Hippi on hyvin tarkkana "mitämäsaanmitämäsaan??"

Palkintojenjakoa odoteltiin melkein kolme tuntia jonka jälkeen ajeltiin vielä Sannan ja Novan luokse iltaa viettämään. Flow taantuu ihan pennuksi kun se näkee Noppiksen, se pyörii ihan väkkäränä Novan edessä ja pussailee hulluna :) Nova on ehdottomasti Flown lempparikaveri <3

Lauantaina oli seuraavan treenihetken aika kun ajeltiin Riihimäelle Sallan ja westieiden kanssa treenaamaan. Hippi jatkoi selän takana temppuilua. Tehtiin liikesarjaa jossa se lähtee peruuttamaan mun jalkojen välistä taaksepäin, istuu ja linkkaa takaisin. Vaihtoehtoisesti tanssi selkä mua kohti takaisin. Nämä tekee tosi hyvin joten eiköhän näistä saada tuunattua sopivaa pätkää ohjelmaan. Tehtiin myös kosketuskepin katsomisen avulla mun edessä kävelyä eteen- ja taaksepäin. Nyt vain täytyisi naksutella se Hipin esityksen suurennuslasi samanlaiseksi katsetargetiksi. Viimeksi kisoissa Hippi kyllä teki ihan ok mutta sille ei ollut ihan yhtä selkeänä tuon esineen katsominen. Flown kanssa naksuttelin peruuttamista. Se kun peruuttaa ihan ok pari-kolme metriä mutta sitten sitä joutuu käskyttämään toistuvasti ja niitä askeleita lypsämään. Nyt pistin sen tarjoamaan peruuttamista ja lähtikin pakittamaan pitkiäkin matkoja. Tätä täytyy nyt tehdä enemmän että tuo peruutus vahvistuu entisestään.

Tänään (tai siis eilen sunnuntaina, johan tässä taas vuorokausi vaihtui :D) käytiin vielä pikaisesti hallilla. Meidän SMtokojoukkueen alempien luokkien koirakot treenasivat pikaisesti vähän kokeenomaista treeniä ensi viikonloppua varten. Flow oli ehkä väsynyt, oltiin tätä ennen oltu useampi tunti kaverini rakenteilla olevaa taloa maalaamassa ja koirat juoksentelivat pihalla valtoimenaan. Seuraamiset olivat huonot, koira ei ollut ihan kympillä mukana. Jääviä tein taas niin että palkkasin kun jatkoi seuraamista liikkurin käskyistä. Kyllä sen pitäisi ne osata joten taidanpa vain palkata viikolla tuota seuraamista. Sisällä hallissa tein vielä pientä naksuttelua puomin alastulolla. Kontakteja en ole juurikaan tehnyt ja nyt pitäisi päättää miten 2on2offit sille opetan. Nyt pidin Flowta hihnassa josta pystyin pysäyttämään oikeaan kohtaan ja siitä palkkailua. Tarttis kotona opettaa tuota jonkun laatikon kanssa. Hirveästi kaikkea uutta opetettavaa!

Koirat taitavat olla hyvinkin tyytyväisiä kun huomenna (ei kun siis tänään) alkaa taas työt ja pääsevät lepäilemään. Paitsi että aamulla joutuvat kyllä uimaan ;)

2 kommenttia:

  1. No onpa kyllä melkoisen tapahtumarikas juhannus teillä takana. :) Ei ihme, jos väsyttää. :) Ja onnea vielä voitosta!

    VastaaPoista
  2. Harvinaista tällainen reippailu treenaamisen suhteen, kohta taas löysäillään :D

    VastaaPoista