keskiviikko 12. elokuuta 2009

Eläinlääkärikäynti ja edelleen jatkuva epätietoisuus

Tänään siis käytiin Pandan kanssa Vetsetissä tutkimuksissa. Ja paljon tutkittiinkin. Virtsanäytteestä katottiin perus stixi ja sakka sekä kreatiini/proteiinisuhde joka kertoo alkavasta munuaisviasta ennen kun verinäytteet. Verinäytteistä katsottiin vaikka ja mitä joista kaikki muut arvot olivat ok paitsi hemoglobiini hieman alhainen eli lievä anemia löydöksenä. Pandan rinta- ja vatsaontelo myös kuvattiin sekä vielä ultraus päälle. Eikä mitään erikoista löytynyt. Ja sehän on tietysti hieno asia mutta... Miksi tuo koira sitten on noin laihtunut/kuihtunut... Eläinlääkärikin totesi koiran olevan varsin laihassa ja luisevassa kunnossa :( Ja kaikki tämä on tapahtunut melko nopeassa ajassa. Niin ja turkki on huonontunut.

Panda oli potilaana liikuttavan kiltti. Se on oikeasti käsittämättömän luottavainen vaikka kaikki toimenpiteet ei niin kivalle tuntunutkaan. Verinäytteen otossa se piti itse jalkaa ylhäällä ja kääntää päätään silmät viivoiksi puristettuna kun neula pistää. Röntgenissä se makaa aivan liikkumatta pöydällä ja sitä voi vääntää ja kääntää tarvittaviin asentoihin. Ultrapatjalla sama juttu, kun se oli selälleen saatu niin siinä nökötti.

Yksi verikoetulos on vielä tulossa eli kilpirauhasarvot. Periaatteessa oireet eivät ole ihan tyypillisimmästä päästä jos hypotyreoosia miettii mutta se on silti yksi mahdollinen sairaus. Tässä tilanteessa melkein toivoisin että arvot mättäisivät, olisipa ainakin syy löytynyt... Ja tuo sairaus olisi kiitollinen hoitaa, yleensä lääkitys puree nopeasti kun vaan löytää oikean annostuksen. Tämä tietysti tarkoittaisi että kisaamiset jää siihen mutta tärkeämpää on saada koira kuntoon! Ei se kyllä harrasta tässäkään kunnossa mitä nyt on :( Harmittaa niin vietävästi että vein se eilen hallille vaikkei montaa estettä tehnytkään... Hitto vieköön, kyllähän koira tekee vaikka pää kainalossa joten olisi ihan suotavaa että omistajalla olisi älliä päässä olla tekemättä silloin kun koiralla ei ole kaikki kunnossa. Mutta eipä näytä olevan... Muutenhan Panda on kyllä reipas oma itsensä, eilenkin meni metsässä Sofi-setterin perässä niin ettei Hippikään pysynyt perässä. Siitä huolimatta ei pitäisi olla mitään syytä rasittaa koiraa millään ylimääräisillä treeneillä, vaikkakin ne olisivat vain muutaman minuutin mittaiset.

Ruokinta on yksi minkä ajattelin nyt heti muuttaa. Jätän nappulat kokonaan pois. Jos niiden imeytyminen olisi jotenkin huonontunut tms. Panda on kyllä käyttänyt ruoan erinomaisesti tähän mennessä mutta eipä se ole varmasti haitaksikaan jos kokeilee itsetehtyä ruokaa + neuta ja puhtia.

Voi Pandaa, kun tietäis vaan mikä sitä vaivaa...


2 kommenttia:

  1. Voi kurjuus, meillä on kaikki peukut ja tassut pystyssä että Pandalle saataisiin diagnoosi tai että ruokinta auttaisi! Tsemppiä Nadja!

    VastaaPoista
  2. Voe venäjä. Täällä peukutetaan, että syy selviää ja saat Pandan taas kuntoon.

    VastaaPoista