perjantai 9. heinäkuuta 2010

Mattotreenit Hyvinkäällä

Kesän ainoat ohjatut treenit vedettiin tänään Hyvinkäällä. Oinosen Sini meidän seurasta oli kehitellyt haastavan radan jonne oli tumpattu kaikki mahdolliset esteet, pöytää myöten ;)Rata oli suunnilleen tällainen


(Latasin tuon Clean Runin course designer-ohjelman joten tämä piirros on omaan muistiin perustuva eikä välttämättä ole ihan presiis mutta ainakin antaa vähän suuntaa...)
Alun otin vastaan kakkosesteen takaa niin että merkkasin Hipille reitin ja lähdin jo itse liikkumaan kohti kolmosta. Hippi lukee tosi hyvin nuo merkkaukset eikä hyppää estettä väärinpäin vaikka itse olen jo kovasti menossa etiäpäin. Kepeiltä sain Hipin pienellä vedolla ohi puomin pään. Nyt nuo vedotkin ovat alkaneet toimimaan hyvin ja voin melko luottavaisin mielin niitä tehdä. Jossain vaiheessa etenkään putken ohi-vedot eivät tuntuneet toimivat millään mutta nyt ne on saatu vihdoinkin kuosiin. Ekalla kerralla juoksin kovaa puomin ohi ja annoin vain yhden alas-käskyn. Kokeilin toimiiko tuollainen lähes varmistelematon versio. Ei toiminut vaan Hippi juoksi läpi. Tästä olin periaatteessa hyvin iloinen koska pääsin sanomaan asiasta ja kannoin Hipin radalta jäähylle :) Nyt sain sen treeneissäkin kisamoodiin ja huomautettua miten puomi suoritetaan vaikka multa ei apua oikeaan suoritukseen tulisikaan :) Kisoissahan olen melko voimakkaasti käskyttänyt alasmenoa mutta jatkossa haluaisin pärjätä yhdellä käskyllä joka olisi lähinnä kehoitus suorittaa este oikein. Tuossa menee varmasti aikaa ennen kun siihen päästään.

Toisella kierroksella alku meni taas hyvin ja puomi oli erittäin hyvä :) Hippi oli selvästi jäähyn aikana taas hieman miettinyt asioita. Tein puomin taas samalla tavalla, juoksin ohi pysähtymättä ja Hippi meni kovaa alas asti. Siinä odotti vapautusta kiltisti! Muurin takaakierron oikealta puolelta vaika vasemmalta Hippi tekisi sen paljon itsenäisemmin. Siellä vaan sattui olemaan putki melko tyrkyllä. A:lle meni hyvin vaikka linja sinne ei ollutkaan suora. Nyt voi taas luottaa noihin kontakti/putki-ansoihin kunhan vaan muistaa kimittää korkealta KIIPEEE :D Sen Hippi selvästi kuuntelee erittäin tarkasti. A:n jälkeen jäin 9-hypyn taakse ottamaan vastaan ja ajattelin hoputtaa Hippiä suorittamaan A:n loppuun asti mene-käskyllä ja koirahan teki työtä käskettyä. Meni vielä edessä olevan hypynkin kun kerran hoputettiin eteenpäin ;) Otettiin kohta uusiksi muurilta ja nyt kääntyi paremmin. 10-putkeen irtosi älyhyvin vaikka matka sinne oli hieman ylipitkä. Ennen pituutta en ehtinyt mitenkään tehdä persjättöä joten päädyin leikkaamaan renkaalla. Tämä vaan ei meinannut millään onnistua. Jostain syystä Hippi ei lukenut leikkausta ollenkaan vaan rallatteli monta kertaa suoraan eteenpäin. Muutaman toiston jälkeen saatiin leikkaus vihdoinkin onnistumaan. Okserin jälkeen otin taas vedolla putkeen ja toimi jälleen :) Tästä oon nyt tositosi iloinen! 15-putkeen oli taas melko pitkä vienti mutta Hippi irtosi sinnekin kaukaa ohittaen A-esteen ongelmitta :) Kepit olivat kovin lähellä seinää ja aloitus tökki muutaman kerran kun juoksin itse aitojen vasemmalta puolelta ja ennakoin hieman liikaa oikealle lähtemistä. Pöytä oli yllättävän hyvä, ottaen huomioon ettei sitä treenata käytännössä ikinä. Pieni sihinä ennen pöytää ja Hippi pysähtyi kuin seinään pöydän päällä :)

Ekan kierroksen jälkeen menin hetkeksi kävelemään Hipin kanssa sillä tarkoituksena oli vielä tehdä sama rata toistamiseen. Toisella kierroksella pääsimme lähes virheittä radan läpi, okseri tippui jostain syystä. Ehkä ennakoin hieman liikaa vetoa. Puomi oli jälleen nopea ja varma :) Karsinnoissa joudun ehkä vapauttamaan Hipin puomilta hieman ennen aikojaan jos se siellä himmailee sitä viimeistä askelta. Hipin vauhti ei kuitenkaan riitä siihen että seisotan sitä puomilla useita sekunteja.

Panda-parka on tällä hetkellä pönttöpäänä kun hau openissa huomasin että se oli nuollut hännän päältä pienen alueen ihan vereslihalle :/ Otin se torstaina töihin ja bakteeritulehdushan siinä. Hoitona antibioottivoide ja nuolemisen esto. Siinä on mahdollisesti ollut joku öttiäisen pisto tms jota Panda on sitten alkanut hoitamaan. Toivottavasti paranee nopeasti. Alueelta piti ajaa karvat pois joten ennestään lyhyessä karvassa on nyt aivan klani alue pepun päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti