sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Juhannuskisat

Tänä vuonna oltiin neljättä kertaa Piikkiössä TSAUn järjestämissä Juhannuskisoissa. Mikäs voisikaan ola parempi tapa viettää Juhannusta kuin kisaaminen hyvässä seurassa! Puhumattakaan illanvietosta kisojen jälkeen :D Jälleen kerran jättekiva jussi, kiitos kaikille mukana olleille :)

Perjantaina satoi jonnin verran joten nurmikenttä oli hieman liukas. Ekalla radalla, joka oli Saviojan Annen hyppäri, sain Hipin heti vitosesteen ohi, en tainnut oikein ohjata. Seiska vietiin takaakiertona ja siinä kohdin petti meikäläisen kengistä pito ja putosin polvilleni. Sen jälkeen loppurata olikin hissuttelua omalta osaltani. Hylky saatiin kepeiltä, Hippi juoksi kakkosväliin vaikka kepeille mentiin ihan suoraan. Keppivirheitä tosin tuli ihmeen paljon noin yleisesti ottaenkin, pohja näytti vaikuttavan koirienkin menoon. Tämän jälkeen Hippi otti tarvittavan määrän kieltoja kepeiltä koska ei osannut lainkaan hakea keppejä vaan meni kakkosväliin kerta toisensa jälkeen ;) Vihdoin oikea väli löytyi ja päästiin pois radalta. Toinen rata oli Leena Rantamäki-Lahtisen agilityrata joka oli hieman öööööh, helppo :D Vähän niinkuin K.nummella jossa mentiin eestaas suoria linjoja. Radan "vaikein" kohta oli alku kepeille, sen jälkeen pystyikin vaan juoksemaan radan päästä toiseen. Alkua toki joutui hieman miettimään, päätin tehdä valssin kolmosen jälkeen mutta siinä oli riskinä että ohjaisi koiran nelosen ohi. Hippi kuitenkin kulki niin lähellä ettei ongelmaa ollut. Onneksi Hippi irtoaa suht hyvin joten sen pystyi hyvin lähettämään putkeen ja itse pääsi jo pinkomaan karkuun minkä ehti :D A-este on toinen missä Hippi ei apua tarvitse joten ne helpottaa tosi paljon kun koiran voi jättää suorittamaan estettä ja itse pääsee vähän edelle. Puomi oli hieman hätäinen. En vaatinut näköjään tassuja maahan vaan vapautin sen aavistuksen ennen. Onneksi Hippi kuitenkin odotti tule-käskyä mutta selvästi pitää taas pitää ITSELLE pieni palaeri miten sitä puomilla toimitaan. Hipin aika riitti radalla voittoon, saatiin jopa parin sekunnin kaula toiseksi tulleeseen vaikka koirakoita oli 58 luokassa :) Tosin tässä näkee myös sen miten aika olisi jälleen kerran riittänyt voittoonkin vaikka sen puomin olisi tehnyt paremmin. Siispä satikutia ohjaajalle.

Lauantaille olin ilmoittautunut vain yhdelle radalle, ajatuksena päästä aikaisemmin kotimatkalle. Muuten ihan hyvä idea mutta olin sitten ilmoittautunut sille radalle joka alkoi myöhemmin :D Tämä oli Rantamäki-Lahtisen suunnittelema rata mutta sen tuomaroi Vuorisen Markku. Tykkäsin radasta, koira sai mennä mutta välillä piti vähän ohjata. Keinun suoritus oli sellainen mistä en tykkää, Hippi juoksi suoraan päähän ja seisoi siinä suorin jaloin. Mahtaa tärähdys tuntua ilkeältä :/ Kepeille Hippi meni hienosti ja sen pystyi jättämään hyvin pujottelemaan. Hyppyjen jälkeisella putkella Hippi teki sitten varsin omalaatuisen ratkaisun ja ryntäsi väärään päähän vaikka oli jo kovaa vauhtia menossa oikein! En sitten tiedä, miten koiruus yhtäkkiä päätti muuttaa suuntaansa radikaalisti mutta sinne se kuitenkin livahti. Nooh, nuita nyt sattuu, joillekin harvemmin ja meille useammin :D Puomi oli toiseksi viimeinen este ja annoin Hipin juosta itse alas, ainoastaan yhdellä kehoituksella. Ja juoksikin läpi, tosin pysähtyi hyvin nopeasti sen jälkeen tajutessaan että eihän sen noin pitänyt mennä. Ihmettelin hetken ääneen Hipille että mitä ihmettä tuli tehtyä jonka jälkee seurautin radalta. Tavoitteena olisi saada puomin kontakti sellaiseksi ettei mun tarttis rääkyä sitä käskyä kitarisat vilkkuen vaan ennemminkin se olisi vain vihje tehdä niin miten asia osataan. Katsotaan, päättyykö tämä projekti ikinä ;D Tässä videot näistä kisoista.

Huomenna on mummelin sydänultra, jännää. Tietty olisi voinut kuunteluttaa koiruuden sydämen ensin töissä mutta jotenkin se vain jäi. Toisaalta meillä ei ole töissä isoa röntgeniä, ainoastaan hammasrtg joten anyway Kirppu olisi pitänyt jatkotutkia muualla. Tietysti pitää toivoa ettei mitään ihmeellistä löytyisi mutta onhan Kirpulla kuitenkin jo vähän tuota ikää ja erinäisiin kremppoihin täytyy vain varautua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti