tiistai 4. kesäkuuta 2013

Helletreeniä


Huh, millaiset kelit pamahtivat päälle. On ainakin tarennut ulkona! Täytyy kyllä sanoa että Hippiäisen ajelu on ollut fiksuin temppu pitkään aikaan! Koirat ovat käyneet edelleen käytännössä päivittäin uimassa ja nyt Hippi jaksaa paremmin uida pitkiäkin aikoja. Helteistä huolimatta ollaan käyty suht ahkerasti treenaamassakin. Perjantaina oltiin Flown kasvattajan kanssa ottamassa LEppävaarassa pienet tempputreenit. Hippi oli jälleen hieman virtaisalla tuulella ja sääti kovasti omiaan. Harjoittelin osissa uuden ohjelman loppua jossa Hippi hyppää mun selkään ja nappaa hatusta esineen. Otin pari toistoa missä se otti ensin esineen maassa suuhun ja hyppäsi sen kanssa selkään -> sieltä luovutus ja palkka. Hipille oli taas hieman haasteellista toimia niin ettei se pystynyt pitämään kontaktia mutta lopussa alkoi temppu sujumaan varsin hyvin.

Flow treenaili erotteluja, samalta etäisyydeltä piti joko kiertää saavi tai nousta sen päälle seisomaan. Kuuntelee kyllä ihan älyttömän hyvin, kertaakaan ei tehnyt väärin. Tein vielä muutamia liikkeiden vaihtoja ja palkkailin niistä. Musiikki ei ollut matkassa joten tehtiin sitten vain tekniikkatreeniä.

Sunnuntaina matkasin Tampereelle Sallan ja westieiden kanssa treenaamaan. Päivä oli tosi helteinen ja hiekkakenttä porottavan kuuma. Hipin kanssa rakenneltiin loppuun meidän ohjelma. Hitsi, taas jäi vähän viime tippaan mutta toisaalta tää tilanne on mulle aika tuttu. Sitähän olis varmaan ihan hukassa jo Hipin ohjelma olis hyvissä ajoin valmis. Kikkiäinen periaatteessa osaa kaikki liikkeet hyvin mutta toki olisi hieman varmempi olo jos oltais päästy tekemään koko ohjelmaa useampaan otteeseen läpi. No, näillä mennään, jälleen kerran.

Flown kanssa treenasin ekaksi ohjelman läpi niin että palkkailin tutuissa kohdissa ja ohjelman uusi osa otettiin kokonaisuudessaan läpi. Flowllahan oli ekoissa kisoissa pätkäisty musiikki käytössä joten nyt otettiin kappale kokonaisuudessaan käyttöön ja kehiteltiin tähän uuteen instrumentaaliosuuteen koreografia. Näin saatiin paljon tuttua ja hieman uutta. Flown kanssa on kuitenkin tavoitteena kehässä rennosti työskentelemä koira joten edelleen tietynlainen helppous ja sujuvuus on ne ykkösprioriteetit, ei vaikeat temput. Ja jos ohjelman vaikeusaste ei riitä avoimeen niin se on sitten voivoi. F on edelleen niin nuori koira etten halua tehdä sille liian vaikeaa ohjelmaa, niitä ehtii tehdä jatkossakin kun koira saa varmuutta lisää.

Välissä treenattiin westieille uusia temppuja ja sitten pääsi Hippi vielä tekemään. Tehtiin vielä muutamia viimeisiä viilauksia ja siinä se ohjelma sitten on. Viikossa ei ehdi ihmeitä tekemään eikä mulla ole aikomustakaan treenata joka päivä joten täytyy vain itse opetella ohjelma kunnolla ja sitten käskyttää/ohjata kisoissa huolella. Helpommin sanottu kuin tehty.

Eilen oltiin Puolarmaarissa treenaamassa vaihteeksi tokoa. Flown kanssa tein ensin seuraamiset ja jäävät, sitten suoraa seuraamista jossa liikkuri käskytti pelkkää käskyä. Arvasin, että Flow alkaa jossain vaiheessa ennakoimaan noita jääviä liikkurin käskystä, nyt nytkähti paristi. Vaadin siltä seuraamista ja palkkasin ruhtinaallisesti kun alkoi taas ignooraamaan käskytystä. Tarttis vain useammin päästä väihin liikkuroituihin häiriötreeneihin.

Hipin kanssa pitkästä aikaa ruutua. Juoksi ilman sen kummempia virittelyitä suoraan ruutuun ja keskelle mutta meidän ongelma on selvästi se ettei tottele seis-käskyä vaan haluaa ensin käydä nopsasti kurkkaamassa reunamerkkiä! Sitten pysähtyy kyllä. Täytyy ottaa kosketusalusta käyttöön jotta saisi varmuutta tuohon pysähdykseen. Kaukoissa vaihtoi oikein hyvin mutta sei-maa vaihdon tekniikkavirheen takia tulee sen 1/4 koiranmittaa eteenpäin. Ongelma ei siis ole ratkennut tauon aikana taianomaisesti itsekseen, höh. Loppuaika temppuiltiin. Puun kiertoa esine suussa, nyt pitää jo tosi varmasti kisoissa käytettävää suurennuslasia eikä pudota sitä matkalla. Hyvähyvä.

Eilen kävin itsekin ekaa kertaa tänä vuonna uimassa. Vesi oli kyllä ihanan lämmintä! Flow ja Hippi uivat uskollisesti vieressä ja Panda itkee rannalla. Flowstakin tuli oikein hyvä uimari viime kesän no-menepäs-siitä-uimaan-törks-opetustyylillä, ei ottanut lainkaan itseensä niistä lukuisista järveen tuuppaisuista :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti