sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Viikko Ruotsin reissusta

Göteborgin kisat olivat ja menivät. Tavoitteena oli että menisi paremmin kuin edellisellä kerralla Pandan kanssa jolloin hyllytettiin viis rataa. No periaatteessa tavoite siis täyttyi kun hyllytimme vain kolme rataa ja yhdellä saimme peräti tuloksen, sekin 10. Voinko siis olla tyytyväinen reissun antiin? Valehtelisin jos väittäisin että näin on :D Siis oikeesti, oltais me osattu niitä nolliakin tehdä mutta kun ei niin ei.

Matka meni muuten hyvin. Lennot olivat ihan tarpeeksi kauheita muttei onneksi niin järkkyjä mitä pelkäsin :D Hippi oli ensimmäistä kertaa lentokoneessa ja samalla tuli harjoiteltua nousut ja laskut nelinkertaisesti sillä molempiin suuntiin oli yksi vaihto. Onneksi Hippi oli lunki matkustaja, nukkui rauhallisesti kassissaan. Etukäteen vaihdot jännittivät, päästäänkö edes oikeaan koneeseen... Etenkin kun matkassa oli kaksi varsinaista lentomatkailun experttiä vieraassa maassa :D Näillä reissuilla Karon kanssa on ennenkin ollut kaikenmaailman mutkia matkassa joten mihin tahansa oli syytä varautua ;D Ennakkoepäilyistä huolimatta oikeat lennot löytyivät ja matkalaukutkin kulkivat mukana Göteborgiin asti. Hotelli, jossa asuimme, oli todella hieno. Sieltä oli noin vartin matka kisapaikalle joten se oli sijainniltaan erinomainen.

Lauantaina minit aloittivat heti kahdeksalta hyppyradalla. Rata ei ollut mikään mahdoton, paljon takaavientejä ja paikkoja jossa oli melkeinpä pakko leikata takaa. Siitä huolimatta onnistuimme hyllyttämään radan. Olin aivan varma että Hippi oli jo lukinnut kepit jolloin hieman liian aikaisin muutin omaa linjaani leikatakseni keppien takana. Tästä Hippi muuttikin oman suunnan ja sinkaisi putkeen joka oikeasti ei ollut niin tyrkyllä. Muuten rata meni hyvin mutta sillähän ei niin merkitystä ole. Toinen rata oli agilityrata jossa oli hauska putkikuvio lopussa, putkesta putkeen ja vielä kerran putkeen. Alussa jouduimme odottamaan suoritusvuoroamme kaaauan kun tuomari päättikin korjata yhden putken teippauksia. Olin tietysti jo mennyt lähtöön ja siinä sitten odottelimme pitkältä tuntuvan ajan.
Alku meni ihan ok. Kepeille vienti oli hieman tönkkö. Pakkovalssit eivät ole mun alaa mutta jatkon kannalta oli todella suotavaa päästä keppien toiselle puolelle. Tämän jälkeen oli keinu joka olikin todela raskas ja hidas. Hippi hyppäsi keinulta samalla kun se pamahti maahan, tästä 5. Videolta ei valitettavasti näe tilannetta, hallit tolppa on juuri edessä. Silti se ei mikään hirmu selvä virhe ollut mutta tuomarihan sen parhaiten tietää... Puomilla olin itse tosi epävarma enkä uskaltanut juosta kunnolla koiran mukana. Tästä syystä myös suunnittelemani valssi puomin loppuun jäi tekemättä ja yritin vetää ja vipata koiran tokavikalle esteelle. Tässä Hippi pyörähti josta napsahti toinen 5. Meillä ei ollut edes tuuria mukana näiden virheiden kanssa... Varsinkin noita keinuja meni paljon tuomareiden sormien läpi.

Sunnuntaina maksit aloittivat joten saimme nukkua hieman pidempään :) Ensimmäinen rata oli agilityrata. Ei mikään mahdoton tämäkään. Keinulla pysäytin nyt ihan kunnolla, tuo hidas keinu oli selvästi hieman hankalampi kun on treenannut kevyemmillä. Puomin ei ollut huono muttei hyväkään. Puomin alla olevaan putkeen ei Hippi sitten irronnutkaan. Lähti omaan liikkeeseen mukaan. Olisi pitänyt vähän muuttaa omaa linjaa että olisin liikkunut hieman pidempään putken suuntaisesti... Kepeillemeno näytti hankalalta, ainakin kun maksien suorituksia oli katsellut. Yllättävän moni koira ei hidastanut vaan posautti suoraan toiseen tai kolmanteen väliin. Hippi onneksi kaahasi suoraan oikeaan väliin, jotain tulosta on treenikin tuottanut ;) A:n jälkeen esteitä olisi kuulunut suorittaa huomattavasti enemmän mitä videolta näkyy joten ohjaus oli valitettavan puutteellista tuossa vaiheessa. Viimeinen rata oli hyppyrata joka oli kyllä viikonlopun haastavin rata! Näytti ettei tuota rataa saanut oikein mitenkään päin sujuvasti ohjattua, valsseja oli vain pakko törkätä erinäisiin paikkoihin. Siitä huolimatta radalle lähdettiin asenteella että nyt se nolla tehdään. Mitä vielä, Hippi juoksi toisen esteen ohi ja siitä suoraan kolmoselle :D Sen jälkeenkin Hippi juoksi esteiden ohi, ehkä silläkin väsymys painoi jo jaloissa.
Täältä löytyvät kaikki viikonlopun radat vaikkei niitä kauhean mielellään enää mieti.
Karo ja Shokki onneksi tekivät kaksi nollaa, hyppäriltä vielä hyppyserti, joten onneksi edes joku näytti että kyllä Suomessa jotain osataan. Muutakin kuin tehdä niitä hylkyjä. Suurkiitos Karolle ja Shokille loistavasta matkaseurasta!!

Meillä on kyllä tällä hetkellä tatsi totaalisesti hukassa. Syksyn hyvät radat ovat selvästi historiaa, nyt ei näytä onnistuvan helpotkaan radat! Tällä hetkellä ei tee mieli kisata yhtään mutta toisaalta kisapuomeja olisi pakko mennä tekemään. Täytyisi katsoa joitain lähikisoja tai epiksiä. Kauhean pitkälle ei viitsisi ajaa kantamaan koiraa radalta.

Viime maanantaina aloitin uudessa työpaikassa, Veikkolassa eläinlääkäriasema Anidentissa. Tämän takia on päivityksetkin retuperällä, nyt ymmärrän varsin hyvin koiria jotka ovat väsyneitä uusien asioiden opettelusta ;) Koiraparatkin ovat päässeet vain lenkeille, mitään en ole ehtinyt/jaksanut tehdä. Uusien asioiden opettelu selvästi imee mehut. Kirpunkin piti päästä Lahteen tänään näytelmiin mutta jätettiin väliin. Katsotaan jos päästäisiin viikon päästä Turun KV:hen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti