perjantai 14. kesäkuuta 2013

Flown pieni hetki parrasvaloissa

Aikaisin, hyvin aikaisin (klo 5:00) aamulla (tai no, eilen aamulla koska tässä vaihtui näköjään jo vuorokausikin) lähdin Flown kanssa liikenteeseen sillä mustavalkoinen oli menossa Huomenta Suomen lähetykseen malliksi näyttämään koirien hampaiden harjausta. Pomoni kysyi pari viikkoa sitten että saisiko koiristani jonkun lainaan kun hänet oli pyydetty kertomaan koirien hampaiden hoidosta ja demoamaan harjausta. Mikä jottei, hampaiden harjaaminen on peace of cake eikä kukaan karvakorva pistä siinä hanttiin. Ajattelin että Flow olisi paras vaihtoehto koska Hipillä on käytössä kuluneet hampaat ja Pandalla muutama murtumien takia poistettu hammas. Maikkarin studiolla oltiin jo ennen kuutta kun lähetysaika oli 6:50. Otin Pandan ihan varmuuden vuoksi mukaan JOS olisi käynyt niin että Flowlle olisi tullut vaikka ramppikuume, Panda kun ei jaksa ottaa mistään pulttia. Oli ehkä vähän tyhmää edes ajatella Flowsta tuollaista, F oli niin kiltisti eikä se stressannut erilaista ympäristöä mitenkään. Ihmiset kävivät tervehtimässä sitä ja luvan saatuaan kävi hakemassa rapsutukset. Iän myötä Flow on todella paljon rauhoittanut tuota tervehtimistään, ei enää yritä jokaisen syliin vaan käy istumaan kiltisti vieraan eteen. Edistystä!

Siinä odotellessani tuli eräs nainen kysymään että voisiko Flown saada myös lähetyksen alkuun istumaan juontajien väliin sohvalle "maskotiksi". Huomaa ettei kyseessä ollut koiraihmisiä kun kysymykset olivat tyyliin "Osaisiko se istua siinä sohvalla" -Öö, joo. "Luuletko että se pysyy siinä itsekseen" -Jep, jos sanon sille niin. "Jos se lähtee siitä sohvalta niin ei kai se karkaa?" -Veikkaisin että ei karkaa. Ja loppuun vakuutteli vielä ettei se haittaa jos Flow lähtee jossain vaiheessa siitä sohvalta, olisi vain kivaa jos se hetken istuisi siinä. Huoh. Ohjelman alkuesittelyt kestivät parisen minuuttia ja Flow tönötti siinä juontajien välissä mua tuijottaen, mihinkäs se siitä olisi lähtenyt?

Sitten odoteltiin tovi että hammashoidoista kertova osuus alkoi. tämä pätkä oli kymmenisen minuuttia ja sen aikaa Flow makoili sohvalla. Lopuksi näytettiin vähän hampaiden harjausta. Tässä linkki tuohon pätkään.
Täytyy kyllä sanoa että nuoreksi koiraksi F osaa käyttäytyä niin hyvin. Tuolla studiollakin se meni kuin vanha konkari, ei stressanut mitään, nukkui rauhassa kun odoteltiin ja muutenkin oli niin lungisti kun vaan olla ja saattaa. Sitten kun lupa tuli, ponkaisi salamana pystyyn ja oli tikkana lähdössä hommiin. Korvien väli on kyllä täyttä kultaa :)

Illalla oli lisää jännää tiedossa kun Flown kanssa mentiin Skutille luustokuvauksiin. Flow on kuitenkin nyt melkein sen 1,5 vuotta joten ajattelin että tää olis ihan ok aika kuvata lonkat yms. Flow kuukahti aika nopeasti rauhoitteesta, onneksi olin ottanut sille viltin mukaan ettei sen tarvinnut maata kylmällä lattialla koska saimme hetken odotella ennen kun päästiin röntgeniin. Flowlta kuvattiin virallisesti lonkat ja kyynärät sekä epävirallisesti olat ja selkä. Ensin napattiin kuvat kyynäristä ja olkanivelistä. Nuo olat hieman jännitti koska Flown siskolla on leikattu OCD. Kyynärät 0/0 ja olat täysin kunnossa :) Myös selkä normaali. Lonkista otettiin kaksi kuvaa, lonkkamalja on syvä ja reisiluunpää nätisti siellä mutta ihan pientä löysyyttä havaittavissa joten Skuti sanoi laittavansa lonkat B:nä eteenpäin. Tärkein tieto mulle on toki se että lonkat ovat nätit ja terveet, kennelliiton kirjaimelle en niin suurta painoarvoa laita. Jos tulee jotain muuta kuin tuo Skutin arvio niin se on sitten vain kirjain joka ei koirasta tee yhtään sairaampaa, noilla lonkilla kelpaa tehdä ihan mitä vain.

Viikonloppu kuluu tehokkaasti agilityn SM-kisoissa työskennellen, koirien ensiavussa tulee vietettyä lauantai ja sunnuntai. Hassua, mutta ei kyllä yhtään harmita ettei Hippi pääse kisaamaan. Ilmoitin sen juhannuskisoihin Tuorlaan niin siellä päästään taas (toivottavasti) liitelemään.

4 kommenttia:

 1. Kiva kun laitoit linkin Flow-showhon! =) Harmitti, kun olin jo töissä neidin estradi-aikaan. Valtavan hienosti neiti esiintyi! Go you little Flow! Muiskut muullekin jengille! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuo pärkä löytyi katsomosta niin pääsin itsekin näkemään miltä se näytti "oikeasti" :) Rapsut ja hännänheilautukset myös sinnepäin!

   Poista
 2. Hieno ja reipas hammasmalli Flow :)
  Ja onnea hyvistä luustokuvista!

  VastaaPoista