sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Uimakausi korkattu

Tänään koirat pääsivät pitkästä aikaa Hyvinkäälle koirakylpylään uimaan. Myös kaksi työkaveriani oli mukana joten altaassa polski yhteensä viisi koiraa, Melkoinen meno mutta hyvin kaikki mahtuivat polskimaan :) Hippi oli alkuun taas niin tohkeissaan että juoksi rinkiä altaan ympärillä ennen kun malttoi ottaa aivot käyttöön ja käyttää ramppeja veteen hyppäämiseen. Pandakin ui yllättävän paljon tällä kerralla. Se nyt ei leluja hae mutta menee veteen kun sitä nätisti kehoittaa. Tai sitten se tietää että kannattaa mennä jo kehoituksesta ihan vapaahetoisesti tai muuten tuupataan pyrstöstä veteen. Kirppu sai tänään toimia uimavalvojana, en viitsinyt suotta sitä kastella kokonaan kun ulkona oli niin paljon pakkasta.
Puoli tuntia kului nopeasti, tosin viimeisillä vedoilla alkoi Hipin vauhtikin jo hiipumaan. Nyt täytyisi taas yrittää vähän ahkerammin käydä tuolla Hyvinkäällä. Olisihan Helsinkiinkin avattu se uusi koirakylpylä mutta jos ne altaat on puolta pienempiä niin ei siellä pitkiä pätkiä pysty uimaan. Käydään siis jatkossakin tuolla Hyvinkäällä :)

Olen yrittänyt naksutella Hipille kaikkia hölmöjä juttuja kun taukoilee agilitysta. Olen pari kertaa aikaisemminkin yrittänyt opettaa sitä keräämään tavaroita koriin mutta olen aina luovuttanut kesken koska touhu on tuntunut sen verran epätoivoiselta. Hippi ei ole millään meinannut ymmärtää että koriin ei kiivetä eikä sitä noudeta.
Nyt yritin vähän eri menetelmällä ja yritin saada koriin jonkun aktiivisen tekemisen. Aloitin siis sillä että Hippi koskettaa korin pohjaan nenällä. Alkuun jouduin pitämään koria melko korkealla koska tassut olivat omistajan naksusormea nopeampia ja aina kun naksautin, oli Hippi ehtinyt jo livauttaa vähintään yhden tassun nenän kaveriksi koriin. Lopulta pysytin kuitenkin treenaamaan jopa kosketuksen kestoa ilman että Hippi alkoi tarjoamaan tassujen tunkemista koriin. Tähän sain sitten vihdoinkin yhdistettyä tavaran kantamisen/pitämisen joten Hippi oppikin tempun yllättävän nopeasti! Ei se vielä varma ole, vaatii PALJON yleistämistä mutta alku on lupaavampi kuin aikoihin.
Tässä tämänhetkinen tilanne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti