lauantai 31. joulukuuta 2011

Vuosi pakettiin ja uutta kohti!

Jälleen kerran yksi vuosi lähestulkoon paketissa, nopeasti tämäkin vierähti. Jos miettii kulunutta vuotta, oli ehkä suurin asia Hipin sterilointi. Siinä mielessä jättimäinen päätos koska se sinetöi yhden niin ison haaveen, koskaan ei tullut minun niin toivomaani pikkuHippiä. Kaikista koirista ei ole jalostuskoiraksi ja tämä piti hyväksyä. Toisaalta Hippi on niin ainutlaatuinen koira, sen pentua olisi ehkä liiaksi tullut verrattua äitiinsä. Kynnys seuraavan koiran ottamiseen on iso. Monet ovat kysyneet milloin ottaisin seuraavan koiran. Enkä todellakaan tiedä milloin. Hippi on vasta kuusi, toivon todellakin että sen kanssa olisi vielä monta harrastusvuotta edessä :) Pennun kanssa menee kuitenkin niin paljon aikaa, että se olisi kaikki pois nykyiseltä laumalta. Ja kyllä Pandakin haluaa vielä tehdä juttuja vaikka aktiivinen kisaura onkin lopetettu, ainakin näillä näkymin. Tosin sen kanssa on pieni projekti on olemassa, se ykköstulos sieltä avoimesta :) Se projekti etenee niin hitaasti että voi olla mission impossible mutta katsotaan, katsotaan.

Jos katsoo kisavuottamme Hipin kanssa, oli se hieman epätasainen laadultaan :D Nollia tuli 13, suunnilleen saman verran hyllyjä ja loppukolmannes kaikkea siltä väliltä. Nollavoittoja oli 7, muita palkintopallisijoja 4. Pääsimme tänäkin vuonna Eurpean Open-kisoihin jotka menivät tuloksellisesti aivan penkin alle. Neljä starttia joista neljä hyllyä, edustavaa. Suomen isoissa kisoissa onnistuttiin SM-kisojen joukkueradalla tekemään hyvä nolla, joukkueemme sijoittui viidenneksi ankkurin hyllytettyä. SM-yksilöradalla ihan hyvä suoritus mutta tuomari näytti vitosen pituuden kosketuksesta, hieman yllättävä tuomio mutta no can do.
MM-karsinnoissa Hippi esitti kaksi hienoa, hyllyn aiheuttamaan irtoamista molemmilla lauantain radalla joten sunnuntai vietettiin katsomossa.
Syksyllä Hipillä oli pieni, muutaman päivän ontumissessio. Tämän takia pidettiin parin kuukauden kisatauko varmuuden vuoksi koska mikään tarvetta kisaamiseen ei juuri silloin ollut ja mieluummin vähän liian pitkä tauko kun liian lyhyt.
Loppuvuodesta saimme SM-nollat kasaan mutta yksi karsintanolla jäi taas ensi vuoden to do-listalle.

Tokossa VOIvoteltiin VOI-luokassa. Kaksi hyvää koetta syksyllä joista molemmista 2-tulos. Ekassa kisassa epäonnistui tunnari, toisessa ruutu. Ei se ykkönen nyt niin kaukana ole... Yksi koe käytiin vielä loppuvuodesta jossa nollia tuli enemmän kuin laki sallii. Parkkihalli näytti olevan Hipille kovin eksoottinen kisapaikka.

Koiratanssissa kisattiin muutamia kisoja. Avoimista SM-kisoista pronssia, virallisissa SM-kisoissa vikuroiva koira joka keskittyi enemmän vänkäämiseen kuin tekemiseen. Elokuussa yksi kisa josta avoimen luokan voitto muttei kumaa haukkumisen takia. Syksyllä käytiin esiintymässä koirien vitosella ja Helsinki Internationa horse Showssa.

Panda pääsi alkuvuodesta kisaamaan agilityssa. Tosin itse en päässyt ohjaaman kun olin kipeä. Rajaheimon Anu tekaisikin hyppärillä nollan Pandan kanssa :) Muuten Panda on keskittynyt olemaan kaunis, parit ROP-veteraanit PN-sijoitusten kanssa plakkarissa kesältä. Tämän jälkeen alkoikin taas epämääräinen oireilu laihtumisen, lihaskadon ja karvanlähdön kanssa johon lopulta löytyi syy kapista! Onneksi hoito tehosi nopeasti ja nyt kasvatellaan uutta karvaa.

Kirpun tärkein tehtävä on olla rakastettava mummeli. Ja tämän tehtävän Kirppu täyttää paremmin kuin kukaan muu :) Lenkit kulkee edelleen mukana, omaan tahtiin toki. Syksyllä yllätti olemalla shelttierkkarissa VSP-veteraani. Tai no, ehkä se ylläty oli enemmän muille, minun silmääni Kirppu on maailman kaunein pieni snoopeli :) Mukavaa, että joku muu oli tällä kertaa samaa mieltä ;)

Ensi vuodeksi pitäisi varmaan tehdä tavoitteita. Jotenkin on sellainen olo Hipin kanssa että sen kanssa on koettu niin hienoja hetkiä että olen jo saanut kaiken sen "menestyksen" mitä tarvitsen. En ole kauhean kilpailuhenkinen ihminen, toki tykkään kisata ja kokeilla omia rajoja mutta enemmän itseäni kiehtoo se onnistumisen tunne kun on samalla aaltopituudella koiran kanssa, tuloksesta viis. Meidän tavoite on siis tavoitella näitä sanoja aaltoja, samoja raiteita ja samoja ajatuksia. Lajista riippumatta. Jos ne tuovat tuloksia niin kiva, jos ei niin ainakin olen itse saanut sen mitä haluan.

Hyvää ja parempaa Uutta Vuotta kaikille :)

1 kommentti:

  1. Mä niin tykkään tuosta sun asenteesta suhteessa saavutuksiin!

    Kuten tiedät, jaan niin kovin noi fiilikset sun kanssa liittyen Hipin pennuttomuuteen. :/

    Toivotan teille kaikille kaikkea hyvää tänä vuonna!

    VastaaPoista