sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Pitkästä aikaa treenaamassa sekä Pandan kuulumisia

Alkuun tärkeimmät. Panda voi hyvin :) Haava on parantunut hienosti ja koiruuskin on oma itsensä! Onneksi nuo suun haavat paranevat nopeasti. Nyt vaan täytyy pitää peukut pystyssä että paraneminen myös jatkuu eikä mitään takapakkeja tule!

Torstaina sain mahdollisuuden mennä treenaamaan sporttikoirahallille. Vaikka ajankohta oli hieman myöhäinen, 22.00->, kuulosti treenit lämpimässä niin houkuttelevalta että pakko oli lähteä! Hippihän on viimeksi ollut esteillä Ruotsissa joten on taukoillut kolmisen viikkoa agilitysta. Pääpaino treeneissä oli, jälleen kerran, puomin kontaktissa ;) Minulle on nyt valjennut että Hippi ei todellakaan kuuntele vapautuskäskyä kisoissa vaan lähtee liikkeelle meikäläisen liikkeestä... Jotkut hoksaavat tällaiset asiat nopeasti, mulle tämä on auennut vasta nyt :D No, nyt ainakin tietää mitä treenata. Tein treeniä missä juostiin alas, pysähdyin pikaisesti ja lähdin uudestaan liikkeelle käskyttäen samalla Hippiä jäämään puomille. Mitä vielä, sehän lähti useamman kerran perään! Sain sen siis tällä treenillä jopa tekemään niitä huonoja puomeja mitä se ei ennen ole treeneissä tehnyt! Eli pääsin korjaamaan asiaa! Lopuksi Hippi pysyi kontaktilla vaikka tein monta valelähtöä ja pääsin palkkaamaan sen ruhtinaallisesti :) Hyvähyvä!

Treenasin myös tokoa, edelleen niitä vasemmalle käännöksiä ja kaukojen tekniikkaa. Istu-seiso vaihdossa olen nyt ollut tarkkana ettei etujalat saa liikahtaa ollenkaan vaan pepun pitää nousta. Tämä on ollut hieman hankalaa Hipin kaltaiselle teputtajalle jonka pitää vähän tepastella etujaloillaan silloinkin kun seisoo aloillaan. Tämä on ilmeisesti äiteeltään perittyä ;D Tehtiin myös muutama toisto tunnaria. Tällä hetkellä treenaamme systeemillä jossa itse vein ensin hajustetun kapulan maahan, Vuokko kasasi muut kapulat ympärille silloin kun Hippi ei sitä huomannut. Seuraavaksi pistin Hipin etsimään namia maasta ja avaamaan siten nenän tunnaria varten. Kun Hippi oli "etsimismoodissa", kävelimme kohti kapuloita. Kun Hippi huomasi kapulat, alkoi se heti haistelemaan rauhassa niitä ja nosti omansa! Tässä kehuin hieman liian innokkaasti ja Hippi pudotti kapulan mutta se oli sivuseikka. Toinen toisto perään jossa oma kapula oli kapulakasassa eturivissä. Nyt Hippi meni huonosti kapuloiden yli ennen kuin alkoi haistelemaan kunnolla, hätääntyi kun ei löytänyt omaa ja alkoi nostelemaan vääriä... Pieni tauko tähän väliin ja kolmas toisto. Pistin Hipin taas etsimään ensin namia ja sitten kohti kapuloita. Nyt haisteli ne ajatuksella läi ja toi taas omansa :) Ja kaikki tämä agilityesteiden keskellä jossa vire on tavallista korkeampi! Tällä mennään nyt niin kauan kunnes näyttää siltä että punainen lanka alkaa löytymään!
Vuokolle kiitos treeniseurasta ja avusta!


Tänään oltiin piiitkästä aikaa omissa treeneissä. Satu oli tehnyt suht haastavan radan jossa oli paljon meille hankalia vinossa olevia hyppyjä. Ne nyt sattuu olemaan hankalia koska niille koiraa pitäisi oikeasti ohjata ;) Anyway, homma toimi tänään hienosti! Ei päästy juosta jolkottamaan yhdenkään hypyn ohi vaan kaikki suoritettiin oikeassa järjestyksessä! Kisoissa meille tulee luvattoman paljon esteiden ohituksia jos ne ovat vähänkään poissa linjalta. Pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja oikeasti treenata nuo(kin) kuntoon! Radalla oli myös puomi ja sain valelähdöllä Hipin taas juoksemaan puomin! Tämä on todella harvinaista että Hippi tekee treeneissä virheen mutta se kielii vaan siitä että oon kuitenkin treenannut liian kaavamaisesti!! Näköjään tuo oma liike on nyt sellainen millä pitää Hippiä "kiusata" ja vahvistaa sitä että sieltä tullaan vain käskystä mukaan! Treeneistä jäi taasen hyvä mieli, jospa sitä jotain kisoja taas katselisi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti