keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Mitähän seuraavaksi... Oikeesti?

Eilen, ennen töihin lähtöä, katselin että Panda syö ehkä aavistuksen omituisesti. Normisti imaisee ateriansa nanosekunnissa naamariin, nyt piti pieniä "nielaisutaukoja". Ajattelin kurkata sen suuhun josko siellä olisi ollut jotain mikä selittäisi aavistuksen hitaamman syömisen. Ja olihan siellä... Vasemman puolen P4:ssa sivusuunnassa kunnon murtuma! Kärjestä oli myös pala pois ja pulpa esillä :( Vamma näytti tosi tuoreelta, en vain todellakaan voi keksiä mistä tuo murtuma olisi johtunut! Soitin äkkiä töihin ja kerroin ottavani Pandan mukaan. Huoh, kaksi viikkoa töitä takana Suomen ainoassa eläinten hampaisiin erikoistuneella klinikalla ja heti oma koira potilaana... Jotenkin todella omituinen yhteensattuma sillä tämä oli ensimmäinen kerta, sen 14 vuoden aikana mitä mulla koiria on, kun mitään isompaa ongelmaa on hampaiden kanssa! Toisaalta onni onnettomuudessa, ammattitaito hammasongelmissa on huippuluokkaa ja välineet sen mukaiset.

Eläinlääkäri katsoi hampaan ja totesi murtuman olevan todellakin hyvin tuore mutta koska murtumalinja meni ikenen alle, olisi ainoa hoitovaihtoehto hampaan poisto. Tänään onneksi sattui olemaan vapaa aika joten Panda saatiin heti operoitavaksi. Töissä työkaverit kyselivät että onko Pandalta poistettu hammaskivet lähiaikoina kun suu oli niin hyvässä kunnossa. No, eihän siltä ole poistettu ikinä :) Itse olen kynnellä rapsinut sen mitä on kulmureihin tullut mutta muuten neiti syö niin paljon luita etc. että hampaat ovat kuin nuorella koiralla vaikka ikää on jo 8,5 vuotta! Leikkaava eläinlääkärikin sanoi että harvoin näkee tämän ikäistä shelttiä millä suu on noinkin hyvässä kunnossa! Poislukien tietysti se murtunut poskihammas... Operaatio itsessään sujui hyvin ja nyt on kotona väsynyt pieni reppana. Vaikka Panda sai hyvät kipulääkkeet, on sillä varmasti jotain tuntemuksia ison operaation jäljiltä. Kaksi viikkoa eteenpäin Panda saa syödä pehmeää ruokaa. Valitettavasti tämä tarkoittaa myös muiden osalta ettei esim luita ole nyt lattialla. Niitä kun ei Panda saa pureskella ettei haava aukea. Nyt vain täytyy pitää peukut pystyssä että kaikki menee hyvin paranemisen suhteen!

Laskeskelin juuri Pandan ell-kuluja syksyltä kun mietin mahtaako tämä operaatio mennä vakuutukseen. Ja tiukille menee, Pandan 900 euron vakuutuskatto tulee nyt täyteen ja jopa hieman ylittyy. Kaikki tämä siis puolen vuoden sisällä... Viime elokuun jälkeen yli 900e eläinlääkäriin! Se on jotain niin järkkyä ettei tosikaan. Luojalle kiitos tuosta vakuutuksesta!

1 kommentti:

  1. Pikaista paranemista Pandalle! Meijän Minniltä poistettiin sama hammas viime keväänä, kun myös lohkesi. Paranemin sujui todella hyvin, Minnillä kuitenkin ikääkin oli tuolloin 11,5v.

    VastaaPoista