maanantai 5. joulukuuta 2011

Nollaa pukkaa vol. 2

Tällä kertaa oikeassa lajissa \o/ Lauantaina oltiin ensin messarissa Heelwork to Music-kisoissa. Hippi kisasi alokasluokassa ekaa kertaa. Olin tehnyt sille helpon ohjelman sillä säännöt kertovat alokasluokassa riittävän 1-2 positiota. No, näin ehkä periaatteessa ;). Käytännössä tuomarit eivät kauheasti esityksestä tykänneet. Nykyään ei myöskään anneta enää kirjallisia arvosteluja joten syy miksi esityksestä ei tykätä jää mahdollisesti hieman auki. Hippi kuitenkin teki ihan kohtuukivaa työtä, muutaman kerran ote herppasi ja mm. lattialla ollutta roskaa piti käydä pari kertaa katsomassa. Silti sen ei pitäis ihan noin rankasti alokasluokassa vaikuttaa imho. Mutta tää lajihan on just tätä.
Eli mikäli HTM:n alokasluokkaan mielii, kannattaa opettaa koira seuraamaan vähän useammassa positiossa kuin siinä yhdessä tai kahdessa, opettaa se seuraamaan vähän joka suuntaan ja kaikissa mahdollisissa askellajeissa. Kannattaa myös unohtaa nämä luokkarajat ja miettiä sitä voittajaluokkaa esitystä kasatessa, arvostelu kun voi olla hyvin lähelle sitä. Eikä ehkä kannata ottaa musiikiksi Marilyn Mansonia, tuomaritädit voi pudota vaikka tuoliltaan ;) Tässä meitin esitys.

Messarista kiiruhdettiin Porvooseen jossa oli aiheena agility. Olin ilmoittanut Hipin kahdelle jälkimmäiselle radalle. Tuomarina oli Saviojan Anne jolla olikin, jälleen kerran, superekivat radat :) Ekalla radalla oli keinu toisena esteenä joten pystyin ottamaan sen astetta napakammin. Eikä Hipillä ollut tällä kertaa aikomustakaan hypätä liian aikaisin. Renkaan jälkeen kääntyi hyvin takaakiertoon vaikka siinä oli puomi edessä tyrkyllä. A:lla jouduin jäämään vähän jälkeen jotta pääsin muurilta työntämään 7-hypylle. Videolta näkyy että Hippi hyppäsi melko korkealta A:lta mutta virhettä ei tullut. Itse en todellakaan nähnyt mitä se siellä teki. Loppurata rallateltiin hyvää rataa kunnes tuli puomi. Ilmesesti en koskaan antantu Hipille alas-käskyä vaan huusin vain menemene millä olen hoputtanut sitä nopeammin 2on2offiin. No menihän se. Ja juoksi puomin. Olin niin hämmästynyt etten osannut edes keskeyttää! No, siinä vaiheessa kun tajusin mitä oli tapahtunut, taisi Hippi olla jo maalissa :D Puomin kontakti on ollut nyt melkein pari vuotta niin varma ettei mulla käynyt edes mielessä tällainen vaihtoehto! Täytyy ryhdistäytyä puomin suhteen vuoden vikoissa kisoissa.
Tällä nollalla sijoituimme toiseksi Javan ja Pihlan jälkeen.

Hyppärin alku oli melkoista vääntämistä, jouduin jopa tekemään pakkovalssin (joista en tykkää) koska en keksinyt parempaakan vaihtoehtoa. Tässä tosin Hippi vähän valui, en vaan osaa niitä kunnolla tehdä. Valahti myös 7-hypyllä, en vaan ehtinyt ajoissa kertomaan käännöksestä. Näisen hässäköiden jälkeen homma helpottui, kepeillä Hippi jäi hyvin tekemään vaikka hidastin vauhtia. Näistähän se on lopettanut pujottelun, onneksi ei nyt. Maalissa oli hyvä fiilis, vihdoinkin se puuttuva nolla plakkarissa :)
Tälläkin radalla sijoituttiin kolmanneksi. Näistä radoista jäi periaatteessa muutenkin tosi hyvä mieli (jos ei sitä puomia mietitä). Pitkästä aikaa meneminen tuntui varmalta ja helpolta :) Ja Hippi jaksoi hienosti pitkän päivän, ei painanut väsymys millään muotoa jaloissa.


Nyt on vihdoinkin SM-nollat kasassa, karsintanollia puuttuu yksi vaikka alkuun hehkuttelin niitäkin olevan tarpeeksi ;)

Pandan kuulumisia sen verran että kuntoutus alkaa tuottamaan tulosta, lihaskato oikeasta lavasta on vähentynyt huomattavasti! Olen kävelyttänyt sitä pienen hiekkakuopan pehmeissä rinteissä, ylös ja alas. Lisäksi lenkit ovat jo ihan normaalia tasoa, saa liikkua niin paljon kun haluaa. Ontumista ei ole havaittavissa enää lainkaan :)

*Niin, unohtui mainita että sunnutain koiratanssikisoihin ei menty. Hipillä oli maha la-iltana vähän löysällä, ilmeisesti kaikista messarissa maistelluista herkuista joita tarjoiltiin siellä sun täällä. Oli jo normaali seuraavana päivänä mutta eipä otettu turhia riskejä että olisi ollut jotain muuta*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti