sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Notkahdus mummoenergiassa

Juuri kun olen saanut iloita siitä että Kirppu on pysynyt niin hyvässä kunnossa, tuli viikolla ikävä muistutus siitä ettei vanhuus tule yksin. Kirpullahan on koko ikänsä ollut satunnaista tyhjästä mahasta oksentelua, kerran tai kaksi kuukaudessa, vähän riippuen kuinka epäsäännöllisiä ruoka-aikoja on ollut vuorotyön takia. Keskiviikkona oli taas tällainen aamu että ensin ei ruoka maistunut, sitten tuli keltaista vaahtoa parina puklauksena. Yleensä tilanne helpottuu sillä että antaa muutaman namin jonka jälkeen ruokakin taas maistuu. Niin tälläkin kertaa. Mietin kuitenkin että ehkäpä Kirpun verinäytteet olisi hyvä taas tutkia, etenkin kun edellisestä kerrasta on jo reilu vuosi. Illalla sitten nappasin veret ja pieneksi kauhukseni toinen munuaisarvo, urea, oli melkoisesti koholla :( Normi yläraja on 8,9 ja Kirpulla arvo oli 23,9. Ei muuta kuin nesteet kotiin ja nahan alle puoli litraa nestettä... Aamulla Kirppu tuli mukaan töihin ja se laitettiin suonensisäiseen nesteytykseen päiväksi. Kirpusta ei päällepäin näkynyt lainkaan että jotain olisi vialla vaan leikki ja tohkeili normaaliin tyyliinsä. Päivän päätteeksi Kirppu nesteytettiin vielä nahan alle. Myös perjantaina Kirppu vietti iv-tipassa päivän ja lisäksi nahan alle nesteytys. Perjantaina otettiin myös verinäytekontrolli josta kävi ilmi että urea oli tullut hyvinkin alaspäin, arvon ollessa 11,9! Toisaalta nyt oli toinen munuaisarvo, crea, koholla kun keskiviikkona se oli normaali. verinäyte oli kyllä hieman lipeeminen (veressä rasvaa, johtui vähän lyhyestä paastosta ennen näytteenottoa) joka saattaa häiritä määrityksiä. Toinen vaihtoehto on että munuaiset oikeasti toimivat vajaasti.
Kirppu on ollut kovin kiltti potilas, mitä nyt välillä tulee pieniä vastahankakohtauksia kaikkien pistelyiden jäljiltä...

Viikonloppuna olin hotelli Flamingossa koulutuksessa ja koirat olivat mukana. Meno oli kuin Suomen hiihtojoukkueella kun hotellihuoneessa nesteytettiin työkaverin kanssa Kirppua :D Nesteytys lisää virtsaneritystä mutta onneksi ei hotellihuoneessa sattunut kuin yksi vesivahinko ja sekin kylpyhuoneeseen.
Huomenna katsotaan jatkoa, verinäytteet ainakin kontrolloidaan jossain vaiheessa viikkoa. Peukut pystyyn että arvot olisivat normalisoituneet kokonaan!

Pakko laittaa loppuun tämä kuva upeista piirrustuksista jotka tilasin karvakorvista :) Kirpun kuvaa muokattiin ihan hieman, pieni nuorennusleikkaus silmien yläpuolelle jonne lisättiin vähän väriä harmauden poistamiseksi ;) En malta odottaa että postipoika tuo nää kotiin!Pr. Muistakaa äänestää!

2 kommenttia:

  1. Paranemisia kovasti Kirpulle, toivottavasti on vain ohimenevää oireilua. Onpas todella hienot piirustukset sun tytöistä!
    T. Mia :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia, mummeli voi hyvin ja toivomma kovasti että veriarvot vielä normalisoituisivat kokonaan :)

    VastaaPoista