maanantai 17. elokuuta 2009

Rankka mutta upea Oulun kisareissu takana

Huh heijakkaa, 1500km takana. Rankka viikonloppureissu mutta niin kannattava :) Lähdettiin perjantaina Karon kanssa Ouluun missä kisattiin shelttimestaruudet tokossa ja agilityssa. Mukaan lähti molempien kaikki koirat joten autossa matkusti sulassa sovussa seitsemän karvakorvaa. Ihanaa kun tulevat niin loistavasti toimeen keskenään :) Ensimmäinen etappi oli Jyväskylässä Karon vanhempien luona jossa vietettiin pieni lepo- ja tankkaustauko. Siitä jatkettiin matkaa Pihtiputaalle jossa yövyimme. Aikaisin lauantaiaamuna lähdimme jatkamaan matkaa. Hipin tokokoe alkoi kymmeneltä joten paikalla oli oltava hyvissä ajoin. Kisat pidettiin Oulun koirakerhon haukkukeitaalla, hieno paikka ja upeat maastot! Koe meni Hipin osalta hienosti! Tuomarina toimi Olavi Pajala joka oli tiukka mutta reilu. Paikallamakuusta saimme ysin, Hippi tarvitsi jostain syystä lopussa toisen käskyn noustakseen ylös. Ei vissiin kuullut ekaa käskyä koska nousi salamana toisesta. Seuraamisesta myös 9, ajoittain hieman edisti mutta muuten ihan kivaa seuraamista. Tuomari kehui Hipin intoa ja täsmällisyyttä mutta rokotti hieman tuosta edistämisestä. Maahanmeno oli hyvä, siitä 10. Luoksetulo oli meidän ongelmiin nähden hyvä :D Hieman valui mutta pysähtyi kyllä! Siitä 8. Seisomisessa oli todella yllättävää se että Hippi kääntyi ympäri kun kävelin sen taakse! Ennen kyseistä liikettä alkoi sataa joten ehkä koira oli hieman ymmällään. Arvosanaksi 7. Noudossa luovutti kapulan ihan hitusen vinoon -> 9,5. Kaukokäskyissä ei ongelmia, 10. Hypystä 9, haisteli sekunnin estettä ennen istahtamista. Kokonaisvaikutuksesta saimme kympin :) Tämä ilahdutti tietysti kovasti sillä tuomari piti Hipin työskentelymotivaatiosta! Pisteitä saimme kasaan 180, lisäksi kp, TK2 ja luokkavoitto koska muita ykköstuloksia ei tullut :) Tämän jälkeen jäin jännäämään rotumestaruutta joka ratkeaisi alokasluokan shelttien suoritusten jälkeen. Loppujen lopuksi kävi niin että Hippi teki ainoana shelttinä ykköstuloksen ja täten neidistä leivottiin tokomestari vuosimallia 2009! Hiphei!!

Lauantaina oli myös kaksi agilitystarttia mutta olin ilmoittanut Hipin vain jälkimmäiseen. Ihan kaikkeen ei tarvitse osallistua ;) Karo ja Shokki voittivat A-kisan hienolla radalla! B-kisan tuomari oli Eeva-Liisa Pohjanen jolla olikin kiva mutta sopivan haasteellinen rata suunniteltuna. Rata menikin ihan näpsäkästi, lopussa pientä sählinkiä mutta tuloksena nolla :) Tällä sijoituimme toiseksi, muutaman kymmenyksen voittajalle hävinneenä! Shokille harmittava kielto joten 5 tulokseksi.
Mainita täytyy myös Karon Slaagi-borderi joka teki kakkosissa hienon nollavoiton :) Hieno Slaa!

Sunnuntaina vuorossa oli kaksi starttia ja shelttien rotumestaruus jolle karsittiin osallistujat agilityradan perusteella. Ensin oli kuitenkin C-kisa, hyppäri, jonka tuomaroi Sari Mikkilä. Ja jälleen tosi kiva rata missä piti koko ajan ohjata mutta silti rata rullasi sujuvasti eteenpäin. Hippi oli hienosti kuulolla ja jälleen puhdas rata tuloksena! Taas sijoituimme toiseksi mutta voittaja oli maajoukkuekarsintojen voittaja, Kerttu-sheltti, joten ei todellakaan huonolle hävitty! Koska Kertulla on hyppyvalioon tarvittavat voitot kasassa, sai Hippiäinen ensimmäisen hyppysertinsä :) D-kisa oli myös Sari Mikkilän käsialaa, jälleen tosi sujuva ja mentävä rata kunhan muisti ohjata huolella! Hippi päätti todellakin yllättää ja tekaisi kolmannen nollansa :O Samalla saimme tuplanollan ensi vuoden karsintoihin :) Sisarukset Shokki ja Kerttu tekivät kärjessä myös nollat, täsmälleen samalla ajalla mutta Kerttu sai pitää voiton sillä Karo päätti säästää Shokkia vielä finaaliradalle. Hippi oli kolmas, vajaan puoli sekuntia perässä.

Finaalirata, jonka arvosteli edelleen Sari, oli helpohko hyppäri. Lisähaastetta toi sade joka alkoi sopivasti ennen finaalia. Minessä oli kova taso ja koirakko toisensa perään takoi hienoja nollia. Hippi lähti toiseksi viimeisenä radalle ja joskus radat vaan sopii meille sillä jälleen puhdas rata. Aikaa en kuullut joten lähdin jäähdyttelemään koiraa. Kohta meitä kuitenkin huudeltiin takaisin radalle koska Hipillä oli sama aika kuin Yliruokosen Jukan Macylla oli sama aika kolmannella sijalla. Siitä suoraan uudestaan radalle. Tällä kertaa piti vetää riskillä ja saimmekin puhtaan radan paremmalla ajalla mitä ensimmäisellä kierroksella! Macy teki muutaman kymmenyksen nopeamman ajan mutta suoritti yhden putken väärin päin joten Hipille pronssia shelttimestaruudessa heti Pepin (Taika Doo´d Carpe Diem ja Kirsi Arhippainen) ja Kertun (Paimenneidon Ladybird ja Karoliina Pellika) jälkeen :) Neljänneksi Macy (Paimenneidon Magic Madonna) ja Shokki oli viides!

Reissu meni siis paremmin kuin osasin ikinä odottaa. Ajattelin että jos nyt jotain tulosta pystyisi tekemään ettei ihan turhaan Ouluun asti ajelisi ;) Hippi oli niin ihana, taitava, reipas ja osaava koko viikonlopun ettei tosikaan. Tällaista tulosvarmuutta meillä ei ole ikinä enne ollut ja toivon että jatkossakin saataisiin samanlaisia onnistumisia.

Kello oli jo yhdeksän illalla kun pääsimme lähtemään kotimatkalle. Päätimme ajaa suoraan Jyväskylään Karon vanhempien luokse. Vettä satoi ja oli pimeää joten ajomatka ei ollut mikään nautinto. Tienreunuksia piti päivystää hirvien varalta, onneksi sarvipäitä ei näkynyt. Yksi hassu juttu kävi kotimatkalla. Pysähdyttiin nelostien varrelle yhdelle huoltsikalle syömään pikaisesti. Poislähtiessä käännyttiin samalle tielle kun ei siellä muitakaan teitä näkynyt. Yhtäkkiä kuitenkin huomasimme olevamme Iisalmeen vievällä tiellä! Oli pakko laittaa navi päälle ja se ohjasi meidät takaisin 4-tielle ihme mutkien kautta mutten todellakaan ymmärrä miten ikinä jouduttiin pois siltä!! Joku aikajatkumo ihan selvästi. Kolmen aikaan yöllä pääsimme vihdoinkin perille J.kylään ja nukkumaan!

Vaikka reissu oli pitkä ja melkoisen rankka, ei voi todellakaan sanoa etteikö olisi kannattanut lähteä! Karolle suurkiitos matkaseurasta ja onnea koiruuksien tuloksista, varsinkin Shokin tuplasta ja Slaagin kahdesta hienosta nollavoitosta :) Oli kyllä MUKAVA reissu ;D

3 kommenttia:

 1. Jonna&Shelttipojat Oulusta18. elokuuta 2009 klo 8.12

  Teillä oli aivan upea viikonloppu! Onnittelut vielä tätäkin kautta ; )

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä aivan älyttömän MUKAVA reissu ja tuomari etenkin oli kerrassaan mukava :)) Kiitos kaikesta miljoonasti! Ja ONNEA vieläkin!

  Tallinnaa odotellessa :)

  VastaaPoista
 3. Wautsi wau!!! Vielä tätäkin kautta onnittelut super-Hippiäiselle ja sen emännälle! <3 Te ootte mahtava kaksikko! =) Rapsut koko laumalle!

  VastaaPoista