sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Pakkaspäivän iloja

Ihanaa kun on pakkasta ja lunta! Mä naureskelin viikolla että nyt on mennyt jo pitkän aikaa etten oo lainkaan valittanut säästä, tää lumimäärä ja pakkanen sopii mulle varsin mainiosti. Täällä periferiassa lenkkimahdollisuudet lisääntyy noin 100 prosentilla kun tulee lunta ja pelloille pääsee lenkkeilemään. Lumikengät ovat olleet kovassa käytössä, ilman ei kyllä tulis toimeen. Onneks täällä on myös ahkeria moottorikelkkailijoita jotka tekevät reittejä pelloille, helpottaa eniten Kirpun lenkkeilyä kun ei tarvitse rämpiä hangessa. Pahimmilla pakkasilla on Kirppu saanut jäädä kotiin mutta Hippi ja Panda ovat pärjänneet hyvin -20 asteessakin kerrospukeutumisella. W-Woolin villatakit ovat olleet kyllä huippuostos, niin istuvat ja lämpimät takit! Siihen päälle vielä tuulta pitävä takki ja ollaan pärjäilty pitkätkin lenkit jäätymättä :) Tossut ovat vielä hankinnassa mutta eivät näytä jalatkaan palelevan kun on muuten lämmin.
Torstaina oltiin taas pelloilla haahuilemassa ja shelttiäiset löysivät varsinaisen aarteen, peuran pään ja parit jalat... Mulla kesti hetken tajuta että mitä nuo oikein puuhasivat pellon reunalla kunnes kävin kurkkaamassa hienon löydön.


Alkuvuosi on mennyt aikasta lailla taukoillen, Hippi on päässyt kerran esteille ja sitten tulikin pakkaset jolloin treenaaminen on täysin mahdotonta kylmässä hallissa. Myös tokon treenaaminen on jäänyt, eihän sitä voi kylmässä tehdä ;) Onneksi on tuota lunta niin saa koirat väsytettyä ihan normi lenkeilläkin. Etenkin Hippi tykkää kovasti uida hangessa eikä sillä käy pienessä mielessäkään luovuttaa vaikkei eteneminen ole aina niin helppoa, hullu mikä hullu.


Kirppu on voinut nyt erinomaisen hyvin, on aikalailla normaali oma itsensä :) Verinäytteet kontrolloitiin toissa viikolla ja urea oli aavistuksen koholla edelleen mutta ei läheskään niissä lukemissa mitä alkuun. Suunnitelmissa on nyt nesteyttää Kirppua pari kertaa viikossa ja kontrolloida sitten taas veriarvot, noin kuukauden päästä. On hyvin todennäköistä että urean kohoaminen on johtunut nesteenpoistolääkityksestä jolla Kirppu on sydämen vajaatoiminnan takia. Pääasia on että mummeli voi hyvin, vanhuus kun ei tule yksin. Ruokinnan olen muuttanut kolmeen kertaan päivässä jotta riski tyhjästä mahasta puklailuun vähenisi. Myös ruoat joissa on luumurskaa mukana, on jätetty pois Kirpun ruokavaliosta. Katsotaan millaisia vaikutuksia näillä pienillä muutoksilla on :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti