keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Agirotu ja Hau Open

Tämän vuoden agirotuun olin ilmoittanut vain Hipin joukkuekisaan. Järkeä ajaa Tampereelle yhden epävirallisen startin takia? Ehkäpä :D Joukkueeseemme kuului Karo ja Shokki, Anu ja Riina sekä Maiju ja Java. Nopsakoita koiria joukkue täynnä. Onneksi Anu ja koiruudet olivat myös menossa vain sunnuntaille niin mentiin samalla kyydillä. Onneksi meidän joukkue starttasi vasta puoli yhden maissa niin lähtö tapahtui kohtuulliseen kellonaikaan. Heti aamusta huomasi että tulossa oli todella kuuma päivä! Kaikki häkkituulettimet vaan varastosta mukaan. Onneksi saatiin koirat KKK:laisten telttaan varjoon.

Kilpailevien minien radan tuomaroi Jaana Mero. Rata oli ihan mukava, paljon eestaas sahaamista. Shokki liiteli ensimmäisemä meidän ryhmästä. Hirmu nopea rata jossa yksi harmillinen kielto. Seuraavaksi oli Anu ja Riina. Yksi rima putosi ja putken sijasta Riina nappasi yhden hypyn joten virheitä 15. Kolmantena oli meidän vuoro. Ekan putken jälkeen oli takaakierto jonne Hippi lähti tosi hyvin pelkällä käskyllä. Rata sujui muutenkin hyvin, tosin kepeillä olin lähes varma ettei Hippi pääse rytmiin siitä vauhdista millä sinne kurvasi mutta hyvin taipui oikeaan väliin. Rimatkin pysyivät ylhäällä vaikka pohja ei ollut kummoinen. Meille siis nolla :) Viimeisenä lähti Java ja Maiju. Ensin Javalle lentokeinu ja siitä johtui seuraavan esteen kielto. Muutan todella nopea rata ja tuloksena 10. Joukkueelle virheitä 30 mutta koska agirodun joukkuekisassa virheet muutetaan ajaksi, piti vähän jännittää sijoituksia. Rata oli sen verran haasteellinen että virheitä tuli paljon. Kun tulokset lopulta tulivat, oli meidän joukkue komeasti kakkossijalla! Ajat olivat sen verran nopeita ettei muutamat virheet haitanneet. Tässä Jennan kuvaama video Kiitos kovasti joukkuetovereille, hienosti meni :) Ja Anulle isot kiitokset matkaseurasta!

Tänään päätin lähteä ottamaan hieman puomitreeniä Hau Openin viralliseen starttiin. Tuomarina toimi Anne Savioja. Ja jos sunnuntaina oli kuuma niin nyt oli järkky, hiostava helle! Ei mikään mukava agiliitelykeli. Rata oli onneksi kiva, sellainen sujuva muttei mikään helppo. Hippi oli hirmu hyvin kuulolla, koko radan ajan oli tosi varma olo siitä että koira tekee just niin kuin sanotaan :) Puomi oli lopussa ja sinne mentäessä oli putken pää houkuttimena. Jos joskus nuo putki/puomi-hässäkät hieman levisivät, niin nyt ne taas tuntuvat toimivan todella hyvin! Noita tilapäisiä osattujen asioiden hajoamisia näköjään sattuu ja tapahtuu aina välillä, täytyy vaan jaksaa uskoa että kyllä me ne kuitenkin osataan. Tämän kertainen puomi oli ihan ok, ei tosin ihan sellainen mitä olisi ehkä pitänyt olla. En katsonut Hippiä ollenkaan vaan jätin sen suorittamaan kontaktia itse. Tässä kohtaa tuli vähän oletettua turhaan, luulin että koira olisi lyönyt jo tassut maahan ja vapautin sen. Hippi oli kuitenkin taas siinä puomin reunalla keikkumassa. Ja kun en katsonut perään niin annoin luvan tulla pois. Nooh, Hippi kuitenkin meni lähes alas asti ja odotti kiltisti lupaa lähteä. Tuloksena ihan hyvä nolla jolla voitimme luokan :) Ja koska kyseessä oli myös Hau Openin epävirallinen osakilpailu (viralliseen kisaan sai osallistua luokan jälkeen epävirallisena myös 1- ja 2-luokkien koirakot) voitti Hippi myös sen. Rataa ei harmillisesti ole videolla koska kamerasta loppui virta... Ensi viikolla olisi toiveissa päästä vielä edes yhteen kisaan puomia treenaaman.

Laitetaan loppuun vielä Kirpun kuulumiset :) Mummeli on nyt syönyt Prilium-lääkettä mutta ainakaan ihmeempiä muutoksia koirassa ei ole havaittavissa. Tosin oireet olivatkin niin vähäiset joten eroa ei välttämättä ihmeemmin edes ilmene. Ainakaan yskää ei ole ollut. Jaksamisesta on ehkä hieman vaikea sanoa kun ilmat ovat olleet kovin helteisiä. Kuuma ilma kun taatusti verottaa vähän yhden jos toisenkin voimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti