tiistai 20. heinäkuuta 2010

Karsinnat ohi

Dodii, nyt on tän vuoden karsinnat käyty. Ja saatiin jopa tavoitteet täytettyä :) Päästiin sunnuntaille ja kaikille radoille. Ratoihin oon tosi tyytyväinen, yksikään ei levinnyt totaalisesti käsiin. Hippi oli mahtava koko viikonlopun ja teki taatusti parhaansa. Olosuhteet olivat todella haastavat, aurinko paistoi ja lämpöasteita oli lauantaina yli 30. Ei kiva keli agilitylle mutta minkäs teet. Oli haastavaa lämmitellä koiraa näännyttämättä sitä helteessä. Joka puolella kun porotti aurinko eikä varjoisia lenkkipaikkoja oikein ollut. No, onneksi paikalla oli vesipisteitä jossa pystyi koiraa hyvin kastelemaan.

Eka rata oli kiva agilityrata. Alun mutkat Hippi kääntyi niin pienesti kuin vain ikinä kykenee. Pohja sopii hyvin Hipille, se menee lujaa ja pystyy älytiukkoihin käännöksiin. Tällä radalla meille tuli varsin harvinainen A:n kontaktivirhe! Piti oikein miettiä mahtoiko olla peräti uran ensimmäinen mutta kyllä taisi yksi löytyä ennestään. Vähän jäi harmittamaan, aika olisi ollut pari kymmenystä nopeampi kuin radan voittaneella Kertulla joten pisteitä olisi ollut hyvin jaossa heti ekalta radalta. Mutta jossittelut eivät auta, ite mokasin. Hipillä kun on luomu-A ilman käskyä niin päätin nyt mennä käskyttämään sitä odottamaan, muka varman päälle. Hippi varmasti hämmentyi nanosekunniksi, hidasti ja sitten hyppäsi. Pieni harmistus jäi radan jälkeen sillä olin kovasti panostanut nimenomaan tälle radalle koska hyppärit eivät aina ole ihan meidän juttu. Sijoituksemme tällä radalla oli sopivasti 33 kun 30 parasta pääsi jatkoon.

Tokalle radalle sain kuitenkin hyvän tsempin päälle. Rata oli vaikeampi kuin eka muttei missään nimessä mahdoton. Itseasiassa melko mukavan haasteellinen! Kolmosen jälkeen tein valssin mutta vähän liiaksi koiran tielle (milloinkahan sitä oppisi...) ja Hippi meinasi valua toiselle puolelle. Onneksi kuitenkin palasi urille eikä mennyt renkaan ohi. Kepeille mun oli tarkoitus vähän vetää koska tultiin kovaa avokulmaan ja sen jälkeen piti leikata melko tiukasti takaa. Paskat Hippi mitään vetoja totellut, ampui kepeille kun ohjus eikä millään muotoa välittänyt mun leikkauksesta! Keppien jälkeen tuli multa huolimaton huiskaisu eikä Hippi lähtenyt pussiin. Voivoivoi, millähän sitä kuvittelee että koiruus voisi ymmärtää noita minimaalisia, hätäisiä huitomisia :D Ei Hippikään ihan ajatuksia lue vaikka toki siltä välillä tuntuu. Toinen vitonen tuli okserilta joka oli vauhtisuoran päässä ja siltä käännyttiin tiukasti vasemmalle. Olin päättänyt että annan Hipin lentää yli ja käännän vasta sitten. Siitä huolimatta oli esteellä hidastamassa ja kääntämässä joten ylin rima putosi. Olin jo radan jälkeen lähdössä kotiin sillä olin ihan varma ettei kympillä ole mitään jakoa 30 parhaan joukkoon ja sitä kautta sunnuntaille. Jäähdyttelylenkin jälkeen kuitenkin hämmästyin kun kävin katsomassa tuloksia Hippi oli sijalla 18 eikä koiria ollut enää kovin montaa jäljellä! Ja niin vain hylkyjä oli sadellut siihen malliin että oltiin lopulta sijalla 25 ja jatkossa sunnuntaille! Joskus näinkin päin. Ei siis päästy vielä kotimatkalle ;)

Sunnuntain eka rata oli jälleen mukava agilityrata. Melko alussa oli putkipuomiansa mutta se ei ollut tällä kertaa mikään ongelma, Hippi meni varmasti oikein puomille :) Kepeillä oli tiukka umpikulma ja taas olin ajatellut hieman helpottaa Hipin tehtävää vetämällä linjaa hieman pyöreämmäksi. Jälleen sama juttu, Hippi viis veisasi mun vedoista vaan kaahasi hirmu kyytiä kepeille ja kääntyi ihan älytiukasti oikeaan väliin! Nuo keppikulmat ovat kyllä todella hallussa Hipillä. Keppien jälkeen oli pussi jonka jälkeen hyppy. Mulle tuli pussin kohdalla ihan hirveä tyhjä kohta ja oma vauhti pysähtyi hetkeksi kun jotenkin käsittämättömällä tavalla ajattelin hetken että meidän piti mennä seuraavaksi pituus joka oli siinä pussin vieressä. Tämä oli jo toinen radan unohdus tänä vuonna, pitäisköhän asialle tehdä jotain :D Tästä herpaannuksesta johtui se että en ohjannut Hippi lainkaan hypylle vaan se jäi pyörimään mun eteen ja tästä otettiin kielto. Ja ihan todella tyhmä sellainen. Suoran putken jälkeen oli takaakierto jota Hippi lähti aivan itse suorittamaan! Tältä radalta siis 5.

Neljäs rata oli hyppäri ja sillä mielellä lähdettiin että jos niitä nollia meinaa tehdä niin nyt olis vähän niinkuin pakko ;) Finaaliradalle kun pääsi vain ne keillä oli pisteitä kerättynä. Ja nyt onneksi osui tuuriakin kohdalle ja saatiin tehtyä se puhdas rata :) Sarjaesteen B-osalla Hippi kääntyi väärään suuntaan ja jouduin sitä kalastelemaan jottei ohittanut seuraavaa estettä. Tämän takia loppu hieman tökki mutta tyylipisteitä ei jaeta. Söhläilyistä huolimatta aika oli hyvä ja oltiin lopulta viidensiä. Pisteitä saatiin 28 ja näin ollen päästiin finaaliradalle.

Viides ja viimeinen rata päättyi meidän osalta melko nopeasti. Hippi ei lukenut huonoa ohjausta hypylle vaan kiersi sen ja hyppäsi väärinpäin. Tulokseksi siis hyl. Oli onneksi viikonlopun ainoa hylky joten saatiin kuitenkin tulos aikaiseksi :) Hippi oli lopulta sijalla 20 sunnuntain hyppärin pisteillä. Todella tyytyväinen täytyy olla viikonlopun ratoihin ja tietysti hieman jossiteltavaakin jäi. Jos vaan olisi ohjannut ne muutamat kohdat paremmin niin kuka tietää mihin olisi rahkeet riittäneet :) Toisaalta oli kiva nähdä että meidän ajat riittää tällaisissa kisoissa ihan kärkeen. Nyt treenataan tuleva vuosi huolellisesti, etenkin ohjaaja, ja katsotaa ennsi vuonna uudelleen. Silloin ainakin tiedetään mihin parhaimmmillaan pystytään :) Tässä video karsintaliitelyistä.

Hitsiläinen, torstaina on lähtö Tsekkeihin ja European Openiin! Kääk, jännittää nyt jo ihan järkyttävästi :D Mä oon ylipäätään matkustanut niin vähän, pisin reissu taitaa olla Norjaan.... Toivottavasti kaikki menee hyvin, lentokone pysyy ilmassa tarvittavan ajan ja sitä rataa. Onneks Hippi on helppo ja vaivaton matkakumppani. Kirppu ja Panda menee mun veljelle hoitoon, sekin jännittää. Mä oon vähän huono jättämään koiria yhtään minnekään hoitoon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti